1ο ΓΕΛ Σερρών – Τρία Πανελλήνια βραβεία στον διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας


Τρία σημαντικά βραβεία απέσπασε το 1ο ΓΕΛ Σερρών, στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γρίφων Συνθετικής Βιολογίας που διοργάνωσε η Ερευνητική Ομάδα iGEM Athens 2024 του Ε.Κ.Π.Α. και του Ε.Μ.Π.

 

Οι μαθητές/τριες συνεργαζόμενοι σε ομάδες, διαγωνίστηκαν με καινοτόμους τρόπους σε θέματα σύντομης ανάπτυξης και γρίφους Βιολογίας. Η αξιολόγησή των ομάδων έγινε από την Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή του διαγωνισμού.

 

Από το 1ο ΓΕΛ συμμετείχαν πέντε μαθητικές ομάδες του Τμήματος Γ-Υγείας και οι τρεις από αυτές αναδείχθηκαν μέσα στις καλύτερες Πανελλαδικά (δυο στη δεύτερη θέση και μία στην τρίτη θέση).

 

Η επίσημη Τελετή Βράβευσης του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Συνθετικής Βιολογίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

 

Η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου συγχαίρει τα παιδιά του τμήματος Υγείας της Γ’ για την σημαντική αυτή διάκριση και την Βιολόγο του σχολείου κ. Άννα Αλεξοπούλου που καθοδήγησε τα παιδιά δίνοντάς τους ερεθίσματα να διευρύνουν τις γνώσεις τους πέρα από τη σχολική ύλη.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη