Δήμος Σερρών για την ανακοίνωση του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων: «Υποχρέωσή μας ο σεβασμός όλων των δημοτών»


Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να στερηθεί κανένας ωφελούμενος της μετακίνησης από και προς το ΚΔΑΠμεΑ, έδωσε ο Δήμος Σερρών, απαντώντας στην ανακοίνωση του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Νομού Σερρών σχετικά με τη μετακίνηση των ωφελούμενων του ΚΗΦΗ με όχημα που εξυπηρετεί τους ωφελούμενους του ΚΔΑΠμεΑ.

 

Ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην απόφαση μετακίνησης των ωφελούμενων του ΚΗΦΗ, με όχημα που εξυπηρετεί το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Σερρών.

 

Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος, η ικανοποίηση της ανάγκης μετακίνησης των ωφελούμενων του ΚΗΦΗ, με την οποία φυσικά συμφωνεί, δεν πρέπει να γίνεται μέσω της επιβάρυνσης των υποδομών που υπάρχουν για άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αλλά μέσω της ανάπτυξης νέων με ευθύνη της πολιτείας, ή με την αξιοποίηση υπαρχουσών υποδομών που δεν αφορούν τις ανάγκες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων ή ανθρώπων που ανήκουν στα μη προνομιούχα οικονομικά στρώματα. (Διαβάστε ΕΔΩ την αναλυτική ανακοίνωση του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Σερρών)

 

Από την πλευρά του, ο Δήμος Σερρών, στην ανακοίνωσή του, επισημαίνει τα εξής:

«Υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής είναι ο σεβασμός όλων των δημοτών του Δήμου Σερρών, με γνώμονα πάντα την προάσπιση των συμφερόντων τους.

Η Δημοτική Αρχή διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να επιβαρύνει τις υποδομές για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του Δήμου και δεν έχει πρόθεση να διαταράξει τους ωφελούμενους του ΚΔΑΠμεα. Τονίζεται επίσης, ότι δεν πρόκειται να στερηθεί κανένας ωφελούμενος της μετακίνησης από και προς τη δομή.

Αυτό γιατί οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε να μη δημιουργούνται διακρίσεις σε βάρος ευπαθών ομάδων και συμπολιτών μας.

Για τους παραπάνω λόγος, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η αγορά ενός οχήματος, το οποίο θα μεταφέρει αποκλειστικά και μόνο τους ηλικιωμένους του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Σερρών» (ΚΗΦΗ) για την καλύτερη εξυπηρέτηση των όλων των συνανθρώπων μας».

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη