Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών / Μουσικό βραδινό


Μία καλή ευκαιρία δίνεται στους φίλους της μουσικής, για να απολαύσουν ένα όμορφο μουσικό βραδινό.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών και το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών προγραμμάτισαν συναυλία, που θα δοθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024και ώρα 8:30 το βράδυ στο Φουαγιέ των «Αστεριών».

Στη συναυλία αυτή η Στέλλα Τζίνα (φωνή) και ο Μανώλης Παπαδόπουλος (πιάνο) θα ερμηνεύσουν τον «Μεγάλο Ερωτικό» του Μάνου Χατζηδάκι.

Στο έργο αυτό ο πολύ σπουδαίος συνθέτης μας μελοποίησε ποίηση Οδ, Ελύτη, Μυρτιώτισσας, Κ.Π. Καβάφη, Γ. Σαραντάρη, F.G. Lorca, Δ. Σολωμού, Σαπφούς, Γ. Χορτάτζη κ.α..

Το έργο αυτό θεωρείται ως το πιο σημαντικό του Μάνου Χατζηδάκι και από τα κορυφαία, που γράφτηκαν στην ελληνική δισκογραφία

Η είσοδος είναι ελεύθερη

📷Η Στέλλα Τζίνα τελείωσε το Μουσικό Σχολείο Σερρών. Στη διάρκεια των σχολικών χρόνων υπήρξε ιδρυτικό μέλος του μουσικού συνόλου «Γης Μαδιάμ».

Το 2018 φοίτησε στο Conservatorio Arrigo Boito στη Πάρμα. Σήμερα συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές κλασικού τραγουδιού στο Conservatorio Luigi Cherubini στη Φλωρεντία.

Έχει δική της χορωδία στη Φλωρεντία με το όνομα «Grecale».

📷Ο Μανώλης Παπαδόπουλοςτελείωσε το Μουσικό Σχολείο Σερρών. Το 2018 εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, όπου συνέχισε τις σπουδές στο πιάνο με τον Νίκο Σταυλά. Παράλληλα με το πιάνο είναι ενεργός τόσο ως τσεμπαλίστας, όσο και ως παίκτης εκκλησιαστικού οργάνου. Επίσης ασχολείται με τον αυτοσχεδιασμό στις ποικίλες μορφές του.

Τις σπουδές του στο πιάνο συνεχίζει στο Royal Conservatoire of Scotland.

Αντίθεση Ρόκου στην κατασκευή ΑΠΕ στα καμμένα Όρη Μενοίκιο και Ορβηλος

«Έχουμε την ηθική υποχρέωση να προστατεύσουμε το φυσικό μας περιβάλλον» τονίζει ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Βασίλης Ρόκος.

 

«Έχουμε την ηθική υποχρέωση να προστατεύσουμε το φυσικό μας περιβάλλον» τονίζει ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Βασίλης Ρόκος.

 

Έπειτα από την εκκίνηση της διαδικασίας συλλογής υπογραφών από τον Περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Ρόκο με τίτλο ” ΌΧΙ ΑΠΕ σε Δάση και Περιοχές Natura βάση των Άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος“.  ο κ. Ρόκος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

 

«Η πρόσφατη καταστροφή των δασών στα όρη Μενοίκιο και Ορβυλος από τις πυρκαγιές έχει θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο το οικοσύστημα της περιοχής, αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ως πολίτες, έχουμε την ηθική υποχρέωση να προστατεύσουμε το φυσικό μας περιβάλλον, ειδικά σε περιοχές που διαθέτουν μοναδικά γεωλογικά χαρακτηριστικά και οικολογική αξία.

 

Η περιοχή του Μενοικίου, με τα ιδιαίτερα μάρμαρα και τους καρστικούς σχηματισμούς, παρέχει πηγές νερού που τροφοδοτούν πολλές τοπικές κοινότητες. Η ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή θα είχε καταστροφικές συνέπειες. Αντί να στραφούμε σε έργα που θα επιφέρουν επιπλέον κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην αναδάσωση και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Η αναδάσωση είναι η μόνη λύση που μπορεί να αποκαταστήσει την ισορροπία του οικοσυστήματος και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των πηγών μας. Η προστασία αυτών των περιοχών από την άναρχη ανάπτυξη θα συμβάλει στην προάσπιση των φυσικών πόρων και θα προσφέρει μακροχρόνια οφέλη για τους κατοίκους.

 

Ας υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στην κατασκευή ΑΠΕ στα όρη Μενοίκιο και Ορβυλος. Η φύση μας χρειάζεται, και η αναδάσωση πρέπει να είναι η προτεραιότητά μας. Ας διασφαλίσουμε ότι οι μελλοντικές γενιές θα μπορέσουν να απολαύσουν την ομορφιά και την πλούσια βιοποικιλότητα της περιοχής μας»

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη