Λίβανος / Νέες εκρήξεις συσκευών επικοινωνίας – Νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες


Νέες εκρήξεις, στα νότια προάστια της Βηρυτού και σε άλλες περιοχές του Λιβάνου, σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης και σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Μπεκάα, στα ανατολικά της χώρας.

 

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο επίσης για εκατοντάδες τραυματίες. Πολλοί από τους τραυματίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρουν τραύματα στο στομάχι και στα χέρια, αναφέρει το BBC.

 

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του βρετανικού μέσου, η μία έκρηξη σημειώθηκε σε κηδεία ενώ οι αναφορές κάνουν λόγο για εκρήξεις σε «συσκευές επικοινωνίας».

 

Οι νέες εκρήξεις σημειώθηκαν μία ημέρα μετά από αυτές που έγιναν σε βομβητές μελών της Χεζμπολάχ με αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων και των τραυματισμό περίπου 3.000.

 

Σύμφωνα με πηγές από την Χεζμπολάχ, οι εκρήξεις προκλήθηκαν από συσκευές επικοινωνίας -ασύρματους πομποδέκτες χειρός (walkie-talkies)- που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ.

 

Ανώτερη πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι οι εκρήξεις ήταν μικρές σε μέγεθος, παρόμοιες με την επίθεση της Τρίτης (17/9).

 

Εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρονται να δείχνουν τη στιγμή της έκρηξης ενός walkie talkie της Χεζμπολάχ, κατά τη διάρκεια κηδείας στο προάστιο Dahiyeh της Βηρυτού.

 

Η κηδεία φέρεται να ήταν για έναν από τους 12 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στις εκρήξεις των βομβητών την Τρίτη.

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη