«Βράζει» η ΝΔ / Τα «εξ αμάξης» σε Θεοδωρικάκο από «γαλάζιους» βουλευτές για την ακρίβεια


Απολύτως ενδεικτική τους κλίματος που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι η ένταση προκλήθηκε στο νέο υπουργικό «μασάζ» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ από τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης εισέπραξε τη γκρίνια αρκετών μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τις ανεπαρκείς πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της ακρίβειας.

 

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Βλάχος ζήτησε να μπει πλαφόν κέρδους στα σούπερ μάρκετ, με τον υπουργό να του ζητά να επισκεφτεί το υπουργείο για να του καταθέσει προτάσεις και τον βουλευτή να απαντά: «Εμείς θα τα πούμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο».

 

Κριτική, αλλά με πιο ήπιο ύφος, άσκησαν και οι βουλευτές Γιάννης Παππάς, Θανάσης Καββαδάς και Δημήτρης Μαρκόπουλος, ενώ ο Βασίλης Υψηλάντης αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην «ειδική ακρίβεια» που επικρατεί στα νησιά με τις αυξημένες τιμές στα αεροπορικά αλλά και τα καύσιμα, επισημαίνοντας «την ανάγκη επιστροφής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ».

 

Η παραπάνω ένταση έρχεται με φόντο τις ερωτήσεις από βουλευτές της ΝΔ, που αποδημούν σε μεγάλο βαθμό την κυβερνητική πολιτική σε σημαντικούς τομείς της καθημερινότητας. Αρχικά προηγήθηκε η ερώτηση των «11» για τα κόκκινα δάνεια, ενώ ακολούθησε η ερώτηση 8 άλλων γαλάζιων βουλευτών για τους συνταξιούχους του ΕΚΑΣ.

 

Παράλληλα, «ορατό δια γυμνού οφθαλμού» είναι το χάσμα ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους πρώην πρωθυπουργούς, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά.

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη