Χρ. Παλάζη vs Ν. Κουφοτόλης: «Προεόρτιες» εσωπαραταξιακές κόντρες με… φόντο την «Πολιτεία των Ευχών»


Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- Infonews24

 

«Πλούσιο» σε κόντρες και αντιπαραθέσεις ήταν η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών την περασμένη Τετάρτη, αν και «επισκιάστηκε» από τον άγριο καυγά μεταξύ των τέως- πλέον- Αντιδημάρχων Δημήτρη Μιχτσόγλου και Γιώργου Καδή .

 

Η δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης και τέως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσάνθη Παλάζη αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκε και το θέμα της χρηματοδότησης ηλεκτρολογικού εξοπλισμού για τις επικείμενες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

 

Η κ. Παλάζη αναφέρθηκε στη δήλωση του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Νίκου Κουφοτόλη, πως έχει στη διάθεσή του φάκελο στοιχείων σχετικά με προηγούμενες διοργανώσεις της «Πολιτείας των Ευχών».

 

«Αναφορικά με τη διοργάνωση της πολιτείας των ευχών από το 2019 και μετά, κ. Κουφοτόλη κάνατε κάποιες προσωπικές, πολιτικές τοποθετήσεις, αλλά αναφέρατε μεταξύ άλλων ότι τηρείται φάκελος στοιχείων, τα οποία κατά τη γνώμη σας στοιχειοθετούν μία αρνητική κριτική αναφορικά με τα ποσά που δαπανήθηκαν. Η τοποθέτησή σας αυτή προκάλεσε ερωτήματα και θεωρήθηκε ως άμεσος υπαινιγμός για τη θητεία μου στην πρώην ΚΕΔΗΣ και στην τελευταία ‘πολιτεία των ευχών’ του κ. Ταΐρη. Επρόκειτο για διαδικασίες που γινόταν με διαγωνισμό. Όχι μόνο εγώ και ο κ. Ταΐρης, αλλά και ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων θίγονται από τέτοιου είδους ασάφειες. Ο,τιδήποτε δεν αποδεικνύεται με στοιχεία, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως αστάθμητο ή υποκειμενικό» υπογράμμισε η κ. Παλάζη, η οποία πρότεινε να προσκομίσει ο κ. Κουφοτόλης στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον φάκελο που επικαλείται ότι έχει στη διάθεσή του, να συζητηθεί από το σώμα.

 

«Τα τιμολόγια είναι όλα στην ΚΕΔΗΣ. Εμπλέκονται άνθρωποι, επιχειρηματίες της πόλης, αιρετοί, υπάλληλοι. Δεν είναι επί προσωπικού ούτε έχει χαρακτήρα μομφής επί προσωπικού» διευκρίνισε η Δημοτική Σύμβουλος, με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Νίκο Κουφοτόλη να την παραπέμπει στα άρθρα που είχε γράψει ως πολίτης εκείνη την περίοδο, λέγοντας πως «όλα αναφέρονται εκεί, επώνυμα, άρα δεν είναι κάτι καινούριο».

 

Η κ. Χρυσάνθη Παλάζη επανήλθε καλώντας τον κ. Κουφοτόλη, σε περίπτωση που υπάρχουν τέτοια στοιχεία, υπάρχουν και οι αρμόδιες αρχές, να καταθέσει αυτά τα στοιχεία, τα οποία- όπως είπε- τότε είχαν χαρακτήρα δημοσιογραφικής αδείας ή έκφρασης δημόσιου λόγου και ζήτησε την παρέμβαση Εισαγγελέα, προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα και πρόσθεσε: «Διαφορετικά δεν μπορώ να δεχτώ εγώ, εκπροσωπώντας μια συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση ως πρόεδρος και διεξάγοντας δύο πολιτείες των ευχών για τις οποίες έφερα αναλυτικό απολογισμό. Ο,τι δήποτε άλλο είναι ανυπόστατο».

 

Στη συζήτηση παρενέβη ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος υποστήριξε πως αυτό το κομμάτι θίγει τους συναδέλφους του στην ΚΕΔΗΣ, αλλά θίγει και το δημοτικό συμβούλιο που έλαβε τις ανάλογες αποφάσεις.

 

«Θα παρακαλούσα κι εγώ ό,τι στοιχεία υπάρχουν κ. Κουφοτόλη, που έχετε συνηθίσει να τα γράφετε ως δημοσιογράφος ή ως αναλυτής, αν έχετε στοιχεία για την κακοδιαχείριση των κονδυλίων της ΚΕΔΗΣ για την πολιτεία των ευχών, στον εισαγγελέα παρακαλώ. Όλα τα άλλα είναι πυροτεχνήματα» ανέφερε ο κ. Αλέναδρος Χρυσάφης.

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη