Γερουλάνος / Προτάσεις σε Ανδρουλάκη και Δούκα για «το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας»


Την ουδέτερη στάση του επανέλαβε ο Παύλος Γερουλάνος όσον αφορά στις εκλογές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε δηλώσεις του μετά από τις συναντήσεις που είχε στη Βουλή με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα την Τρίτη.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γερουλάνος ήρθε τρίτος στην κάλπη του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

 

Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου εάν θα στηρίξει έναν από τους δύο υποψηφίους εν όψει της του β’ γύρου την ερχόμενη Κυριακή, απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση: «Δεν έχει αλλάξει τίποτε ως προς αυτό. Θεωρώ ότι οι ψηφοφόροι έχουν τη δική τους βούληση και θα την εκφράσουν στην κάλπη». Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στον β’ γύρο των εκλογών.

 

Για την συνάντησή του με τους δύο συνυποψήφιους του, τόνισε πως «μιλήσαμε για το ΠΑΣΟΚ που θέλουμε την επόμενη μέρα για το πώς μπορούμε να το ανοίξουμε, να το μεγαλώσουμε και να το προετοιμάσουμε για να είναι νικηφόρο στις επόμενες εκλογές».

 

Ο κ. Γερουλάνος παρέδωσε στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα σημείωμα με προτάσεις για να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ και να νικήσει τη ΝΔ.

 

Το σημείωμα, με τίτλο «Πώς θα φτιάξουμε το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας», περιλαμβάνει:

 

«1. Αρχές λειτουργίας

 

Αυτό που πρεσβεύουμε για την κυβέρνηση, πρέπει να διέπει κάθε λειτουργία του κόμματος.

 

– Πιστό στις αξίες του (Πατριωτικό, Ανθρωποκεντρικό, Σοσιαλιστικό)

 

– Σύγχρονο (που αντιλαμβάνεται τις ανάγκες τις κοινωνίας)

 

– Δημοκρατικό (ο πρώτος λόγος στη βάση για σειρά θεμάτων)

 

– Συνδεδεμένο με την κοινωνία (αξιοποίηση όλων των αιρετών στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε φορείς ή σε ενιαίο φορέα)

 

– και ανοιχτό (που κάνει κάλεσμα σε κάθε προοδευτικό Έλληνα από την αριστερά και το κέντρο μέχρι τις παρυφές της Δεξιάς και τους απογοητευμένους προοδευτικούς ψηφοφόρους Μητσοτάκη).

 

2. Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα / στοχοθεσία: Πλήρες χρονοδιάγραμμα ενεργειών που περιλαμβάνει:

 

– Καταστατικό συνέδριο και πλήρη οργανωτική και εκλογική ετοιμότητα του κινήματος σε 9 μήνες (πριν από το καλοκαίρι του 2025).

 

– Προγραμματικό συνέδριο σε ένα χρόνο (αμέσως μετά το καλοκαίρι του 2025).

 

– Πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα, ανά τομέα πολιτικής και ανά περιφέρεια, μέχρι το τέλος του 2025. Με έτοιμα τα 5 πρώτα νομοσχέδια.

 

3. Κανόνες λειτουργίας:

 

– Καθαρό Μητρώο μελών και φίλων.

 

– Εκλογή των οργάνων από τη βάση και ανάδειξη των υποψηφίων μας από τη βάση.

 

– Διευκόλυνση της συμμετοχής κάθε πολίτη. Από το κάθε χωριό της χώρας, μέχρι τον κάθε απόδημο Έλληνα και Ελληνίδα. Σε οργάνωση, δίκτυο ή ψηφιακά.

 

– Πλήρης δυνατότητα ψηφιακής λειτουργίας του κόμματος.

 

– Οργανωτική και οικονομική αποσυγκέντρωση του κινήματός μας. Η αυτοτέλεια στη λειτουργία κάθε οργάνωσής μας με στοχοθεσία, αξιολόγηση, λογοδοσία.

 

– Τακτική σύγκλιση των οργάνων με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για κάθε όργανο.

 

4. Απόλυτος σεβασμός στο Καταστατικό

 

Τίποτα δεν εκπέμπει πιο ηχηρά μηνύματα από τις πράξεις μας.

 

5. Αξιοποίηση κάθε στελέχους μέσα στην κοινωνία

 

Άνοιγμα σε αιρετούς νυν και πρώην, που δηλώνουν και είναι ΠΑΣΟΚ, σε πρώην βουλευτές μέχρι στελέχη της αυτοδιοίκησης, στα επιμελητήρια, στα πανεπιστήμια, στους συνεταιρισμούς, στα συνδικαλιστικά όργανα και τα εργατικά κέντρα, σε κάθε φορέα, ακόμα και αν δεν κατέβηκαν σε δικά μας ψηφοδέλτια.

 

6. Ηγεσία που ενώνει

 

Κανένας αποκλεισμός στελεχών. Διαδικασία καθαίρεσης οποιουδήποτε οργάνου λειτουργεί αποκλείοντας.

 

7. Μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία προς προοδευτικούς ψηφοφόρους για αμφίπλευρη διεύρυνση».

 

«Η συνάντηση με τον Π. Γερουλάνο έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Αναφέρθηκα στο πρόγραμμά μου και στις πολύ μεγάλες τομές που πρέπει να κάνουμε για την χώρα διότι κάθε ώρα που περνά είναι κρίσιμη γιατί ανοίγει η κερκόπορτα στον λαϊκισμό τη μισαλλοδοξία και στην ακροδεξιά» τόνισε από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας υπογραμμίζοντας ότι «το μήνυμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο, να αλλάξουμε τώρα».

 

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων σε συνέντευξή του το πρωί της Τρίτης στον Ant1 «έκλεισε το μάτι» στον Παύλο Γερουλάνο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εάν περνούσε εκείνος στον β’ γύρο, «θα τον στήριζα, ως θέση αρχής και συνέπειας». Παράλληλα ενόψει της συνάντησής τους σημείωσε ότι «ο κ. Γερουλάνος έχει ένα σχέδιο και αυτό θα συζητήσουμε».

 

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται να συναντηθούν οι εκπρόσωποι των δύο υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προκειμένου να συζητήσουν για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ. Και οι δύο έχουν ήδη ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής τηλεμαχίας, ωστόσο μένει να συμφωνηθούν οι όροι του ντιμπέιτ, καθώς και για την ημερομηνία του.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη