Ο Μητσοτάκης κόβει κοινωνικές δαπάνες και στη Γερμανία!


Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να επιβάλλει ελέγχους στα χερσαία σύνορα της έχει προκαλέσει την αντίδραση πολλών Ευρωπαίων πρωθυπουργών, όπως του Ντόναλντ Τούσκ της Πολωνίας. Αλλά μόνο ο Έλληνας ομόλογος τους, φρόντισε να συνδυάσει την αντίδραση του με κριτική των γενναίων κοινωνικών παροχών στη Γερμανία.

 

«Δεν θα ήταν σωστό να κινηθούμε σε μια λογική ad hoc εξαιρέσεων από το Σένγκεν, με συνοριακούς ελέγχους, οι οποίοι μπορεί να μην επιτρέψουν τελικά την ελεύθερη διακίνηση πολιτών και να κάνουν ζημιά σε μία από τις θεμελιώδεις κατακτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του (Talk Radio 98.9).

 

Η παρατήρηση είναι σωστή, με την προϋπόθεση ότι η ίδια η ελληνική κυβέρνηση δεν θα παραβίαζε συστηματικά τη συνθήκη Σέγκεν, που, όπως και το δίκαιο της ΕΕ,  κατοχυρώνει το δικαίωμα αίτησης ασύλου και την αρχή της μη επαναπροώθησης.

 

Αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν έμεινε έστω εκεί. Βγήκε από τα δεξιά στο Βερολίνο υποστηρίζοντας ότι το μεταναστευτικό- προσφυγικό πρόβλημα «απασχολεί τη Γερμανία, η οποία Γερμανία είχε μια εξαιρετικά ανεκτική και, θα έλεγα, κοινωνικά γενναιόδωρη πολιτική απέναντι στους μετανάστες, η οποία τώρα δημιουργεί μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις».

 

Αν δηλαδή η γερμανική κυβέρνηση έκοβε τις κοινωνικές δαπάνες, όπως κάνει η ελληνική σε ξένους (αλλά και ντόπιους), θα περιόριζε το πρόβλημα.

 

Αναρωτιόμαστε γιατί δεν πρότεινε στο Βερολίνο όχι μόνο περικοπές, αλλά ξύλο, κλοπή χρημάτων και κινητών και βίαιες επαναπροωθήσεις, όπως κάνει συχνά η κυβέρνηση του στους άτυχους μετανάστες και πρόσφυγες που έρχονται φτωχοί ή κατατρεγμένοι στην Ελλάδα.

 

Με την ευκαιρία:  ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις κατηγορίες περί επαναπροωθήσεων «θεωρίες συνωμοσίας». Θα δώσει επιτέλους απάντηση για το αποκαλυπτικό βίντεο-αδιαμφισβήτητο ντοκουμέντο των New York Times , για το οποίο είχε υποσχεθεί, 15 μήνες πριν στο CNN, ότι θα ερευνήσει;

 

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι που του παίρνουν συνεντεύξεις αποφεύγουν να του το θυμίσουν. Εκτός πια αν στη γερμανική κυβέρνηση, πέρα από την περικοπή των δαπανών για να μην πηγαίνουν οι πρόσφυγες, προτείνει και καμία λίστα Πέτσα,  για να μην υποβάλλουν  οι δημοσιογράφοι δύσκολες ερωτήσεις.

Πηγή Tvxs

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη