Τ. Θεοδωρικάκος: «Στόχος μας να γίνουν οι Σέρρες ελκυστικός προορισμός για πολλές επιχειρήσεις»


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας- Infonews24

 

Για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με πολύ ισχυρότερη την επιρροή και τη δύναμη της βιομηχανίας, έκανε λόγο ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης Serexpo, σήμερα το βράδυ, τονίζοντας πως αυτό αφορά ιδιαιτέρως τις Σέρρες.

 

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης να υποστηρίζει πως η κυβέρνηση πέτυχε να «τρέχει» η Ελλάδα με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και να έχει αυξήσει τον κατώτατο μισθό κατά 27% μέσα σε 3 χρόνια, ο ίδιος επεσήμανε πως η ευθύνη μιας πολιτείας είναι να νοιάζεται και να στηρίζει πρώτα απ’ όλα για τους πιο αδύναμους πολίτες.

 

Όπως υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος, η παρουσία του στα εγκαίνια της Serexpo, «σηματοδοτεί» τον στόχο της κυβέρνησης, που είναι να γίνει πράξη η βιώσιμη ανάπτυξη, να ικανοποιούνται, δηλαδή, σε κάθε περιφέρεια στόχοι που να «φέρνουν» περισσότερες και καλύτερες δουλειές για τους πολίτες.

 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης, για να έχει μέλλον και προοπτική ο τόπος, θα πρέπει να ενισχυθεί περισσότερο η βιομηχανία, να προσελκυσθούν επενδύσεις, να γίνουν οι Σέρρες κέντρο καινοτομίας στο μέλλον και ελκυστικός προορισμός για πολλές επιχειρήσεις που θα δημιουργήσουν καλύτερες θέσεις εργασίας, χαρακτηρίζοντας ως «πρόκληση» το συγκεκριμένο εγχείρημα.

 

«Δίνουμε 90 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης ως Υπουργείο για την ανασυγκρότηση 20 βιομηχανικών πάρκων, κάνουμε μια σειρά δράσεις και στο βιομηχανικό πάρκο εδώ που αφορούν στην κατασκευή υποσταθμού και την αντιμετώπιση μιας σειράς άλλων θεμάτων υποδομών.

Μπορούμε να οραματιζόμαστε το βιομηχανικό πάρκο και την περιοχή των Σερρών σαν μια σοβαρή στρατηγική εναλλακτική για επενδυτές και για τις επιχειρήσεις, αφού η Σίνδος στη Θεσσαλονίκη που είναι το μεγαλύτερο βιομηχανικό πάρκο των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, είναι κορεσμένη. Εδώ μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σημαντικότερη και καλύτερη προοπτική» δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος ανέφερε πως ανυπομονεί να δει τη μελέτη με τη στρατηγική πρόταση για το μέλλον της περιοχής, την οποία δεσμεύθηκε πως θα στηρίξει.

 

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη