Δ.Σ. Σερρών: Τα «προσκόμματα» για το προπονητικό κολυμβητήριο και οι διαδικασίες για την αποδοχή δωρεάς της μελέτης


Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- Infonews24

 

Το ζήτημα του προπονητικού κολυμβητηρίου Ομόνοιας, τέθηκε για μία ακόμη φορά, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης.

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Σπύρος Μισιρλής αναφέρθηκε σε πρόσφατη, δημόσια τοποθέτηση της Δημάρχου Σερρών Βαρβάρας Μητλιάγκα, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε για το νέο προπονητικό κολυμβητήριο στην Ομόνοια, με αφορμή το κλείσιμο του κολυμβητηρίου της Κοιλάδας.

 

«Είπατε ότι προχωρά η διαδικασία, παρά τα προσκόμματα που βάζουν κάποιοι, αφήνοντας στη σκέψη του καθενός, ποιοι μπορεί να είναι αυτοί. Δεδομένου ότι εμείς τα 3 μέλη της Συμμαχίας Σερραίων στη Δημοτική Επιτροπή ψηφίσαμε ο,τιδήποτε αφορά το προπονητικό κολυμβητήριο από την πρώτη στιγμή, θέλω να μας πείτε αν στα προσκόμματα αυτά συμπεριλαμβάνετε τη ‘Συμμαχία Σερραίων’ ή όχι» υπογράμμισε ο κ. Μισιρλής.

 

Από την πλευρά της, η Δήμαρχος Σερρών Μητλιάγκα χαρακτήρισε «ρητορικό» το ερώτημα του κ. Μισιρλή, με την απάντησή της να είναι γενική κι αόριστη, λέγοντας: «Επειδή η ερώτησή σας είναι ρητορική, προφανώς δεν θα απαντήσω για να κάνουμε τέτοιου είδους συζήτηση. Γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά και θα το ξαναπώ. Το τι προσκόμματα μπορεί να μπαίνουν καθημερινά στις διάφορες λειτουργίες του Δήμου, τα ζήσατε και τα γνωρίζετε πολύ καλύτερα από μένα. Αν εσείς θεωρείτε ότι φέρνετε ή όχι προσκόμματα, αφήνω να το δείτε εσείς οι ίδιοι. Εγώ προσωπικά δεν θα αναφερθώ παρακάτω. Κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια, σε καθημερινή βάση, να προχωρήσουμε αυτό το προπονητήριο, γιατί πραγματικά πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή ότι είναι η πιο γρήγορη αντιμετώπιση του προβλήματος της κολύμβησης που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Αν θέλετε να μετατρέψουμε αυτό το δημοτικό συμβούλιο εναλλαγή είπες σου είπα, εγώ προσωπικά δεν θα το κάνω».

 

Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αλέξανδρος Χρυσάφης έκανε λόγο για ερωτήματα που τέθηκαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη Δημοτική Επιτροπή και δημόσια, τα οποία δεν απαντήθηκαν και συγκεκριμένα:

• Πως έγινε η διαδικασία αποδοχής της δωρεάς της μελέτης; Υπάρχει διαδικασία δωρεάς;

• Ηη μελέτη παραλήφθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία; Εγκρίθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία;

• Αυτή η μελέτη πως υποβλήθηκε στο Υπουργείο χωρίς να έχει συζητηθεί από τη Δημοτική Επιτροπή;

 

«Σας τη ζήτησαν οι συνάδελφοι στη Δημοτική Επιτροπή επανειλημμένα και δεν την έχετε δώσει. Αν θέλαμε εμείς να φέρουμε προσκόμματα, θα το είχαμε ήδη κάνει. Ρωτούμε με αγωνία αν αυτές οι διαδικασίες τηρήθηκαν. Μέχρι στιγμής δεν μας έχετε απαντήσει» ανέφερε ο κ. Χρυσάφης.

 

Από την πλευρά της, η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα υποστήριξε πως έχει δώσει απαντήσεις και εγγράφως και προφορικά, ενώ χαρακτήρισε τις διαδικασίες ως απολύτως σύννομες.

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη