Γ. Παπαδόπουλος: «Γιατροί μετακινούνται από Κέντρο Υγείας σε Κέντρο Υγείας για να καλύπτονται τα κενά»


Διαχρονικά χαρακτήρισε τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών Ε.Σ.Υ-Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Γιάννης Παπαδόπουλος. Κύριο πρόβλημα στα κέντρα υγείας είναι η υποστελέχωση, με τους γιατρούς να προσπαθούν να καλύπτουν τα κενά που δημιουργούνται, προς όφελος των ασθενών.

 

«Δυστυχώς το ΕΣΥ δεν είναι ελκυστικό. Θέσεις προκηρύσσονται συνεχώς, αλλά οι συνθήκες είναι τέτοιες και οι προκηρύξεις βγαίνουν άγονες και δεν καλύπτονται. Υπάρχει θέμα με το οικονομικό, οι ώρες εργασίας, όλα αυτά κάνουν τους συναδέλφους να προτιμούν να φεύγουν στο εξωτερικό» τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών Κέντρων Υγείας.

 

Ο κ. Παπαδόπουλος, υποστηρίζει ότι τα Κέντρα Υγείας, είναι το «ανάχωμα» για τα Νοσοκομεία, γι’ αυτό θα πρέπει να στηριχθούν από την Πολιτεία και πρόσθεσε: «Μια καλή Πρωτοβάθμια, στελεχωμένη μπορεί να καλύψει έως και το 80% των περιστατικών που σήμερα μ’ αυτές τις συνθήκες πηγαίνουν στο Νοσοκομείο Σερρών».

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, το προσωπικό δεν επαρκεί με αποτέλεσμα κάθε μήνα, γιατροί να μετακινούνται από Κέντρο Υγείας, σε Κέντρο υγείας για να καλύπτονται τα κενά.

 

«Εμείς θέλουμε όλους τους Δημάρχους και φορείς στο πλευρό μας. Το επόμενο διάστημα θα τους γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ζητούμε από εδώ και πέρα, με βάση το νέο υγειονομικό χάρτη να μπορέσει καλυφθεί καλύτερα και η περιφέρεια του Νομού Σερρών και οι συνθήκες να γίνουν καλύτερες, στα Κέντρα Υγείας» κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη