Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών: «Ναι στη μετακίνηση των ωφελούμενων του ΚΗΦΗ, αλλά όχι εις βάρος του ΚΔΑΠμεΑ»


Την αντίθεσή του στην απόφαση μετακίνησης των «ωφελούμενων» του ΚΗΦΗ με όχημα που εξυπηρετεί το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Σερρών, εξέφρασε ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών.

 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος, η ικανοποίηση της ανάγκης μετακίνησης των ωφελούμενων του ΚΗΦΗ, με την οποία φυσικά συμφωνεί, δεν πρέπει να γίνεται μέσω της επιβάρυνσης των υποδομών που υπάρχουν για άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αλλά μέσω της ανάπτυξης νέων με ευθύνη της πολιτείας, ή με την αξιοποίηση υπαρχουσών υποδομών που δεν αφορούν τις ανάγκες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων ή ανθρώπων που ανήκουν στα μη προνομιούχα οικονομικά στρώματα.

 

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών τονίζει τα εξής:

«Στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου στις 29/8/2024, ο Αντιδήμαρχος Οικογένειας και Κοινωνικών Δομών, κ. Φρυδάς, επιβεβαίωσε ότι για τη μετακίνηση των «ωφελούμενων» του «Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Σερρών» (ΚΗΦΗ), έχει δηλωθεί ένα εκ των δυο οχημάτων που εξυπηρετούν τα ΚΔΑΠμεΑ Δήμου Σερρών. Ως σύλλογος επισημαίνουμε την αντίθεσή μας στο γεγονός. Η ικανοποίηση της ανάγκης μετακίνησης των ωφελούμενων του ΚΗΦΗ, με την οποία φυσικά συμφωνούμε, δεν πρέπει να γίνεται μέσω της επιβάρυνσης των υποδομών που υπάρχουν για άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αλλά μέσω της ανάπτυξης νέων με ευθύνη της πολιτείας, ή με την αξιοποίηση υπαρχουσών υποδομών που δεν αφορούν τις ανάγκες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων ή ανθρώπων που ανήκουν στα μη προνομιούχα οικονομικά στρώματα. Ο Δήμος Σερρών ας επανεξετάσει τις προτεραιότητές του σχετικά με την κατανομή των χρημάτων που διαθέτει και ας διασφαλίσει άμεσα την αγορά αυτοκινήτου για το ΚΗΦΗ. Η εμπειρία μας έχει διδάξει ότι όταν υποδομές που αφορούν τους ΑμεΑ χρησιμοποιούνται σε άλλους σκοπούς, ακόμη και τη δικαιολογία ότι αφορά μια προσωρινή κατάσταση, τότε αυτό καταλήγει να έχει μόνιμα αρνητικά αποτελέσματα για τους ίδιους τους ΑμεΑ».

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη