Αμβλώσεις και ελληνική βουλή: Για πρώτη φορά μετά το 1986 οι γυναίκες απειλούνται ευθέως


Φωτεινή Λαμπρίδη

 

Οι γυναίκες στην Ελλάδα του 2023, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά ένα 14% των βουλευτών που φαίνεται πως υπερασπιστούν αν όχι την κατάργηση, τον περιορισμό των αμβλώσεων και ταυτόχρονα μια κυβέρνηση που έχει στους κόλπους της υψηλόβαθμα στελέχη που ασπάζονται τις ίδιες απόψεις.

 

Είναι για πρώτη φορά ορατός ο κίνδυνος να ανοίξει στα σοβαρά η συζήτηση που οδήγησε στην ποινικοποίηση των αμβλώσεων σε πολιτείες των ΗΠΑ  με αποτέλεσμα, να σημειώνονται ήδη δεκάδες θάνατοι γυναικών που κατέφυγαν σε παράνομες αμβλώσεις, ξυπνώντας μνήμες από μαύρες εποχές.

 

Στη χώρα μας οι αμβλώσεις νομιμοποιήθηκαν το 1986 με τον νόμο 1609/1986. Στόχος του νόμου ήταν να προστατεύσει ουσιαστικά τις γυναίκες που μέχρι τότε αναγκάζονταν να καταφεύγουν σε μυστικά ιατρεία, παράνομα, χωρίς την απαιτούμενη υποδομή, με συνέπεια όμως να έχουν κινδυνέψει πολλές κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

 

Ο Δημήτρης Νατσιός, επικεφαλής του κόμματος Νίκη, πριν καλά-καλά ορκιστεί βουλευτής έθεσε το ζήτημα της απαγόρευσης των αμβλώσεων στη δημόσια συζήτηση και το κόμμα του,  κάνει με το καλημέρα ευθεία επίθεση στο κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών, θέτοντάς το σε αμφισβήτηση. Το πρόβλημα ωστόσο δεν εστιάζεται στο συγκεκριμένο κόμμα μόνο, αλλά στον νέο συσχετισμό δυνάμεων εντός του κοινοβουλίου.

 

Έχουμε ισχυρή ακροδεξιά πτέρυγα, κόμμα με φασιστικά-ναζιστικά χαρακτηριστικά αλλά και μια αυτοδύναμη ΝΔ, η οποία τοποθετεί σε θέση υφυπουργού γυναίκα που τάχθηκε υπέρ της θεωρίας του αγέννητου παιδιού, ενώ έχει κατηγορηθεί ευθέως για επίθεση στα δικαιώματα γυναικών.

 

Ας δούμε αναλυτικά τον χάρτη των κομμάτων, τις δηλώσεις, τις πράξεις και τους υπαινιγμούς.

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ποσοστό 40,56%): Το φλερτ με τη θεωρία αγέννητου παιδιού και άλλες ιστορίες

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε να τοποθετήσει στη θέση υφυπουργού Υποδομών, μια βουλευτή της Ν.Δ. με εκπεφρασμένες σκοταδιστικές απόψεις.  Η Χριστίνα Αλεξοπούλου, είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής από το 2019 όταν είχε εκφράσει ανοιχτά απόψεις της για τη θεωρία του αγέννητου παιδιού.

 

Τότε είχε αναρτήσει στο Twitter δημοσίευμα της εκκλησιαστικής ιστοσελίδας romfea.gr σχετικά με την καθιέρωση από την Ιερά Σύνοδο της «Ημέρας Αγέννητου Παιδιού», μιλώντας για το αγέννητο παιδί ως «άνθρωπο, εικόνα Θεού εξ άκρας συλλήψεως».

 

«Η προστασία του αγέννητου παιδιού, συνιστά κορυφαίο ζήτημα ηθικής και αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού. Διότι «το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως» είχε γράψει χαρακτηριστικά.

 

Τον Μάρτιο του 2021, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος τάσσεται με την ψήφο του κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις.

 

Η ΝΔ, διαφοροποιήθηκε και ο ίδιος απολογήθηκε αργότερα απέναντι στο κόμμα λέγοντας «Θέλω να ζητήσω συγνώμη. Υπήρχε ένα ψήφισμα που αφορούσε τα δικαιώματα των παιδιών. Μεταξύ αυτών υπήρχε και μια τροπολογία για το δικαίωμα του παιδιού στη ζωή, αυτό είναι που ψήφισα».

 

Τον Ιανουάριο του 2022, το tvxs αποκαλύπτει πως η υπουργός Νίκη Κεραμέως, επέτρεψε να εισαχθεί στα σχολεία της χώρας η θεωρία του αγέννητου παιδιού.

 

Η προπαγάνδα στα σχολεία γινόταν με «εκπαιδευτικά» βίντεο που στάλθηκαν στα γυμνάσια της χώρας με θέμα την Προγεννητική Αγωγή, και τα οποία αναπαράγουν που υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποσύρθηκε μετά τη γενική κατακραυγή.

 

Ένα από αυτά τα βίντεο, που απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου, πάει ακόμα παραπέρα, υποστηρίζοντας την επίσης απόλυτα αντιεπιστημονική θεωρία, ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, λόγια που αποδίδει η ομιλούσα Μαλαματένια Ρούλια από την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής στις πεποιθήσεις μιας φυλής στην Αφρική! Πρόκειται για αντιλήψεις επικίνδυνες και αβάσιμες, οι οποίες άνοιξαν σε αρκετές χώρες την κερκόπορτα για την απαγόρευση των αμβλώσεων.

 

Σε όλα αυτά προσθέτουμε τις τεράστιες αντιδράσεις του φεμινιστικού κινήματος έναντια στη ΝΔ με αφορμή  μια σειρά νομοθετημάτων και πρακτικών, που πλήττουν τα δικαιώματα γυναικών και παιδιών.

 

Από το νομοσχέδιο Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, τα αποτελέσματα του οποίου έχει καταγράψει το tvxs  έως την κατάργηση προ ημερών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, αίτημα και νίκη του γυναικείου κινήματος που την καθιέρωσε πριν 38χρόνια  και τη σύσταση υπουργείου Οικογένειας με σαφή αντιφεμινιστικό προσανατολισμό.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (ποσοστό 4,44%): «Όσοι είναι υπέρ των εκτρώσεων έχουν ήδη γεννηθεί»

 

Ο Κυριάκος Βελόπουλος  τον Ιούνιο του 2022, δήλωσε χαρακτηριστικά αναφορικά με τις αμβλώσεις:

 

«Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό. Ναι. Αλλά βγαίνει τώρα ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Έλληνας Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην ίδια ακριβώς γραμμή εναντίον της απόφασης του αμερικανικού συνταγματικού δικαστηρίου. Σοβαρά μιλάτε τώρα; Και τον έχουμε Πρωθυπουργό; Τον έχουν αρχηγό αυτοί; Να κρίνουμε εμείς συνταγματικό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών; Αντί να πείτε «τι έγκλημα κάναμε τόσα χρόνια και δεν κάναμε ένα συνταγματικό δικαστήριο εμείς για να αποφασίζει πραγματικά για τα μείζονα ζητήματα» τα βάλατε με τους Αμερικανούς στο δικαστήριο τους; Πόσο ίδιοι είστε; Πόσο ίδιοι είστε; Υπέρ των αμβλώσεων όλοι. Καλλιεργείτε τον φόβο».

 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υποστήριξε επίσης ότι «πεθαίνουμε δημογραφικά, δεν δίνετε κίνητρα να γεννηθούν Έλληνες, μπολιάζετε τη χώρα, θέλετε και αμβλώσεις. Η επίφαση και η δικαιολογία είναι ότι είναι πολλά προϊόντα από βιασμούς. Προϊόν ο βιασμός και έγινε ό,τι έγινε. Εδώ είναι άλλο θέμα. Αστερίσκος. Πάντα υπάρχουν αστερίσκοι στους νόμους. Αλλά η Νέα Δημοκρατία έλεγε το 1986 επί ΠΑΣΟΚ, έλεγε: «το ΠΑΣΟΚ έρχεται σήμερα και ψηφίζει τον νόμο για τις αμβλώσεις για να ολοκληρώσει την καταστροφή την οποία μέχρι σήμερα έχει επιτελέσει στον θεσμό της ελληνικής οικογένειας». Πρακτικά της Βουλής το 1986. Αυτή ήταν η Νέα Δημοκρατία. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία. Δεν είστε εσείς η Νέα Δημοκρατία. Είστε ένα κεντροδεξιό, ακραίο νεοφιλελεύθερο κόμμα και τρίζουν τα κόκκαλα του Καραμανλή του Α΄».

 

Μάλιστα επέμεινε στην επιχειρηματολογία υπέρ της απαγόρευσης των αμβλώσεων λέγοντας: «Ακούστε τα επιχειρήματά τους. Το σώμα, λέει, ανήκει στη γυναίκα. Στα εμβόλια όμως το σώμα δεν ανήκει σε εμάς. Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Για να καταλάβετε την αντίφασή σας. Λέτε ότι αφορούν οι εκτρώσεις και οι αμβλώσεις τις γυναίκες. Δεν αφορούν μόνο τις γυναίκες. Αφορούν και τα έμβρυα που υπάρχουν μέσα. Μην τα μπερδεύετε. Και να σας πω και κάτι; Ήσασταν όλοι έμβρυα κάποτε. Κι αν η μαμάκα σας έκανε την επιλογή που εσείς τώρα θέλετε να κάνουν οι γυναίκες δεν θα υπήρχατε εσείς. Παρατηρώ, λοιπόν, ότι όσοι είναι υπέρ των εκτρώσεων έχουν ήδη γεννηθεί».

 

ΝΙΚΗ (ποσοστό 3,69%): Ούτε σε περιπτώσεις βιασμού

 

Το κόμμα ΝΙΚΗ έχει στην κορυφή της πυραμίδας της ατζέντας του το θέμα της απαγόρευσης των αμβλώσεων έχοντας στη φαρέτρα του όλα τα σκοταδιστικά επιχειρήματα που υποστήριξε και η Ιερά Σύνοδος με τη θέσπιση της ημέρας του αγέννητου παιδιού.

 

Η επίθεση στα δικαιώματα της γυναίκας είναι τέτοια που ανάμεσα σε άλλα διαβάζουμε ούτε λίγο ούτε πολύ πως είναι επιφορτισμένοι με την ευθύνη να προστατεύσουν τις γυναίκες από τον ίδιο τους τον εαυτό που επιλέγει να φονεύσει!

 

Αρνούνται δε την άμβλωση ακόμα και σε περιπτώσεις βιασμού και αντιπροτείνουν κρατική μέριμνα για την βιασμένη έγκυο μέχρι να γεννήσει και να αποφασίσει αν θα κρατήσει ή όχι το παιδί. Στους νέους δε, δεν προτείνουν αντισύλληψη αλλά εγκράτεια.

 

Αντιγράφω από την επίσημη σελίδα του κόμματος ενδεικτικά:

 

«Η Ελλάδα το 1986 προχώρησε την νομιμοποίηση των εκτρώσεων, παρασυρμένη από την ιδεολογική ηγεμονία των επίπλαστων δικαιωμάτων. Ένα νομοθέτημα-όνειδος για την Ελλάδα του Πνεύματος, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Ζωής και της Αγάπης για τον άνθρωπο, το οποίο σήμανε την πνευματική και δημογραφική κατάρρευση της χώρας.

 

Το ΠΑΣΟΚ ήταν το πολιτικό κόμμα το οποίο άνοιξε την πόρτα του θανάτου με την σιωπή και την συνέργεια όλων των υπολοίπων κομμάτων της εποχής, η οποία συνέργεια συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Ο ανθρωποκτόνος αυτός νόμος κατέστη ακόμη χειρότερος, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο Ποινικό Κώδικα, άλλαξε προς το χειρότερο τη νομοθεσία στο θέμα των εκτρώσεων, επιτρέποντας θανάτωση του κυοφορούμενου ακόμα και κατά τον 9ο μήνα της κύησης σε περίπτωση παθολογικού εμβρύου!

 

Όλα τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν, είναι συνυπεύθυνα για τα κοινωνικά δράματα στην χώρα εξ αιτίας αυτής της απαράδεκτης και ψηφοθηρικής πολιτικής τους, η οποία είναι εντελώς πρόχειρη στον σχεδιασμό της και δεν έχει ποτέ αξιολογηθεί!

 

Σήμερα το ζήτημα της τοποθέτησης του νομοθέτη απέναντι στο ζήτημα των αμβλώσεων ανακινείται διεθνώς, με αίτιο την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Η.Π.Α., η οποία ανέτρεψε την σχετική απόφαση στην υπόθεση «Roe v Wade», η οποία είχε αναγνωρίσει ως συνταγματικό δικαίωμα της γυναίκας την άμβλωση, παραβλέποντας τα δικαιώματα του κυοφορούμενου ανθρώπου. Η ως άνω ανατραπείσα, σκοταδιστική και βάναυση απόφαση, επηρέασε ιδεολογικά ολόκληρα κινήματα στην Δύση και οδήγησε στη δολοφονία εκατομμυρίων εμβρύων στον σκοτεινό βωμό της επίκλησης επίπλαστων δικαιωμάτων της γυναίκας. Μέχρι και σήμερα είναι αμέτρητα τα κοινωνικά δράματα, με θύματα τα κυοφορούμενα έμβρυα, τις ίδιες τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες»

 

Η ανθρώπινη ζωή ξεκινά από την στιγμή της «άκρας συλλήψεως», δηλαδή της ενώσεως του ωαρίου με το σπερματοζωάριο. Η Μοριακή Αναπτυξιακή Βιολογία και η Εμβρυολογία βλέπουν το πρώτο ανθρώπινο διπλοειδές κύτταρο, το ζυγωτό,  ως ζωντανό οργανισμό που φέρει όλες τις γενετικές πληροφορίες για όλον τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτή είναι η ΜΟΝΗ επιστημονική αλήθεια. Δεν υπάρχει καμία άλλη τοποθέτηση η οποία να στηρίζεται σε επιστημονική λογική.

 

Η ευγονική που προωθείται με την αμνιοκέντηση, ευθύνεται για διπλάσιους ενδομήτριους θανάτους, και σωρεία άλλων παρενεργειών για το κυοφορούμενο έμβρυο, όπως δυνητικός τραυματισμός εγκεφάλου, αναπνευστικά προβλήματα, σκελετικά προβλήματα, πρόωρος τοκετός, αιμορραγία προ του τοκετού και ψευδώς θετικά αποτελέσματα για ύπαρξη συγγενών ανωμαλιών.

 

O ηθικός παράγοντας

 

Το συχνότερο επιχείρημα του φεμινιστικού κινήματος είναι ότι «με τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων δεν θα γίνεται η γυναίκα αντικείμενο εκμεταλλεύσεως», άρα προασπίζεται η αξιοπρέπειά της. Συμφωνούμε ότι η γυναίκα, όπως οποιοσδήποτε εξάλλου άνθρωπος, δεν θα πρέπει να γίνεται αντικείμενο εκμεταλλεύσεως. Εξάλλου, γυναίκες είναι η πλειοψηφία του πληθυσμού που φονεύεται με τη διαδικασία της έκτρωσης, και επομένως οφείλουμε να τις προστατεύσουμε και εκείνες.

 

Το επιχείρημα ότι η άμβλωση παρέχει διέξοδο αξιοπρέπειας σε θύματα βιασμού, έχει δύο μεγάλες αδυναμίες. Η πρώτη αφορά στο γεγονός ότι ο βιασμός ως αίτιο άμβλωσης αποτελεί απειροελάχιστη μειοψηφία, μικρότερη του 1% των περιπτώσεων άμβλωσης, σύμφωνα με εκτεταμένες έρευνες. Η δεύτερη αδυναμία εδράζεται σε σύγκρουση αξιών. Δε νοείται να προσπαθείς να επανορθώσεις ένα ανόμημα διαπράττοντας ένα άλλο και μάλιστα βαρύτερο.

 

Κάποια άλλα πολιτικά πρόσωπα ή σχήματα, δήθεν παραδοσιακών αξιών, δέχονται την άμβλωση περιτυλίγοντάς την με υποκριτικά μισόλογα, αφού η βάση της επιχειρηματολογίας τους είναι ότι οι αμβλώσεις πρέπει να τεθούν σε δημοψήφισμα. Τους απαντούμε ότι η αφαίρεση μίας αθώας και ανυπεράσπιστης ζωής είναι ανεπίτρεπτο να μπαίνει στο ζύγι ψηφοφοριών! Αναρωτιόμαστε πώς θα ένιωθαν, αν εκαλείτο ο ελληνικός Λαός να αποφασίσει με δημοψήφισμα την δική τους αναίτια θανάτωση.

 

Άλλοι πατριδοκάπηλοι ισχυρίζονται ότι οι αμβλώσεις πρέπει να περιοριστούν επειδή υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα στην χώρα μας. Τους απαντούμε ότι το έγκλημα της θανάτωσης ενός ανυπεράσπιστου αθώου προσώπου δεν είναι δυνατόν να θεωρείται «καλό» ή «κακό», ανάλογα με το αν έχουμε δημογραφικό πρόβλημα ή όχι. Με τέτοιο απάνθρωπο σκεπτικό το σύγχρονο κινεζικό καθεστώς, που είχε το αντίθετο από εμάς δημογραφικό πρόβλημα του υπερπληθυσμού, αιματοκύλισε τον κινεζικό Λαό επιβάλλοντας αμβλώσεις σε οικογένειες που αποκτούσαν περισσότερα του ενός τέκνα. Όχι, ο Καιάδας δεν είναι ο πολιτισμός των πατέρων μας.»

 

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ (4,63%): Η κληρονομιά της ΧΑ για τα «αγέννητα βρέφη»

 

Οι Σπαρτιάτες είναι το κόμμα που υποστήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογική νίκη, ευχαρίστησε τον κρατούμενο και καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική  οργάνωση με ναζιστικά χαρακτηριστικά, για τη «σημαντική βοήθεια» που προσέφερε στο κόμμα, χαρακτηρίζοντάς την «καύσιμο» για την ώθηση που έλαβε ο σχηματισμός. Αν και δεν έχουμε ακόμα επίσημες δηλώσεις στελεχών τους για το θέμα, αξίζει να θυμηθούμε τι πρέσβευε η Χρυσή Αυγή σχετικά.

 

Για την επίλυση του δημογραφικού ζητήματος η Χρυσή Αυγή θέτει ως προαπαιτούμενα μεταξύ άλλων την προστασία της ανύπαντρης μητέρας και απαγόρευση των αμβλώσεων.

 

Στο επίσημο σάιτ της ΧΑ είναι ακόμα αναρτημένο το άρθρο με τον τίτλο «Επιβάλλοντας τις εκτρώσεις» που γράφει μεταξύ άλλων:

 

«Ήξερες ότι στο αγέννητο παιδί από την 18η ημέρα ΚΤΥΠΑ η ΚΑΡΔΙΑ του; Από την 42η ημέρα ανιχνεύονται ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ κύματα; Από την 8η εβδομάδα ΟΛΑ τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από τη 10η εβδομάδα ΝΟΙΩΘΕΙ ΠΟΝΟ. Διάλεξε τη Ζωή…!»

 

Αυτό το λιτό μήνυμα υπέρ της ζωής των αγέννητων βρεφών οδήγησε στην λυσσαλέα αντίδραση των γνωστών «προοδευτικών» κύκλων και στην εκ νέου υποταγή στις θελήσεις τους των πολιτικών καρπαζοεισπρακτόρων της δεξιάς «πατριωτικής» κυβέρνησης της ΝΔ, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι στην Ελλάδα σταδιακά, με σύστημα και σχεδιασμό, έχει επιβληθεί μια σιωπηλή όσο και στυγνή δικτατορία: εκείνη της μονολιθικής άποψης της «πολιτικής ορθότητας», η οποία επιβλήθηκε τόσο δια του φόβου όσο και δια του νόμου.»

 

Οι απόψεις τους έφτασαν έως την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, όπου ο ευρωβουλευτής Γ. Επιτήδειος δήλωσε ότι «Η εκτρώσεις αποτελούν έγκλημα και δολοφονία».

 

Στη χώρα μας οι αμβλώσεις νομιμοποιήθηκαν το 1986 με τον νόμο 1609/1986. Στόχος του νόμου ήταν να προστατεύσει ουσιαστικά τις γυναίκες που μέχρι τότε αναγκάζονταν να καταφεύγουν σε μυστικά ιατρεία, παράνομα, χωρίς την απαιτούμενη υποδομή, με συνέπεια όμως να έχουν κινδυνέψει πολλές κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

 

Ο Δημήτρης Νατσιός, επικεφαλής του κόμματος Νίκη, πριν καλά-καλά ορκιστεί βουλευτής έθεσε το ζήτημα της απαγόρευσης των αμβλώσεων στη δημόσια συζήτηση και το κόμμα του,  κάνει με το καλημέρα ευθεία επίθεση στο κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών, θέτοντάς το σε αμφισβήτηση. Το πρόβλημα ωστόσο δεν εστιάζεται στο συγκεκριμένο κόμμα μόνο, αλλά στον νέο συσχετισμό δυνάμεων εντός του κοινοβουλίου.

 

Έχουμε ισχυρή ακροδεξιά πτέρυγα, κόμμα με φασιστικά-ναζιστικά χαρακτηριστικά αλλά και μια αυτοδύναμη ΝΔ, η οποία τοποθετεί σε θέση υφυπουργού γυναίκα που τάχθηκε υπέρ της θεωρίας του αγέννητου παιδιού, ενώ έχει κατηγορηθεί ευθέως για επίθεση στα δικαιώματα γυναικών.

 

Ας δούμε αναλυτικά τον χάρτη των κομμάτων, τις δηλώσεις, τις πράξεις και τους υπαινιγμούς.

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ποσοστό 40,56%): Το φλερτ με τη θεωρία αγέννητου παιδιού και άλλες ιστορίες

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε να τοποθετήσει στη θέση υφυπουργού Υποδομών, μια βουλευτή της Ν.Δ. με εκπεφρασμένες σκοταδιστικές απόψεις.  Η Χριστίνα Αλεξοπούλου, είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής από το 2019 όταν είχε εκφράσει ανοιχτά απόψεις της για τη θεωρία του αγέννητου παιδιού.

 

Τότε είχε αναρτήσει στο Twitter δημοσίευμα της εκκλησιαστικής ιστοσελίδας romfea.gr σχετικά με την καθιέρωση από την Ιερά Σύνοδο της «Ημέρας Αγέννητου Παιδιού», μιλώντας για το αγέννητο παιδί ως «άνθρωπο, εικόνα Θεού εξ άκρας συλλήψεως».

 

«Η προστασία του αγέννητου παιδιού, συνιστά κορυφαίο ζήτημα ηθικής και αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού. Διότι «το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως» είχε γράψει χαρακτηριστικά.

 

Τον Μάρτιο του 2021, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος τάσσεται με την ψήφο του κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις.

 

Η ΝΔ, διαφοροποιήθηκε και ο ίδιος απολογήθηκε αργότερα απέναντι στο κόμμα λέγοντας «Θέλω να ζητήσω συγνώμη. Υπήρχε ένα ψήφισμα που αφορούσε τα δικαιώματα των παιδιών. Μεταξύ αυτών υπήρχε και μια τροπολογία για το δικαίωμα του παιδιού στη ζωή, αυτό είναι που ψήφισα».

 

Τον Ιανουάριο του 2022, το tvxs αποκαλύπτει πως η υπουργός Νίκη Κεραμέως, επέτρεψε να εισαχθεί στα σχολεία της χώρας η θεωρία του αγέννητου παιδιού.

 

Η προπαγάνδα στα σχολεία γινόταν με «εκπαιδευτικά» βίντεο που στάλθηκαν στα γυμνάσια της χώρας με θέμα την Προγεννητική Αγωγή, και τα οποία αναπαράγουν που υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποσύρθηκε μετά τη γενική κατακραυγή.

 

Ένα από αυτά τα βίντεο, που απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου, πάει ακόμα παραπέρα, υποστηρίζοντας την επίσης απόλυτα αντιεπιστημονική θεωρία, ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, λόγια που αποδίδει η ομιλούσα Μαλαματένια Ρούλια από την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής στις πεποιθήσεις μιας φυλής στην Αφρική! Πρόκειται για αντιλήψεις επικίνδυνες και αβάσιμες, οι οποίες άνοιξαν σε αρκετές χώρες την κερκόπορτα για την απαγόρευση των αμβλώσεων.

 

Σε όλα αυτά προσθέτουμε τις τεράστιες αντιδράσεις του φεμινιστικού κινήματος έναντια στη ΝΔ με αφορμή  μια σειρά νομοθετημάτων και πρακτικών, που πλήττουν τα δικαιώματα γυναικών και παιδιών.

 

Από το νομοσχέδιο Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, τα αποτελέσματα του οποίου έχει καταγράψει το tvxs  έως την κατάργηση προ ημερών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, αίτημα και νίκη του γυναικείου κινήματος που την καθιέρωσε πριν 38χρόνια  και τη σύσταση υπουργείου Οικογένειας με σαφή αντιφεμινιστικό προσανατολισμό.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (ποσοστό 4,44%): «Όσοι είναι υπέρ των εκτρώσεων έχουν ήδη γεννηθεί»

 

Ο Κυριάκος Βελόπουλος  τον Ιούνιο του 2022, δήλωσε χαρακτηριστικά αναφορικά με τις αμβλώσεις:

 

«Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό. Ναι. Αλλά βγαίνει τώρα ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Έλληνας Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην ίδια ακριβώς γραμμή εναντίον της απόφασης του αμερικανικού συνταγματικού δικαστηρίου. Σοβαρά μιλάτε τώρα; Και τον έχουμε Πρωθυπουργό; Τον έχουν αρχηγό αυτοί; Να κρίνουμε εμείς συνταγματικό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών; Αντί να πείτε «τι έγκλημα κάναμε τόσα χρόνια και δεν κάναμε ένα συνταγματικό δικαστήριο εμείς για να αποφασίζει πραγματικά για τα μείζονα ζητήματα» τα βάλατε με τους Αμερικανούς στο δικαστήριο τους; Πόσο ίδιοι είστε; Πόσο ίδιοι είστε; Υπέρ των αμβλώσεων όλοι. Καλλιεργείτε τον φόβο».

 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υποστήριξε επίσης ότι «πεθαίνουμε δημογραφικά, δεν δίνετε κίνητρα να γεννηθούν Έλληνες, μπολιάζετε τη χώρα, θέλετε και αμβλώσεις. Η επίφαση και η δικαιολογία είναι ότι είναι πολλά προϊόντα από βιασμούς. Προϊόν ο βιασμός και έγινε ό,τι έγινε. Εδώ είναι άλλο θέμα. Αστερίσκος. Πάντα υπάρχουν αστερίσκοι στους νόμους. Αλλά η Νέα Δημοκρατία έλεγε το 1986 επί ΠΑΣΟΚ, έλεγε: «το ΠΑΣΟΚ έρχεται σήμερα και ψηφίζει τον νόμο για τις αμβλώσεις για να ολοκληρώσει την καταστροφή την οποία μέχρι σήμερα έχει επιτελέσει στον θεσμό της ελληνικής οικογένειας». Πρακτικά της Βουλής το 1986. Αυτή ήταν η Νέα Δημοκρατία. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία. Δεν είστε εσείς η Νέα Δημοκρατία. Είστε ένα κεντροδεξιό, ακραίο νεοφιλελεύθερο κόμμα και τρίζουν τα κόκκαλα του Καραμανλή του Α΄».

 

Μάλιστα επέμεινε στην επιχειρηματολογία υπέρ της απαγόρευσης των αμβλώσεων λέγοντας: «Ακούστε τα επιχειρήματά τους. Το σώμα, λέει, ανήκει στη γυναίκα. Στα εμβόλια όμως το σώμα δεν ανήκει σε εμάς. Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Για να καταλάβετε την αντίφασή σας. Λέτε ότι αφορούν οι εκτρώσεις και οι αμβλώσεις τις γυναίκες. Δεν αφορούν μόνο τις γυναίκες. Αφορούν και τα έμβρυα που υπάρχουν μέσα. Μην τα μπερδεύετε. Και να σας πω και κάτι; Ήσασταν όλοι έμβρυα κάποτε. Κι αν η μαμάκα σας έκανε την επιλογή που εσείς τώρα θέλετε να κάνουν οι γυναίκες δεν θα υπήρχατε εσείς. Παρατηρώ, λοιπόν, ότι όσοι είναι υπέρ των εκτρώσεων έχουν ήδη γεννηθεί».

 

ΝΙΚΗ (ποσοστό 3,69%): Ούτε σε περιπτώσεις βιασμού

 

Το κόμμα ΝΙΚΗ έχει στην κορυφή της πυραμίδας της ατζέντας του το θέμα της απαγόρευσης των αμβλώσεων έχοντας στη φαρέτρα του όλα τα σκοταδιστικά επιχειρήματα που υποστήριξε και η Ιερά Σύνοδος με τη θέσπιση της ημέρας του αγέννητου παιδιού.

 

Η επίθεση στα δικαιώματα της γυναίκας είναι τέτοια που ανάμεσα σε άλλα διαβάζουμε ούτε λίγο ούτε πολύ πως είναι επιφορτισμένοι με την ευθύνη να προστατεύσουν τις γυναίκες από τον ίδιο τους τον εαυτό που επιλέγει να φονεύσει!

 

Αρνούνται δε την άμβλωση ακόμα και σε περιπτώσεις βιασμού και αντιπροτείνουν κρατική μέριμνα για την βιασμένη έγκυο μέχρι να γεννήσει και να αποφασίσει αν θα κρατήσει ή όχι το παιδί. Στους νέους δε, δεν προτείνουν αντισύλληψη αλλά εγκράτεια.

 

Αντιγράφω από την επίσημη σελίδα του κόμματος ενδεικτικά:

 

«Η Ελλάδα το 1986 προχώρησε την νομιμοποίηση των εκτρώσεων, παρασυρμένη από την ιδεολογική ηγεμονία των επίπλαστων δικαιωμάτων. Ένα νομοθέτημα-όνειδος για την Ελλάδα του Πνεύματος, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Ζωής και της Αγάπης για τον άνθρωπο, το οποίο σήμανε την πνευματική και δημογραφική κατάρρευση της χώρας.

 

Το ΠΑΣΟΚ ήταν το πολιτικό κόμμα το οποίο άνοιξε την πόρτα του θανάτου με την σιωπή και την συνέργεια όλων των υπολοίπων κομμάτων της εποχής, η οποία συνέργεια συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Ο ανθρωποκτόνος αυτός νόμος κατέστη ακόμη χειρότερος, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο Ποινικό Κώδικα, άλλαξε προς το χειρότερο τη νομοθεσία στο θέμα των εκτρώσεων, επιτρέποντας θανάτωση του κυοφορούμενου ακόμα και κατά τον 9ο μήνα της κύησης σε περίπτωση παθολογικού εμβρύου!

 

Όλα τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν, είναι συνυπεύθυνα για τα κοινωνικά δράματα στην χώρα εξ αιτίας αυτής της απαράδεκτης και ψηφοθηρικής πολιτικής τους, η οποία είναι εντελώς πρόχειρη στον σχεδιασμό της και δεν έχει ποτέ αξιολογηθεί!

 

Σήμερα το ζήτημα της τοποθέτησης του νομοθέτη απέναντι στο ζήτημα των αμβλώσεων ανακινείται διεθνώς, με αίτιο την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Η.Π.Α., η οποία ανέτρεψε την σχετική απόφαση στην υπόθεση «Roe v Wade», η οποία είχε αναγνωρίσει ως συνταγματικό δικαίωμα της γυναίκας την άμβλωση, παραβλέποντας τα δικαιώματα του κυοφορούμενου ανθρώπου. Η ως άνω ανατραπείσα, σκοταδιστική και βάναυση απόφαση, επηρέασε ιδεολογικά ολόκληρα κινήματα στην Δύση και οδήγησε στη δολοφονία εκατομμυρίων εμβρύων στον σκοτεινό βωμό της επίκλησης επίπλαστων δικαιωμάτων της γυναίκας. Μέχρι και σήμερα είναι αμέτρητα τα κοινωνικά δράματα, με θύματα τα κυοφορούμενα έμβρυα, τις ίδιες τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες»

 

Η ανθρώπινη ζωή ξεκινά από την στιγμή της «άκρας συλλήψεως», δηλαδή της ενώσεως του ωαρίου με το σπερματοζωάριο. Η Μοριακή Αναπτυξιακή Βιολογία και η Εμβρυολογία βλέπουν το πρώτο ανθρώπινο διπλοειδές κύτταρο, το ζυγωτό,  ως ζωντανό οργανισμό που φέρει όλες τις γενετικές πληροφορίες για όλον τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτή είναι η ΜΟΝΗ επιστημονική αλήθεια. Δεν υπάρχει καμία άλλη τοποθέτηση η οποία να στηρίζεται σε επιστημονική λογική.

 

Η ευγονική που προωθείται με την αμνιοκέντηση, ευθύνεται για διπλάσιους ενδομήτριους θανάτους, και σωρεία άλλων παρενεργειών για το κυοφορούμενο έμβρυο, όπως δυνητικός τραυματισμός εγκεφάλου, αναπνευστικά προβλήματα, σκελετικά προβλήματα, πρόωρος τοκετός, αιμορραγία προ του τοκετού και ψευδώς θετικά αποτελέσματα για ύπαρξη συγγενών ανωμαλιών.

 

O ηθικός παράγοντας

 

Το συχνότερο επιχείρημα του φεμινιστικού κινήματος είναι ότι «με τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων δεν θα γίνεται η γυναίκα αντικείμενο εκμεταλλεύσεως», άρα προασπίζεται η αξιοπρέπειά της. Συμφωνούμε ότι η γυναίκα, όπως οποιοσδήποτε εξάλλου άνθρωπος, δεν θα πρέπει να γίνεται αντικείμενο εκμεταλλεύσεως. Εξάλλου, γυναίκες είναι η πλειοψηφία του πληθυσμού που φονεύεται με τη διαδικασία της έκτρωσης, και επομένως οφείλουμε να τις προστατεύσουμε και εκείνες.

 

Το επιχείρημα ότι η άμβλωση παρέχει διέξοδο αξιοπρέπειας σε θύματα βιασμού, έχει δύο μεγάλες αδυναμίες. Η πρώτη αφορά στο γεγονός ότι ο βιασμός ως αίτιο άμβλωσης αποτελεί απειροελάχιστη μειοψηφία, μικρότερη του 1% των περιπτώσεων άμβλωσης, σύμφωνα με εκτεταμένες έρευνες. Η δεύτερη αδυναμία εδράζεται σε σύγκρουση αξιών. Δε νοείται να προσπαθείς να επανορθώσεις ένα ανόμημα διαπράττοντας ένα άλλο και μάλιστα βαρύτερο.

 

Κάποια άλλα πολιτικά πρόσωπα ή σχήματα, δήθεν παραδοσιακών αξιών, δέχονται την άμβλωση περιτυλίγοντάς την με υποκριτικά μισόλογα, αφού η βάση της επιχειρηματολογίας τους είναι ότι οι αμβλώσεις πρέπει να τεθούν σε δημοψήφισμα. Τους απαντούμε ότι η αφαίρεση μίας αθώας και ανυπεράσπιστης ζωής είναι ανεπίτρεπτο να μπαίνει στο ζύγι ψηφοφοριών! Αναρωτιόμαστε πώς θα ένιωθαν, αν εκαλείτο ο ελληνικός Λαός να αποφασίσει με δημοψήφισμα την δική τους αναίτια θανάτωση.

 

Άλλοι πατριδοκάπηλοι ισχυρίζονται ότι οι αμβλώσεις πρέπει να περιοριστούν επειδή υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα στην χώρα μας. Τους απαντούμε ότι το έγκλημα της θανάτωσης ενός ανυπεράσπιστου αθώου προσώπου δεν είναι δυνατόν να θεωρείται «καλό» ή «κακό», ανάλογα με το αν έχουμε δημογραφικό πρόβλημα ή όχι. Με τέτοιο απάνθρωπο σκεπτικό το σύγχρονο κινεζικό καθεστώς, που είχε το αντίθετο από εμάς δημογραφικό πρόβλημα του υπερπληθυσμού, αιματοκύλισε τον κινεζικό Λαό επιβάλλοντας αμβλώσεις σε οικογένειες που αποκτούσαν περισσότερα του ενός τέκνα. Όχι, ο Καιάδας δεν είναι ο πολιτισμός των πατέρων μας.»

 

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ (4,63%): Η κληρονομιά της ΧΑ για τα «αγέννητα βρέφη»

 

Οι Σπαρτιάτες είναι το κόμμα που υποστήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογική νίκη, ευχαρίστησε τον κρατούμενο και καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική  οργάνωση με ναζιστικά χαρακτηριστικά, για τη «σημαντική βοήθεια» που προσέφερε στο κόμμα, χαρακτηρίζοντάς την «καύσιμο» για την ώθηση που έλαβε ο σχηματισμός. Αν και δεν έχουμε ακόμα επίσημες δηλώσεις στελεχών τους για το θέμα, αξίζει να θυμηθούμε τι πρέσβευε η Χρυσή Αυγή σχετικά.

 

Για την επίλυση του δημογραφικού ζητήματος η Χρυσή Αυγή θέτει ως προαπαιτούμενα μεταξύ άλλων την προστασία της ανύπαντρης μητέρας και απαγόρευση των αμβλώσεων.

 

Στο επίσημο σάιτ της ΧΑ είναι ακόμα αναρτημένο το άρθρο με τον τίτλο «Επιβάλλοντας τις εκτρώσεις» που γράφει μεταξύ άλλων:

 

«Ήξερες ότι στο αγέννητο παιδί από την 18η ημέρα ΚΤΥΠΑ η ΚΑΡΔΙΑ του; Από την 42η ημέρα ανιχνεύονται ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ κύματα; Από την 8η εβδομάδα ΟΛΑ τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από τη 10η εβδομάδα ΝΟΙΩΘΕΙ ΠΟΝΟ. Διάλεξε τη Ζωή…!»

 

Αυτό το λιτό μήνυμα υπέρ της ζωής των αγέννητων βρεφών οδήγησε στην λυσσαλέα αντίδραση των γνωστών «προοδευτικών» κύκλων και στην εκ νέου υποταγή στις θελήσεις τους των πολιτικών καρπαζοεισπρακτόρων της δεξιάς «πατριωτικής» κυβέρνησης της ΝΔ, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι στην Ελλάδα σταδιακά, με σύστημα και σχεδιασμό, έχει επιβληθεί μια σιωπηλή όσο και στυγνή δικτατορία: εκείνη της μονολιθικής άποψης της «πολιτικής ορθότητας», η οποία επιβλήθηκε τόσο δια του φόβου όσο και δια του νόμου.»

 

Οι απόψεις τους έφτασαν έως την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, όπου ο ευρωβουλευτής Γ. Επιτήδειος δήλωσε ότι «Η εκτρώσεις αποτελούν έγκλημα και δολοφονία».

 

Διαβάστε: Οργή στις ΗΠΑ για την κατάργηση του δικαιώματος στην άμβλωση - Κλινικές σχεδιάζουν να μεταφερθούν

 

Στη χώρα μας οι αμβλώσεις νομιμοποιήθηκαν το 1986 με τον νόμο 1609/1986. Στόχος του νόμου ήταν να προστατεύσει ουσιαστικά τις γυναίκες που μέχρι τότε αναγκάζονταν να καταφεύγουν σε μυστικά ιατρεία, παράνομα, χωρίς την απαιτούμενη υποδομή, με συνέπεια όμως να έχουν κινδυνέψει πολλές κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

 

Ο Δημήτρης Νατσιός, επικεφαλής του κόμματος Νίκη, πριν καλά-καλά ορκιστεί βουλευτής έθεσε το ζήτημα της απαγόρευσης των αμβλώσεων στη δημόσια συζήτηση και το κόμμα του,  κάνει με το καλημέρα ευθεία επίθεση στο κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών, θέτοντάς το σε αμφισβήτηση. Το πρόβλημα ωστόσο δεν εστιάζεται στο συγκεκριμένο κόμμα μόνο, αλλά στον νέο συσχετισμό δυνάμεων εντός του κοινοβουλίου.

 

Έχουμε ισχυρή ακροδεξιά πτέρυγα, κόμμα με φασιστικά-ναζιστικά χαρακτηριστικά αλλά και μια αυτοδύναμη ΝΔ, η οποία τοποθετεί σε θέση υφυπουργού γυναίκα που τάχθηκε υπέρ της θεωρίας του αγέννητου παιδιού, ενώ έχει κατηγορηθεί ευθέως για επίθεση στα δικαιώματα γυναικών.

 

Ας δούμε αναλυτικά τον χάρτη των κομμάτων, τις δηλώσεις, τις πράξεις και τους υπαινιγμούς.

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ποσοστό 40,56%): Το φλερτ με τη θεωρία αγέννητου παιδιού και άλλες ιστορίες

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε να τοποθετήσει στη θέση υφυπουργού Υποδομών, μια βουλευτή της Ν.Δ. με εκπεφρασμένες σκοταδιστικές απόψεις.  Η Χριστίνα Αλεξοπούλου, είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής από το 2019 όταν είχε εκφράσει ανοιχτά απόψεις της για τη θεωρία του αγέννητου παιδιού.

 

Τότε είχε αναρτήσει στο Twitter δημοσίευμα της εκκλησιαστικής ιστοσελίδας romfea.gr σχετικά με την καθιέρωση από την Ιερά Σύνοδο της «Ημέρας Αγέννητου Παιδιού», μιλώντας για το αγέννητο παιδί ως «άνθρωπο, εικόνα Θεού εξ άκρας συλλήψεως».

 

«Η προστασία του αγέννητου παιδιού, συνιστά κορυφαίο ζήτημα ηθικής και αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού. Διότι «το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως» είχε γράψει χαρακτηριστικά.

 

Τον Μάρτιο του 2021, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος τάσσεται με την ψήφο του κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις.

 

Η ΝΔ, διαφοροποιήθηκε και ο ίδιος απολογήθηκε αργότερα απέναντι στο κόμμα λέγοντας «Θέλω να ζητήσω συγνώμη. Υπήρχε ένα ψήφισμα που αφορούσε τα δικαιώματα των παιδιών. Μεταξύ αυτών υπήρχε και μια τροπολογία για το δικαίωμα του παιδιού στη ζωή, αυτό είναι που ψήφισα».

 

Τον Ιανουάριο του 2022, το tvxs αποκαλύπτει πως η υπουργός Νίκη Κεραμέως, επέτρεψε να εισαχθεί στα σχολεία της χώρας η θεωρία του αγέννητου παιδιού.

 

Η προπαγάνδα στα σχολεία γινόταν με «εκπαιδευτικά» βίντεο που στάλθηκαν στα γυμνάσια της χώρας με θέμα την Προγεννητική Αγωγή, και τα οποία αναπαράγουν που υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποσύρθηκε μετά τη γενική κατακραυγή.

 

Ένα από αυτά τα βίντεο, που απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου, πάει ακόμα παραπέρα, υποστηρίζοντας την επίσης απόλυτα αντιεπιστημονική θεωρία, ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, λόγια που αποδίδει η ομιλούσα Μαλαματένια Ρούλια από την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής στις πεποιθήσεις μιας φυλής στην Αφρική! Πρόκειται για αντιλήψεις επικίνδυνες και αβάσιμες, οι οποίες άνοιξαν σε αρκετές χώρες την κερκόπορτα για την απαγόρευση των αμβλώσεων.

 

Σε όλα αυτά προσθέτουμε τις τεράστιες αντιδράσεις του φεμινιστικού κινήματος έναντια στη ΝΔ με αφορμή  μια σειρά νομοθετημάτων και πρακτικών, που πλήττουν τα δικαιώματα γυναικών και παιδιών.

 

Από το νομοσχέδιο Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, τα αποτελέσματα του οποίου έχει καταγράψει το tvxs  έως την κατάργηση προ ημερών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, αίτημα και νίκη του γυναικείου κινήματος που την καθιέρωσε πριν 38χρόνια  και τη σύσταση υπουργείου Οικογένειας με σαφή αντιφεμινιστικό προσανατολισμό.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (ποσοστό 4,44%): «Όσοι είναι υπέρ των εκτρώσεων έχουν ήδη γεννηθεί»

 

Ο Κυριάκος Βελόπουλος  τον Ιούνιο του 2022, δήλωσε χαρακτηριστικά αναφορικά με τις αμβλώσεις:

 

«Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό. Ναι. Αλλά βγαίνει τώρα ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Έλληνας Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην ίδια ακριβώς γραμμή εναντίον της απόφασης του αμερικανικού συνταγματικού δικαστηρίου. Σοβαρά μιλάτε τώρα; Και τον έχουμε Πρωθυπουργό; Τον έχουν αρχηγό αυτοί; Να κρίνουμε εμείς συνταγματικό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών; Αντί να πείτε «τι έγκλημα κάναμε τόσα χρόνια και δεν κάναμε ένα συνταγματικό δικαστήριο εμείς για να αποφασίζει πραγματικά για τα μείζονα ζητήματα» τα βάλατε με τους Αμερικανούς στο δικαστήριο τους; Πόσο ίδιοι είστε; Πόσο ίδιοι είστε; Υπέρ των αμβλώσεων όλοι. Καλλιεργείτε τον φόβο».

 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υποστήριξε επίσης ότι «πεθαίνουμε δημογραφικά, δεν δίνετε κίνητρα να γεννηθούν Έλληνες, μπολιάζετε τη χώρα, θέλετε και αμβλώσεις. Η επίφαση και η δικαιολογία είναι ότι είναι πολλά προϊόντα από βιασμούς. Προϊόν ο βιασμός και έγινε ό,τι έγινε. Εδώ είναι άλλο θέμα. Αστερίσκος. Πάντα υπάρχουν αστερίσκοι στους νόμους. Αλλά η Νέα Δημοκρατία έλεγε το 1986 επί ΠΑΣΟΚ, έλεγε: «το ΠΑΣΟΚ έρχεται σήμερα και ψηφίζει τον νόμο για τις αμβλώσεις για να ολοκληρώσει την καταστροφή την οποία μέχρι σήμερα έχει επιτελέσει στον θεσμό της ελληνικής οικογένειας». Πρακτικά της Βουλής το 1986. Αυτή ήταν η Νέα Δημοκρατία. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία. Δεν είστε εσείς η Νέα Δημοκρατία. Είστε ένα κεντροδεξιό, ακραίο νεοφιλελεύθερο κόμμα και τρίζουν τα κόκκαλα του Καραμανλή του Α΄».

 

Μάλιστα επέμεινε στην επιχειρηματολογία υπέρ της απαγόρευσης των αμβλώσεων λέγοντας: «Ακούστε τα επιχειρήματά τους. Το σώμα, λέει, ανήκει στη γυναίκα. Στα εμβόλια όμως το σώμα δεν ανήκει σε εμάς. Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Για να καταλάβετε την αντίφασή σας. Λέτε ότι αφορούν οι εκτρώσεις και οι αμβλώσεις τις γυναίκες. Δεν αφορούν μόνο τις γυναίκες. Αφορούν και τα έμβρυα που υπάρχουν μέσα. Μην τα μπερδεύετε. Και να σας πω και κάτι; Ήσασταν όλοι έμβρυα κάποτε. Κι αν η μαμάκα σας έκανε την επιλογή που εσείς τώρα θέλετε να κάνουν οι γυναίκες δεν θα υπήρχατε εσείς. Παρατηρώ, λοιπόν, ότι όσοι είναι υπέρ των εκτρώσεων έχουν ήδη γεννηθεί».

 

ΝΙΚΗ (ποσοστό 3,69%): Ούτε σε περιπτώσεις βιασμού

 

Το κόμμα ΝΙΚΗ έχει στην κορυφή της πυραμίδας της ατζέντας του το θέμα της απαγόρευσης των αμβλώσεων έχοντας στη φαρέτρα του όλα τα σκοταδιστικά επιχειρήματα που υποστήριξε και η Ιερά Σύνοδος με τη θέσπιση της ημέρας του αγέννητου παιδιού.

 

Η επίθεση στα δικαιώματα της γυναίκας είναι τέτοια που ανάμεσα σε άλλα διαβάζουμε ούτε λίγο ούτε πολύ πως είναι επιφορτισμένοι με την ευθύνη να προστατεύσουν τις γυναίκες από τον ίδιο τους τον εαυτό που επιλέγει να φονεύσει!

 

Αρνούνται δε την άμβλωση ακόμα και σε περιπτώσεις βιασμού και αντιπροτείνουν κρατική μέριμνα για την βιασμένη έγκυο μέχρι να γεννήσει και να αποφασίσει αν θα κρατήσει ή όχι το παιδί. Στους νέους δε, δεν προτείνουν αντισύλληψη αλλά εγκράτεια.

 

Αντιγράφω από την επίσημη σελίδα του κόμματος ενδεικτικά:

 

«Η Ελλάδα το 1986 προχώρησε την νομιμοποίηση των εκτρώσεων, παρασυρμένη από την ιδεολογική ηγεμονία των επίπλαστων δικαιωμάτων. Ένα νομοθέτημα-όνειδος για την Ελλάδα του Πνεύματος, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Ζωής και της Αγάπης για τον άνθρωπο, το οποίο σήμανε την πνευματική και δημογραφική κατάρρευση της χώρας.

 

Το ΠΑΣΟΚ ήταν το πολιτικό κόμμα το οποίο άνοιξε την πόρτα του θανάτου με την σιωπή και την συνέργεια όλων των υπολοίπων κομμάτων της εποχής, η οποία συνέργεια συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Ο ανθρωποκτόνος αυτός νόμος κατέστη ακόμη χειρότερος, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο Ποινικό Κώδικα, άλλαξε προς το χειρότερο τη νομοθεσία στο θέμα των εκτρώσεων, επιτρέποντας θανάτωση του κυοφορούμενου ακόμα και κατά τον 9ο μήνα της κύησης σε περίπτωση παθολογικού εμβρύου!

 

Όλα τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν, είναι συνυπεύθυνα για τα κοινωνικά δράματα στην χώρα εξ αιτίας αυτής της απαράδεκτης και ψηφοθηρικής πολιτικής τους, η οποία είναι εντελώς πρόχειρη στον σχεδιασμό της και δεν έχει ποτέ αξιολογηθεί!

 

Σήμερα το ζήτημα της τοποθέτησης του νομοθέτη απέναντι στο ζήτημα των αμβλώσεων ανακινείται διεθνώς, με αίτιο την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Η.Π.Α., η οποία ανέτρεψε την σχετική απόφαση στην υπόθεση «Roe v Wade», η οποία είχε αναγνωρίσει ως συνταγματικό δικαίωμα της γυναίκας την άμβλωση, παραβλέποντας τα δικαιώματα του κυοφορούμενου ανθρώπου. Η ως άνω ανατραπείσα, σκοταδιστική και βάναυση απόφαση, επηρέασε ιδεολογικά ολόκληρα κινήματα στην Δύση και οδήγησε στη δολοφονία εκατομμυρίων εμβρύων στον σκοτεινό βωμό της επίκλησης επίπλαστων δικαιωμάτων της γυναίκας. Μέχρι και σήμερα είναι αμέτρητα τα κοινωνικά δράματα, με θύματα τα κυοφορούμενα έμβρυα, τις ίδιες τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες»

 

Η ανθρώπινη ζωή ξεκινά από την στιγμή της «άκρας συλλήψεως», δηλαδή της ενώσεως του ωαρίου με το σπερματοζωάριο. Η Μοριακή Αναπτυξιακή Βιολογία και η Εμβρυολογία βλέπουν το πρώτο ανθρώπινο διπλοειδές κύτταρο, το ζυγωτό,  ως ζωντανό οργανισμό που φέρει όλες τις γενετικές πληροφορίες για όλον τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτή είναι η ΜΟΝΗ επιστημονική αλήθεια. Δεν υπάρχει καμία άλλη τοποθέτηση η οποία να στηρίζεται σε επιστημονική λογική.

 

Η ευγονική που προωθείται με την αμνιοκέντηση, ευθύνεται για διπλάσιους ενδομήτριους θανάτους, και σωρεία άλλων παρενεργειών για το κυοφορούμενο έμβρυο, όπως δυνητικός τραυματισμός εγκεφάλου, αναπνευστικά προβλήματα, σκελετικά προβλήματα, πρόωρος τοκετός, αιμορραγία προ του τοκετού και ψευδώς θετικά αποτελέσματα για ύπαρξη συγγενών ανωμαλιών.

 

O ηθικός παράγοντας

 

Το συχνότερο επιχείρημα του φεμινιστικού κινήματος είναι ότι «με τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων δεν θα γίνεται η γυναίκα αντικείμενο εκμεταλλεύσεως», άρα προασπίζεται η αξιοπρέπειά της. Συμφωνούμε ότι η γυναίκα, όπως οποιοσδήποτε εξάλλου άνθρωπος, δεν θα πρέπει να γίνεται αντικείμενο εκμεταλλεύσεως. Εξάλλου, γυναίκες είναι η πλειοψηφία του πληθυσμού που φονεύεται με τη διαδικασία της έκτρωσης, και επομένως οφείλουμε να τις προστατεύσουμε και εκείνες.

 

Το επιχείρημα ότι η άμβλωση παρέχει διέξοδο αξιοπρέπειας σε θύματα βιασμού, έχει δύο μεγάλες αδυναμίες. Η πρώτη αφορά στο γεγονός ότι ο βιασμός ως αίτιο άμβλωσης αποτελεί απειροελάχιστη μειοψηφία, μικρότερη του 1% των περιπτώσεων άμβλωσης, σύμφωνα με εκτεταμένες έρευνες. Η δεύτερη αδυναμία εδράζεται σε σύγκρουση αξιών. Δε νοείται να προσπαθείς να επανορθώσεις ένα ανόμημα διαπράττοντας ένα άλλο και μάλιστα βαρύτερο.

 

Κάποια άλλα πολιτικά πρόσωπα ή σχήματα, δήθεν παραδοσιακών αξιών, δέχονται την άμβλωση περιτυλίγοντάς την με υποκριτικά μισόλογα, αφού η βάση της επιχειρηματολογίας τους είναι ότι οι αμβλώσεις πρέπει να τεθούν σε δημοψήφισμα. Τους απαντούμε ότι η αφαίρεση μίας αθώας και ανυπεράσπιστης ζωής είναι ανεπίτρεπτο να μπαίνει στο ζύγι ψηφοφοριών! Αναρωτιόμαστε πώς θα ένιωθαν, αν εκαλείτο ο ελληνικός Λαός να αποφασίσει με δημοψήφισμα την δική τους αναίτια θανάτωση.

 

Άλλοι πατριδοκάπηλοι ισχυρίζονται ότι οι αμβλώσεις πρέπει να περιοριστούν επειδή υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα στην χώρα μας. Τους απαντούμε ότι το έγκλημα της θανάτωσης ενός ανυπεράσπιστου αθώου προσώπου δεν είναι δυνατόν να θεωρείται «καλό» ή «κακό», ανάλογα με το αν έχουμε δημογραφικό πρόβλημα ή όχι. Με τέτοιο απάνθρωπο σκεπτικό το σύγχρονο κινεζικό καθεστώς, που είχε το αντίθετο από εμάς δημογραφικό πρόβλημα του υπερπληθυσμού, αιματοκύλισε τον κινεζικό Λαό επιβάλλοντας αμβλώσεις σε οικογένειες που αποκτούσαν περισσότερα του ενός τέκνα. Όχι, ο Καιάδας δεν είναι ο πολιτισμός των πατέρων μας.»

 

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ (4,63%): Η κληρονομιά της ΧΑ για τα «αγέννητα βρέφη»

 

Οι Σπαρτιάτες είναι το κόμμα που υποστήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογική νίκη, ευχαρίστησε τον κρατούμενο και καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική  οργάνωση με ναζιστικά χαρακτηριστικά, για τη «σημαντική βοήθεια» που προσέφερε στο κόμμα, χαρακτηρίζοντάς την «καύσιμο» για την ώθηση που έλαβε ο σχηματισμός. Αν και δεν έχουμε ακόμα επίσημες δηλώσεις στελεχών τους για το θέμα, αξίζει να θυμηθούμε τι πρέσβευε η Χρυσή Αυγή σχετικά.

 

Για την επίλυση του δημογραφικού ζητήματος η Χρυσή Αυγή θέτει ως προαπαιτούμενα μεταξύ άλλων την προστασία της ανύπαντρης μητέρας και απαγόρευση των αμβλώσεων.

 

Στο επίσημο σάιτ της ΧΑ είναι ακόμα αναρτημένο το άρθρο με τον τίτλο «Επιβάλλοντας τις εκτρώσεις» που γράφει μεταξύ άλλων:

 

«Ήξερες ότι στο αγέννητο παιδί από την 18η ημέρα ΚΤΥΠΑ η ΚΑΡΔΙΑ του; Από την 42η ημέρα ανιχνεύονται ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ κύματα; Από την 8η εβδομάδα ΟΛΑ τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από τη 10η εβδομάδα ΝΟΙΩΘΕΙ ΠΟΝΟ. Διάλεξε τη Ζωή…!»

 

Αυτό το λιτό μήνυμα υπέρ της ζωής των αγέννητων βρεφών οδήγησε στην λυσσαλέα αντίδραση των γνωστών «προοδευτικών» κύκλων και στην εκ νέου υποταγή στις θελήσεις τους των πολιτικών καρπαζοεισπρακτόρων της δεξιάς «πατριωτικής» κυβέρνησης της ΝΔ, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι στην Ελλάδα σταδιακά, με σύστημα και σχεδιασμό, έχει επιβληθεί μια σιωπηλή όσο και στυγνή δικτατορία: εκείνη της μονολιθικής άποψης της «πολιτικής ορθότητας», η οποία επιβλήθηκε τόσο δια του φόβου όσο και δια του νόμου.»

 

Οι απόψεις τους έφτασαν έως την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, όπου ο ευρωβουλευτής Γ. Επιτήδειος δήλωσε ότι «Η εκτρώσεις αποτελούν έγκλημα και δολοφονία».

 

 

 

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη