ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕΡΡΩΝ Μεγάλη συναυλία το Σάββατο 5 Οκτώβρη για ένα διαφορετικό σχολείο


«Με πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, όλοι εμείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες στα σχολεία των Σερρών για ακόμη μία χρονιά βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές! Δεκάδες κενά σε καθηγητές, ελλείψεις σε αίθουσες και εξοπλισμό και τώρα ετοιμάζονται να μας φέρουν και τριπλές πανελλαδικές εξετάσεις σε κάθε τάξη του Λυκείου με το λεγόμενο “Εθνικό Απολυτήριο” που έχει εξαγγείλει Υπουργείο Παιδείας, δηλαδή τριπλό άγχος, τρέξιμο, φροντιστήριο και έξοδα!» επισημαίνουν στο κάλεσμά τους για τη μεγάλη συναυλία που θα διοργανώσουν το Σάββατο 5 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στη Νομαρχία, οι μαθητές Σερρών.

 

Σημειώνουν ότι «το σχολείο που φτιάχνουν, φθηνό για το κράτος και πανάκριβο για όλους εμάς τις οικογένειες μας, δεν μας ταιριάζει, το απορρίπτουμε! Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία της κυβέρνησης και του Υπουργείου που το… βασικό πρόβλημα που βλέπει στα σχολεία μας δεν είναι όλα αυτά αλλά … τα κινητά μας! Που την ώρα που μας λένε ότι “δεν υπάρχουν λεφτά” για τις ανάγκες μας δίνουν 500.000 ευρώ κάθε ημέρα για να στέλνουμε φρεγάτα στην ερυθρά θάλασσα, 2.000 χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα μας» και απαιτούν «εδώ και τώρα να πάρουν μέτρα να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα των σχολείων μας! Δεν είμαστε μόνοι! Με τους αγώνες μας μπορούμε αλλάξουμε τα δεδομένα! Όπου οι μαθητές εμπιστεύτηκαν την δύναμη τους, οργανώθηκαν και διεκδίκησαν όλα όσα έχουν ανάγκη, βγήκαν νικητές!»

 

Φέρνουν τα παραδείγματα της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και πολλών ακόμα πόλεων που μπλόκαραν τις συγχωνεύσεις Τμημάτων και το κλείσιμο σχολείων, διεκδικώντας παράλληλα «προσλήψεις σε καθηγητές, αξιοπρεπείς αίθουσες και εξοπλισμό, δωρεάν μετακινήσεις! Έτσι ένωσαν τις φωνές τους με εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και γονείς που στήριξαν τον δίκαιο αγώνα τους! Δεν σκύβουμε κεφάλι!»

 

«Είμαστε σίγουροι ότι ένα διαφορετικό σχολείο, σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο, δημιουργικό και ενδιαφέρον είναι απόλυτα εφικτό να υπάρξει σήμερα! Όλοι για έναν και ένας για όλους! Γι’ αυτό χρειαζόμαστε ενεργά, αγωνιστικά 5μελη – 15μελη μαθητικά συμβούλια! Μαθητικά συμβούλια που θα οργανώνουν τον αγώνα σε κάθε σχολείο, που θα παίρνουν πολύμορφες πρωτοβουλίες για ό,τι μας απασχολεί» αναφέρουν και υπογραμμίζουν ότι «αγωνιζόμαστε για:

 

    Δωρεάν για όλους τους μαθητές από και προς τα σχολεία που υπάρχει ανάγκη, ειδικά για το Μουσικό σχολείο και το 2ο ΕΠΑΛ!».

 

    Σύγχρονα σχολεία, με αίθουσες που να επαρκούν για όλους τους μαθητές και σύγχρονο εξοπλισμό στα εργαστήρια!

 

    Μαζικές προσλήψεις σε καθηγητές για όλα τα μαθήματα μας, κάλυψη όλων των μαθημάτων προσανατολισμού! 

 

    Να καταργηθεί εδώ και τώρα η ΕΒΕ και η Τράπεζα Θεμάτων! Να μην τολμήσουν να φέρουν το νομοσχέδιο για τριπλές πανελλαδικές!

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη