Σέρρες / ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ το Ιστορικό Θέατρο ΟΡΦΕΑΣ


Σερρών, βλέποντας το κτίριο του ιστορικού Θεάτρου να ρημάζει και μη έχοντας πόρους να το συντηρήσει, αναγκάζεται να το ενοικιάσει “αποκλειστικά με σκοπό τη φιλοξενία θεατρικών παραστάσεων και λοιπών πολιτιστικών εκδηλώσεων”.

 

Να επισημάνουμε πως παλιότερα είχε πραγματοποιηθεί έρανος και με χορηγίες είχε επιδιορθωθεί το κτίριο, στην συνέχεια είχε παραχωρηθεί για χρήση στην Ι.Μ. Σερρών και Νιγρίτης, όμως ούτε και αυτή η λύση αποδείχθηκε λειτουργική. Στην συνέχεια μεσολάβησε η περίοδος του κορονοϊου οπου το κτίριο λόγω της μη χρήσης και της μη επαρκούς συντήρησης έφτασε σε οικτρη κατάσταση. Μια προσπάθεια που έγινε να ενταχθεί σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, intereg μάλλον δεν θα τελεσφορήσει καθώς θεωρείται δύσκολο να προκριθεί η πρόταση, λόγω περιορισμένων κονδυλίων.

 

Ετσι ήρθε η ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου της ενοικίασης του κτηρίου. Θα βρεθεί άραγε ενοικιαστής που θα τηρήσει και τους όρους χρήσης;;;

 

 Σέρρες, 17η Οκτωβρίου 2024

 

Αρ. Πρωτ.: 32

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΣΕΡΡΩΝ

 

Με την από 15-10-2024 απόφασή του, το Δ.Σ. του Ομίλου Ορφέας Σερρών διαθέτει προς μίσθωση το ιστορικό του ακίνητο που βρίσκεται επί της οδού Ορφέως αρ. 12-14 των Σερρών.

 

Το κτήριο 743 τ.μ. είναι διαμορφωμένο ως θέατρο, με κύρια αίθουσα αμφιθεατρική 180 καθισμάτων και μεγάλη σκηνή, 2 φουαγιέ αμφίπλευρα της αίθουσας, γραφείο διεύθυνσης, καμαρίνια, τουαλέτες, κυλικείο, βοηθητικούς χώρους και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, κτισμένο σε οικόπεδο 1.945 τ.μ.

 

Είναι διατηρητέο, χρήζει επισκευής κι εμισθώνεται αποκλειστικά με σκοπό τη φιλοξενία θεατρικών παραστάσεων και λοιπών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το Κ.Α.Ε.Κ. του είναι 441212725004/0/0.

 

Κάθε ενδιαφερόμενος καλείται να αποστείλει έγγραφη πρόταση με συστημένη επιστολή προς τον Όμιλο Ορφέα Σερρών, οδός Περιστέρη Κωστοπούλου αρ. 12, Τ.Κ. 62123 Σέρρες, με θέμα «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Μίσθωσης» μέχρι και την 6η Νοεμβρίου 2024 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη