Η ερώτηση της Ελ. Τούσκα στο Δ.Σ. Σερρών για το γήπεδο- Β. Μητλιάγκα: «Είναι πολυδάπανο για να είναι απλά βιώσιμο και ασφαλές»


Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- Infonews24

Το θέμα του δημοτικού γηπέδου Σερρών και το ενδεχόμενο παραχώρησής του στην ΠΑΕ Πανσερραϊκός, έθεσε η Δημοτική Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Σερρών» Ελένη Τούσκα.

 

Η κ. Τούσκα με την επισήμανση πως εφόσον είναι ξεκάθαρο από την πλευρά της ΠΑΕ ότι η λύση που προκρίνει είναι η παραχώρηση του γηπέδου, έθεσε το ερώτημα αν έχει σκοπό η δημοτική αρχή να ενημερώσει το σώμα για τις συζητήσεις που γίνονται και για τις προθέσεις της σε σχέση με την παραχώρηση του γηπέδου στην ΠΑΕ.

 

Παράλληλα, η κ. Τούσκα έθεσε το ερώτημα αν έχει λυθεί το θέμα της αδειοδότησης από την ΥΔΟΜ για την επέκταση εργασιών τέτοιου μεγέθους στο γήπεδο, εφόσον αυτό απαγορεύεται λόγω του χαρακτηρισμού ως «κεντρικό πάρκο».

 

«Μήπως είναι ώρα πια να συζητήσουμε σοβαρά για την αποκατάσταση στην πραγματικότητα του χώρου ως «κεντρικό πάρκο» και την ανέγερση νέου γηπέδου σε άλλο χώρο;

Πέρα από τα χρήματα που «τρώει» το γήπεδο, ο Δήμος καταβάλλει πολλές χιλιάδες ευρώ για απαλλοτριώσεις ακινήτων, προκειμένου να υλοποιηθεί το κεντρικό πάρκο.

Μήπως είναι και αυτά χρήματα πεταμένα και δεν έχει σκοπό η δημοτική αρχή να υλοποιήσει το κεντρικό πάρκο;» ανέφερε η κ. Ελένη Τούσκα.

 

Από την πλευρά της, η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα επεσήμανε καταρχάς πως δεν έχει αλλάξει κάτι από αυτά που είπε είτε προεκλογικά, είτε μετεκλογικά, σε σχέση με την όλη διαχείριση του μεγάλου θέματος που είναι το δημοτικό γήπεδο.

 

Σύμφωνα με την κ. Μητλιάγκα, εκείνο που εξετάζεται από τη δημοτική αρχή αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί μία βιώσιμη λύση, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του κεντρικού πάρκου χωρίς να χάνεται χρόνος, αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να κατασκευασθεί νέο γήπεδο, στο οποίο θα μπορέσει να στεγαστεί και ο Πανσερραϊκός, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη χρήση μπορεί να έχει ο χώρος.

 

«Η προσπάθειά μας είναι αυτή. Να ισορροπήσουμε ώστε από τη μια ο σερραϊκός λαός να μην βάλει άλλα χρήματα σε έναν τρύπιο κουμπαρά, γιατί το γήπεδο είναι ένας τρύπιος κουμπαράς γιατί ακόμη και τα αποτελέσματα της μελέτης στατικής επάρκειας έδειξαν ότι πρέπει να δαπανηθεί ένα ποσό της τάξης των 2,5- 3 εκατομμυρίων συν άλλα τόσα για να γίνει βιώσιμο, να γίνει ένα γήπεδο που δεν είναι επικίνδυνο.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση ξεκινήσαμε κάποιες συζητήσεις με την ομάδα και τον αντιδήμαρχο αθλητισμού, κάνουμε τη διερεύνηση πως μπορούμε να προχωρήσουμε. Το συγκεκριμένο γήπεδο είναι πολυδάπανο για τον σερραϊκό λαό για να είναι απλά βιώσιμο και ασφαλές, Πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να σας ενημερώσουμε για το πλήρες σχέδιο» δήλωσε η Δήμαρχος Σερρών.

 

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Καινοτομίας και Νέας Γενιάς Δήμου Σερρών Παναγιώτης Κεΐσογλου υπογράμμισε πως είναι ένα μείζον θέμα, αφορά το μέλλον του δήμου στα επόμενα χρόνια και πρόσθεσε:

«Έχουμε ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις και σίγουρα δεν θα φέρουμε το δημοτικό συμβούλιο προ τετελεσμένων αποφάσεων. Θα θέσουμε το θέμα σε συζήτηση, θα ακούσουμε τις απόψεις όλων των συναδέλφων και θα προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε αυτό για το οποίο βρισκόμαστε εδώ, τα συμφέροντα των Σερραίων δημοτών».

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη