Το ΚΚΕ Σερρών αποχαιρετά τον σ. ΤΑΣΟ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ


Η κομματική οργάνωση Σερρών αποχαιρετά τον σύντροφο Μουρατίδη Τάσο από το Παλαιόκαστρο Σερρών, ένα αγνό κομμουνιστή μέχρι το τέλος της ζωής του. Ήταν άλλωστε και ο ίδιος παιδί αγωνιστικής κομμουνιστικής οικογένειας. Ο πατέρας του Νίκος υπήρξε 17 χρόνια εξόριστος στον Αη-Στράτη και στην Αίγινα. Ο σ. Τάσος γεννήθηκε στο Παλαιόκαστρο Σερρών το 1947. Αποφοίτησε από τη Γεωπονική  Σχολή του ΑΠΘ και εργάστηκε ως γεωπόνος στη Διεύθυνση Γεωργίας Σερρών.. Παρέμεινε σε όλη του τη ζωή δίπλα στο Κόμμα, βοηθώντας από διάφορες θέσεις, είτε ως υποψήφιος σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, είτε συμβάλλοντας στην εξειδίκευση της πολιτικής του κόμματος στο περιβάλλον και στα ζητήματα της αγροτικής πολιτικής.

 

Ήταν άνθρωπος της μελέτης, βαθιά γειωμένος με τις μάζες. Χαρακτηριστική είναι η εκτίμηση που έχουν οι κάτοικοι του χωριού του στο Παλαιόκαστρο για τους αγώνες τους οποίους ανέπτυξε με αφορμή τη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ και τους σχετικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν κυρίως στην περίοδο 1996 - 1998. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου του Παλαιόκαστρου του Δήμου Ηράκλειας. Διατέλεσε πρόεδρός του και από αυτή τη θέση συντόνισε και καθοδήγησε τους λαϊκούς αγώνες ενάντια στη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ. Είχε ιδιαίτερη μέριμνα για διάφορα τοπικά προβλήματα. Φρόντιζε να φτάνουν στα περιφερειακά και στα δημοτικά συμβούλια για να λύνονται. Ακόμα προετοίμασε πολλές εύστοχες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και είχε συμβολή σε πολλές κοινοβουλευτικές επερωτήσεις.

 

Αγαπημένε σύντροφε, Τάσο θα σε θυμόμαστε πάντα με το χαμόγελο, να είσαι παρών στις εκδηλώσεις του Κόμματος, να προσπαθείς να εκφράσεις τις αγωνιστικές διαθέσεις των ανθρώπων, στις πορείες, στους λαϊκούς αγώνες, Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας, στην οικογένεια σου.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη