Αθανάσιος Μπόϊκος / Η τοπική μας ετεροδιοίκηση συνεδριάζει …


Αρνήθηκε, δια στόματος κας δημάρχου, η δημοτική αρχή την έκδοση ψηφίσματος εναντίωσης στην κυοφορούμενη από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση για τη συγχώνευση (κατάργηση) των ΔΕΥΑ. Με την αμέριστη συμπαράσταση της παράταξης του κου Χρυσάφη.

Την πρόταση του σχετικού ψηφίσματος έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Σερρών (κα Τούσκα)  στη σημερινή (16/10) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

Και οι δύο (κα Μητλιάγκα και κος Χρυσάφης) δήλωσαν –σαν έτοιμοι από καιρό και μιλημένοι μεταξύ τους- ότι αποδέχονται και συμφωνούν βασικά με το περιεχόμενο του κειμένου, πλην όμως, όπως τόνισαν με σχεδόν πανομοιότυπες εκφράσεις, θα είναι καλύτερα να περιμένουμε να φέρει πρώτα η κυβέρνηση το νομοσχέδιο και ύστερα να τοποθετηθούμε … δηλώνοντας την αντίθεσή μας. Κατ΄αυτόν τον τρόπο οι αντιρρήσεις μας θα είναι τεκμηριωμένες, θα στοχεύουν συγκεκριμένα και θα εκδοθούν με βούλα και υπογραφή της ΚΕΔΕ. Έτσι μίλησαν δήμαρχος και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Σερρών στην τοποθέτησή του ζήτησε να βγει ψήφισμα τώρα, που θα δηλώνει την κατ΄αρχήν αντίθεση του πολιτικού οργάνου στον κυβερνητικό σχεδιασμό. Έχει σημασία, επεσήμανε, να υπάρξουν όσο γίνεται περισσότερα ψηφίσματα από δημοτικά συμβούλια και φορείς σε όλη την Ελλάδα.

Σε έντονες διαμαρτυρίες πολιτών που καλούσαν το σώμα να υπερψηφίσει την πρόταση («αφού συμφωνείτε, όπως λέτε, γιατί δεν την ψηφίζετε»), η κα δήμαρχος έδωσε τέλος στο θέμα, μεταθέτοντας την έκφραση αντίθεσης στις καταργήσεις των ΔΕΥΑ για το δ/κό συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Σαν Σερραίος πολίτης αναρωτιέμαι κι εγώ με τη σειρά μου:

Αφού συμφωνούσατε, όπως είπατε, με την πρόταση, γιατί δεν την ψηφίσατε, κα Μητλιάγκα και κε Χρυσάφη;

Ποιος σας εμποδίζει να ξαναδηλώσετε την αντίθεσή σας, με περισσότερα μάλιστα στοιχεία, και όταν το νομοσχέδιο κατατεθεί προς διαβούλευση;

Μήπως δε θέλετε να «ενοχλήσετε» τα τοπικά πολιτικά γραφεία με τα οποία σχετίζεστε και να καταγραφείτε από τα κεντρικά σαν κακές (μη ορθές πολιτικά) πρωτοβουλίες;

Όταν μπροστά μας έχουμε μια κυβέρνηση που σαρώνει τα πάντα, παραδίδοντας γη και ύδωρ στα καρτέλ, αυτή είναι η ενδεδειγμένη στάση της τοπικής αυτοδιοίκησης; Να αρκείται σε μια δήλωση του κεντρικού της οργάνου (ΚΕΔΕ), κατόπιν εορτής κι αυτή;

                                                                                                                   Αθανάσιος Μπόϊκος

                                                                                                                    Σέρρες, 16 Οκτ 2024

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη