Η πρώτη τάξη που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη αντί για ανθρώπους καθηγητές πρόκειται να αρχίσει μαθήματα στην Βρετανία.
Συγκεκριμένα, το David Game College, ένα ιδιωτικό σχολείο στο Λονδίνο, ανοίγει τον Σεπτέμβριο νέο μάθημα χωρίς καθηγητή για 20 μαθητές.
Οι μαθητές θα μαθαίνουν χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης στους υπολογιστές τους και VR συσκευές εικονικής πραγματικότητας.
Οι πλατφόρμες μαθαίνουν σε τι διαπρέπει ο μαθητής και σε τι χρειάζεται περισσότερη βοήθεια και στη συνέχεια προσαρμόζουν τα σχέδια μαθημάτων τους για το εξάμηνο.Δηλαδή το σχέδιο μαθήματος κάθε μαθητή είναι προσαρμοσμένο σε αυτόν.
Ο John Dalton, συνδιευθυντής του David Game College, λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι πιο ακριβής από τους ανθρώπινους δασκάλους.
«Υπάρχουν πολλοί άριστοι δάσκαλοι εκεί έξω, αλλά δεν είμαστε αλάνθαστοι», δήλωσε. «Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να πετύχουν το επίπεδο ακρίβειας της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και αυτή η συνεχής αξιολόγηση» τονίζει.
Οι 20 φοιτητές που θα συμμετέχουν στο μάθημα θα πληρώνουν περίπου 27.000 λίρες ετησίως.
«Η τεχνητή νοημοσύνη θα καταλάβει ποιες είναι οι ατέλειές σου και θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς»
Όπως αναφέρει το Skynews, οι μαθητές του GCSE, Joseph και Michael πιστεύουν ότι η τεχνολογία θα τους βοηθήσει να βελτιωθούν γρηγορότερα από την παραδοσιακή διδασκαλία.
«Ένας καθηγητής δεν γνωρίζει πραγματικά τα ελαττώματά σου, επειδή έχει τόσους πολλούς μαθητές», δήλωσε ο Joseph.
«Έτσι, δεν γνωρίζει τις ατέλειές σου, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη θα καταλάβει ποιες είναι οι ατέλειές σου και θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς» προσθέτει.
Οι μαθητές δεν θα βρίσκονται εντελώς μόνοι τους στις τάξεις, καθώς θα υπάρχουν «προπονητής μάθησης» κυρίως για να δουν πως λειτουργεί η διαδικασία αλλά και για τεχνική υποστήριξη.
Θα διδάσκουν, επίσης, τα μαθήματα με τα οποία η Τεχνητή Νοημοσύνη δυσκολεύεται, όπως η τέχνη και η σεξουαλική αγωγή.
«Πιστεύω ότι θα αλλάξει ζωές»
Ο Alexander Vansittart, πρώην καθηγητής λατινικών που δίδασκε μαθητές με ειδικές ανάγκες, έχει ενταχθεί στο κολέγιο για να γίνει προπονητής μάθησης.
«Ενθουσιάστηκα πραγματικά με το τι θα μπορούσε να κάνει αυτό για τους νέους, πώς θα μπορούσε να τους βοηθήσει να αλλάξουν τη ζωή τους. Γι’ αυτό έκανα αίτηση για τη θέση- επειδή πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει ζωές», δήλωσε.
Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται ήδη στις σχολικές αίθουσες σε όλη τη χώρα, βοηθώντας να ζωντανέψουν τα μαθήματα, υποβοηθώντας, για παράδειγμα, τα σχέδια μαθήματος.
Μάλιστα, την Τετάρτη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα που θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη με μεγαλύτερη ακρίβεια. Μια τράπεζα ανώνυμων σχεδίων μαθήματος και αναλυτικών προγραμμάτων θα χρησιμοποιείται πλέον για την εκπαίδευση διαφορετικών εκπαιδευτικών μοντέλων, τα οποία στη συνέχεια θα βοηθούν τους εκπαιδευτικούς να σημειώνουν τις εργασίες στο σπίτι και να σχεδιάζουν τα μαθήματά τους.
«Η τεχνητή νοημοσύνη, όταν καταστεί ασφαλής και αξιόπιστη, αντιπροσωπεύει μια συναρπαστική ευκαιρία να δώσουμε στους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας ένα χέρι βοήθειας για τη ζωή στην τάξη», δήλωσε ο Stephen Morgan, υπουργός για την πρώιμη εκπαίδευση.