Λουκα Γκουγκεσασβιλι: Το νεο αποκτημα του Πανσερραϊκου μεχρι το 2026


Ο Πανσερραϊκός προχώρησε σε μια σημαντική μεταγραφή, αποκτώντας τον 25χρονο διεθνή Γεωργιανό τερματοφύλακα Λούκα Γκουγκεσασβίλι, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Ο Γκουγκεσασβίλι, που αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα στην Καραμπάγκ, ήταν μέλος της εθνικής Γεωργίας στο Euro 2024.

 

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανσερραϊκός

 

Η ΠΑΕ Πανσερραϊκός ανακοίνωσε με ενθουσιασμό την έναρξη της συνεργασίας της με τον Λούκα Γκουγκεσασβίλι, υπογραμμίζοντας την εμπειρία και τις επιτυχίες του νεαρού τερματοφύλακα.

 

«Η ΠΑΕ Πανσερραϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον διεθνή Γεωργιανό τερματοφύλακα Λούκα Γκουγκεσασβίλι, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ομάδα μας, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Εθνική ομάδα στο Euro 2024 και θα φοράει τη φανέλα με το λιοντάρι στο στήθος έως το 2026.»

 

Καριέρα και Επιτυχίες

 

Ο Λούκα Γκουγκεσασβίλι γεννήθηκε στην Τιφλίδα στις 29 Απριλίου 1999. Από τον Ιανουάριο του 2022 έως πρόσφατα, αγωνιζόταν με την Καραμπάγκ, την κορυφαία ομάδα του Αζερμπαϊτζάν, καταγράφοντας 45 συμμετοχές σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κρατώντας 20 φορές απαραβίαστη την εστία του. Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα με την Καραμπάγκ.

 

Ο Γκουγκεσασβίλι ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ντιναμό Τιφλίδας. Στη συνέχεια, μεταπήδησε στην Πολωνία για να αγωνιστεί με την Γιαγκελόνια και από εκεί πήγε δανεικός στις Ντίλα Γκόρι και Γρανάδα, καταγράφοντας περισσότερες από 110 συμμετοχές, που προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Καραμπάγκ να τον αποκτήσει.

 

Διεθνής Καριέρα

 

Ο ύψους 1,96 τερματοφύλακας έχει συμμετάσχει σε όλες τις εθνικές ομάδες της Γεωργίας. Έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών τον Μάρτιο του 2023 και ήταν μέρος της ομάδας που έφτασε στους «16» του Euro 2024, αποκλείοντας νωρίτερα την Εθνική Ελλάδας.

 

Συμπέρασμα

 

Η απόκτηση του Λούκα Γκουγκεσασβίλι από τον Πανσερραϊκό αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας, ενισχύοντας την αμυντική της γραμμή με έναν έμπειρο και ικανό τερματοφύλακα. Ο Γκουγκεσασβίλι φέρνει μαζί του πολύτιμη εμπειρία από την Ευρώπη και τις διεθνείς διοργανώσεις, γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας για επιτυχίες στο μέλλον.

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη