Ξεκίνησε η αναζήτηση σπιτιού από τους φοιτητές και στις Σέρρες- Που κινούνται τα ενοίκια


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

 

Ξεκίνησε ήδη η αναζήτηση σπιτιού από φοιτητές και τους γονείς τους και στις Σέρρες.

Από την Πέμπτη έχουν ξεκινήσει οι επισκέψεις στα μεσιτικά γραφεία των Σερρών και ήδη πολλά από αυτά έχουν νοικιασθεί, όπως τονίζει στο Infonews24, ο Σερραίος ιδιοκτήτης κτηματομεσιτικού γραφείου Γιάννης Δήμου.

 

Όσον αφορά στις τιμές, σύμφωνα με τον κ. Δήμου, σε σχέση με μία πενταετία πριν, αυτές είναι αυξημένες κατά 30% έως και 50%.

 

Αυτό σημαίνει ότι μία δίχωρη γκαρσονιέρα, με αυτόνομη θέρμανση, ατομική θέρμανση αέριο ή τηλεθέρμανση ή πετρέλαιο, επιπλωμένη και στο κέντρο, μπορούσε κάποιος να τη βρει με 200 ευρώ.

 

Σήμερα, οι τιμές στα συγκεκριμένα τα ακίνητα κυμαίνονται περίπου στα 300 έως 400 ευρώ, ανάλογα με την κατάσταση, την περιοχή που βρίσκονται και ούτω καθεξής.

 

«Βλέπουμε μία τεράστια διαφορά στις τιμές των ενοικίων και αυτό έχει να κάνει με την προσφορά. Εφόσον έχουμε λιγότερη προσφορά σε σχέση με παλαιότερα, λογικό είναι να ‘ανεβαίνουν’ και οι τιμές προς τα πάνω. Σε πολλές περιπτώσεις θα έλεγα ότι έχουμε και διπλασιασμό τιμών στα μικρά ακίνητα για το λόγο που σας προανέφερα» δήλωσε ο κ. Γιάννης Δήμου.

 

Η σεζόν ξεκινά από την στιγμή που ανακοινώνονται τα αποτελέσματα, με πολύ λιγότερα σπίτια, με μεγαλύτερα ενοίκια σε σχέση με παλαιότερα κι αυτό σημαίνει ότι δυσκολεύει πάρα πολύ το έργο των γονέων, έτσι ώστε να εντοπίσουν το ακίνητο που τους αρμόζει και στην τιμή που τους αρμόζει.

 

Η προσφορά ακινήτων έχει ήδη μειωθεί, ενώ αναμένεται να αδειάσουν κάποια από αυτά κατά τα τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου, καθώς ορισμένοι φοιτητές περιμένουν να τελειώσει και η εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

 

«Οπότε τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θεωρώ ότι θα υπάρχει και μία επανατροφοδότηση ακινήτων στην αγορά για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες των νέων φοιτητών» επεσήμανε ο κ. Δήμου.

 

Ποιες είναι, όμως, οι απαιτήσεις φοιτητών και γονέων από ένα ακίνητο;

Ο κ. Γιάννης Δήμου υπογράμμισε ότι επιλέγουν ό,τι και πέρυσι και πρόπερσι. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θέλουν να είναι μόνοι τους, να έχουν δηλαδή τον χώρο τους. Οι περισσότεροι ψάχνουν επιπλωμένα σπίτια, με ατομική θέρμανση και στο κέντρο και βέβαια η τιμή να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερη.

 

«Οι γονείς βέβαια θα προσπαθούν για το καλύτερο στο παιδί τους. Και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πραγματικά να υποκύπτουν στα ‘θέλω’ των παιδιών, αντί δηλαδή να έχουν μία συγκατοίκηση και να υπάρχει μία εξισορρόπηση στα όλα έξοδα, ενοίκιο, κοινόχρηστο ρεύμα, νερό και ούτω καθεξής, βλέπουμε ότι επιλέγουν να είναι μόνοι τους και επιλέγουν αυτό που σας είπα, δηλαδή επιπλωμένα σπίτια με ατομική θέρμανση και ανακαινισμένα. Αν βέβαια δεν προσεγγίζει οικονομικά το σπίτι την τσέπη τους, εκεί βγαίνουμε λίγο προς τα έξω που οι τιμές είναι σίγουρα λίγο χαμηλότερες σε σχέση με το κέντρο» δήλωσε τέλος ο κ. Γιάννης Δήμου.

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη