Σιντική / Επικίνδυνη γέφυρα στο δρόμο για Αχλαδοχώρι


Με την ζωη τους παίζουν καθημερινά οι οδηγοί που κινούνται στον δρόμο Σιδηροκάστρου - Αχλαδοχωρίου ( εξυπηρετεί τις τοπικές κοινότητες Φ. Πέτρα , Καπνοφύτου, Αχλαδοχωρίου και Καρυδοχωρίου) λόγω της ημικαταστραμένης γέφυρας πριν την Φ. Πέτρα , που ειναι άκρως επικίνδυνη.  Η γέφυρα που ειχε ανατιναχθεί απο τον εμφύλιο πόλεμο παραμένει ετσι , ενω με τις τελευταίες φωτιές στον Ορβηλο και τα βαρέα οχήματα επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς είναι και ο μόνος δρόμος που συνδέει τις κοινότητες με την ευρύτερη περιοχή. Η μισή γέφυρα είναι πεσμένη, παρουσιάστηκαν ρωγμές, ενω τα υποστηλώματά της είναι σαθρά και κρέμονται στον αέρα.  Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζουν οι επαγγελματίες καθώς βαρέα οχήματα με αγροτικά προϊόντα και ξυλεία περνάνε απο την γέφυρα , οπως και λεωφορεία του ΚΤΕΛ που μεταφέρουν μαθητές και κόσμο. Μάλιστα οι οδηγοί του ΚΤΕΛ σταματάνε το λεωφορείο πριν την γέφυρα κατεβάζουν τους μαθητές και επιβάτες να περάσουν με τα πόδια στην αλλη πλευρά και μετά άδειο περνά το λεωφορείο.

Το ποτήρι ξεχείλισε, οπως ειπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αχλαδοχωρίου Αβραάμ Τσαβλίδης,  για τους κατοίκους που καταγγέλλουν για αδιαφορία της Περιφέρεια , οταν υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πριν λίγο καιρό τοποθέτησαν προειδοποιητική πινακίδα οτι επιτρέπεται να περάσουν την γέφυρα οχήματα έως 1,5 τόνο. Αποκλείοντας τα επαγγελματικά οχήματα, αλλά και ασθενοφόρα, ή λεωφορεία.

Το κωμικοτραγικό ειναι πως ενω οι υπηρεσίες της Περιφέρειας τοποθέτησαν την πινακίδα , αναγνωρίζοντας το πρόβλημα και την  επικινδυνότητα της γέφυρας , την ίδια ωρα οι ίδιες υπηρεσίες παραβιάζουν την πινακίδα με σκαπτικά μηχανήματα που περνούν απο την γέφυρα για διάφορες εργασίες στην περιοχή.

Άξιον απορίας ειναι πως ενω εχουν γίνει εδω και καιρό δημόσια καταγγελίες για την γέφυρα, δεν υπήρξε αντίδραση απο την εισαγγελία Σερρών και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Κ.Μ.  

 


 

 









 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη