Γήπεδα / Πώς γίνεται η μεταβίβαση εισιτηρίων διαρκείας μέσω Gov.gr Wallet


Μέσω της πλατφόρμας Gov.gr Wallet, οι φίλαθλοι μπορούν να μεταβιβάσουν τα εισιτήρια διαρκείας για αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ σε άλλα άτομα, καθώς και να αλλάζουν συνοδό για ανήλικους.

 

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, καθώς οι φίλαθλοι μπορούν να μεταβιβάσουν τα εισιτήριά τους απλά ανοίγοντας την εφαρμογή Gov.gr Wallet, επιλέγοντας το εισιτήριο διαρκείας τους και εισάγοντας τον ΑΦΜ του ατόμου στο οποίο επιθυμούν να το μεταβιβάσουν.

 

Ο παραλήπτης, αφού αποδεχθεί την αίτηση, αποκτά αυτόματα το δικαίωμα χρήσης του εισιτηρίου, το οποίο εμφανίζεται στο δικό του ψηφιακό πορτοφόλι. Αντίστοιχα, η ανάκληση της μεταβίβασης μπορεί να γίνει από τον αρχικό κάτοχο του εισιτηρίου μέσω της ίδιας εφαρμογής.

 

Αναλυτικά η διαδικασία:

 

    Ανοίγουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet

    Επιλέγουν την καρτέλα των εισιτηρίων και το εισιτήριο διαρκείας τους, το οποίο για την περίοδο μεταβίβασης φαίνεται ως «ανενεργό» με γκρι χρώμα

    Μετά επιλέγουν την «Ανάκληση» (πάνω δεξιά) και επανακτούν τη δυνατότητα χρήσης του εισιτηρίου διαρκείας τους.

    Αλλαγή συνοδείας ανηλίκου μέσα από το gov.gr Wallet

 

Παράλληλα, το Gov.gr Wallet προσφέρει τη δυνατότητα στους κηδεμόνες ανηλίκων που διαθέτουν εισιτήρια διαρκείας να αλλάξουν τον συνοδό τους.

 

Η διαδικασία είναι παρόμοια: ο κηδεμόνας εισάγει τον ΑΦΜ του νέου συνοδού, ο οποίος στη συνέχεια λαμβάνει σχετική ειδοποίηση και αποδέχεται την αλλαγή συνοδείας.

 

Μέχρι την ανάκληση της συνοδείας, ο ανήλικος μπορεί να παρακολουθεί τους αγώνες με τον δηλωμένο συνοδό.

 

Αυτές οι νέες λειτουργίες παρέχονται στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου για την ψηφιακή ταυτοποίηση των εισιτηρίων φιλάθλων, σε συνεργασία με όλες τις ομάδες, (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, κλπ)

 

Επιπλέον, εύκολος είναι ο τρόπος με τον οποίο οι πολίτες μπορούν να ταυτοποιήσουν μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet που έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας(Ε.Μ.Επ.), στο emep.gov.gr πριν κατεβάσουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet από το Google Play ή το App Store. Αναλυτικά η διαδικασία περιγράφεται στο tickets.gov.gr.

 

Οι φίλαθλοι προμηθεύονται το εισιτήριο του αγώνα από τους παρόχους των υπηρεσιών διάθεσης εισιτηρίων, χωρίς καμία αλλαγή σε αυτή τη διαδικασία.

 

Στη συνέχεια:

 

    Ανοίγουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet

    Επιλέγουν την καρτέλα των εισιτηρίων και επάνω δεξιά την προσθήκη (+)

    Επιλέγουν «Προσθήκη Εισιτηρίου Ενηλίκου»

    Ανοίγουν την κάμερα του κινητού και σκανάρουν το QR Code ή το Barcode του εισιτηρίου. Εναλλακτικά εισάγουν χειροκίνητα τον αριθμό του εισιτηρίου -έναν ειδικό κωδικό που υπάρχει κάτω από το QR Code συνήθως

    Το εισιτήριο προστίθεται στη σχετική λίστα των διαθέσιμων εισιτηρίων

 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, επιλέγοντας το εισιτήριο στη σχετική λίστα του Gov.gr Wallet, εμφανίζεται το QR code ή το Barcode με το οποίο οι πολίτες εισέρχονται στα γήπεδα.

 

Όσον αφορά τους ανηλίκους άνω των 15 ετών, οι οποίοι έχουν προσωπικούς κωδικούς TaxisNet και το κινητό τους τηλέφωνο είναι καταχωρημένο στο emep.gov.gr, θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία.

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη