Βασίλης Τερζής /«Ο παλιός είναι αλλιώς…, ο νέος είναι ωραίος…;;; Το νόμιμο, το ηθικό και η προαίρεση…


Ο παλιός είναι αλλιώς και δεν αλλάζει έτσι κι αλλιώς, το είδαμε το εμπεδώσαμε, το καταλάβαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Νέος είναι ωραίος…;;;

            Εξωστρέφεια θέλαμε και την πετύχαμε και με το παραπάνω, παντού  παίξαμε την προηγούμενη εβδομάδα, δεν είναι και το «Ράδιο Αρβύλα» να μας απογειώσει. Έτσι είναι οι παλιοί, αυτοί ξέρουν!!!

            Μα και οι νέοι δεν πάνε πίσω!!! Με κάθε Νόμιμο τρόπο, φρόντισαν να αναθέσουν έργο, έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, σε Ηλεκτρολόγο Μηχανικό με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ο συγκεκριμένος τυγχάνει να είναι και συνεργάτης (συνέταιρος) της αξιότιμης Δημοτικής μας Συμβούλου και Αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Σ, σε παρεμφερές έργο μακρινού Δήμου στην Επικράτεια. Κανένα πρόβλημα, επαγγελματίες είναι μα και τύχη αγαθή. Έτσι θα γνωρίζουμε από κοντά και θα είμαστε σίγουροι για την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών και του έργου.

            Ο συγκεκριμένος μάλιστα πήρε ακόμη ένα έργο το καλοκαίρι. Τυχαίο;;!! Μεθοδευμένο;;!! Εις γνώση της επικεφαλής και των συνεργατών της;;!!

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια…, πρέπει και να φαίνεται…» Ο Νόμος καθιστά μια πράξη νόμιμη μα η Ηθική είναι αυτή που καθιστά μια πράξη Καθήκον.

            Διαβάζω τον επίλογο του άρθρου της επίσης αξιότιμης κ. Δημάρχου με αφορμή τον ένα χρόνο από τις Δημοτικές εκλογές:

 «Με υπομονή και επιμονή, χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, αλλάζουμε νοοτροπίες και συνεχίζουμε ακάθεκτοι!»

Έτσι είναι η πολιτική, η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε (Ουίνστον Τσώρτσιλ).

Όσον αφορά στο λάθος ή στο τυχαίο δικαιούσαι να το κάνεις μια φορά, όταν το επαναλάβεις τότε αποτελεί επιλογή.

 

               Με τιμή

 

                                                                                                                        Βασίλης Τερζής

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη