Η δημοτική αρχή Κοτσακιαχίδη εισηγείται επιστροφή Δημοτικής Υπαλλήλου που κατηγορήθηκε για σοβαρά παραπτώματα

 


Για επιβράβευση που στέλνει  κακό παράδειγμα κάνει λόγο η αντιπολίτευση, η οποία καταψήφισε την πρόταση

Η   Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ηράκλειας αποφάσισε, κατά πλειοψηφία  την Πέμπτη 28 Μαρτίου ( μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Γ. Κουτσάκης και Δημ. Τζήκας), να συμφωνήσει στο αίτημα  υπαλλήλου του Δήμου Ηράκλειας για την ακύρωση της διακοπής της σύμβασης της για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.

 

Η διακοπή της σύμβασης είχε γίνει επί ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής κατόπιν απόφασης του πειθαρχικού συμβουλίου το οποίο είχε κρίνει πως οι ενέργειες της εν λόγω υπαλλήλου αποτελούσαν σοβαρό λόγο για την διακοπή της σύμβασης ιδιωτικού Δικαίου.

 

Πιο συγκεκριμένα η υπάλληλος,  υπεύθυνη του ταμείου του Δήμου και διαχειρίστρια κωδικών του Δήμου,  έπαιρνε χρήματα από λογαριασμό του Δήμου Ηράκλειας και τα μετέφερε στον προσωπικό της λογαριασμό σε εργάσιμες και μη εργάσιμες ημέρες για να εξυπηρετήσει ίδιους σκοπούς. Τμηματικά  επέστρεψε ποσά από τα υπεξαιρεθέντα.

 

Η διαδικασία αυτή αποκαλύφθηκε επί ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής και αφού διαπιστώθηκαν ελλείμματα για τα ποσά που πηγαινοέρχονταν  στους λογαριασμούς , παρέπεμψε το θέμα  στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και εισηγήθηκε την διακοπή της σύμβασης της υπαλλήλου.

 

Επιπλέον, προσήψε στην υπάλληλο και την κατηγορία ότι επί ένα χρόνο απουσίαζε αδικαιολόγητα από την υπηρεσία της.

 

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ηράκλειας οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (Κουτσάκης και Τζήκας) κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή ότι η απόφαση της να εισηγηθεί  επιστροφή της υπαλλήλου στην Υπηρεσία επιβραβεύει την εν λόγω υπάλληλο και αποτελεί πράξη που δίνει το κακό παράδειγμα ως προς τον σεβασμό που πρέπει να επιδεικνύει ο Δήμος και οι διοικήσεις του  στην διαχείριση  του Δημοσίου χρήματος.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη