«Συμμαχία Σερραίων»: «Ανύπαρκτη, εκτός τόπου και χρόνου η κ. Μητλιάγκα»


Σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή και στη Δήμαρχο Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, ασκεί- με ανακοίνωσή της- η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Συμμαχία Σερραίων».

Στο επίκεντρο της κριτικής της παράταξης βρέθηκαν τα εξής θέματα: Η διευθέτηση των οφειλών του Δήμου προς τη ΔΕΥΑΣ, το δημοτικό γήπεδο, το κολυμβητήριο, το προκάτ κολυμβητήριο, το κεντρικό πάρκο, το νέο κολυμβητήριο, παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια, η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών, το πράσινο, οι χρηματοδοτήσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το πιλοτικό πρόγραμμα zefiros, τα έργα στην Πλατεία Ειρήνης, οι παιδικοί σταθμοί, οι ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή Σιγής, η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, τα ανενεργά στρατόπεδα και η σύμβαση οδοφωτισμού LED.

 

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της «Συμμαχίας Σερραίων» έχει ως εξής:

«Αλήθεια υπάρχει Δήμαρχος στις Σέρρες;

Είναι το ερώτημα που κυριαρχεί στον Δήμο μας!

Δυστυχώς για τον τόπο μας, αποδεικνύεται ότι η κα. Μητλιάγκα είναι εκτός τόπου και χρόνου, όχι μόνο γιατί δείχνει να μην καταλαβαίνει τα βασικά για την λειτουργία του Δήμου αλλά κυρίως γιατί τα ψέματα και οι ανυπόστατες κατηγορίες είναι ο μόνος τομέας στον οποίο τα καταφέρνει θαυμάσια.

 

Αποκορύφωμα της αμετροέπειας, της κα. Μητλιάγκα είναι και η πρόσφατη επιστολή της η οποία αποτελεί μνημείο ψεύδους και λάσπης μόνο και μόνο για να αποκρύψει μια πραγματικότητα που την αντιλαμβάνονται πλέον όλοι οι Σερραίοι… ότι η ανικανότητά της πηγαίνει τον τόπο πολύ πίσω.

 

Αυτό όμως που αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο κραυγαλέο ψέμα είναι ότι παρέλαβε άδεια ταμεία!

Ας δούμε λοιπόν τι της παραδώσαμε:

Στις 31.12.2023 της παραδώσαμε ταμειακά διαθέσιμα 14.000.000 ευρώ! Και έναν προϋπολογισμό 85.000.000 ευρώ με γεμάτους κωδικούς, για να τον υλοποιήσει όπως αυτή θέλει μέσω των αναμορφώσεων που έκανε και κάνει!

Μεγάλη απόδειξη του ψεύδους αυτού είναι ότι στο πρώτο 9μηνο του 2024, εκτός από πληρωμή πάνω από 1.000.000 ευρώ στην ΔΕΥΑΣ, που έκανε, έχει κάνει και 1.400.000 ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ (από τα χρήματα που δεν είχε!)

 

Σημειωτέον ότι το ποσό αυτό είναι ΥΠΕΡΤΡΙΠΛΑΣΙΟ από το αντίστοιχο διάστημα της δικής μας δημοτικής αρχής!!

Πέραν αυτού στα ταμειακά διαθέσιμα περιλαμβάνονται χρήματα τα οποία είναι δεσμευμένα για συγκεκριμένα έργα και εκταμιεύονται όταν τα έργα αυτά ολοκληρώνονται.

Αντί λοιπόν να να συγχαρεί την δημοτική μας αρχή που παραλαμβάνοντας χρηματικά διαθέσιμα για λιμνάζοντα έργα, προχωρήσαμε και τα υλοποιήσαμε, απορροφώντας έτσι τα ανενεργά χρήματα, έρχεται να μας κατηγορήσει για δήθεν μείωση χρηματικών αποθεμάτων σε σχέση μ αυτά που παραλάβαμε.

 

Όσο για τις οφειλές του δήμου σε τρίτους, που πάντα υπάρχουν, ας μας δώσει η κ. Μητλιάγκα συγκριτικό πίνακα για να καταλάβουν όλοι τις ανακρίβειές της.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για τα παραμύθια που μας ξεφούρνισε πρόσφατα η κα. Μητλιάγκα και ας παρουσιάσουμε την πραγματικότητα με στοιχεία:

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 1ο

«Αντιμετωπίσαμε και διευθετήσαμε την ανοιχτή «πληγή» μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑΣ…»

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

H Δημοτική Αρχή της Συμμαχίας Σερραίων, για πρώτη φορά μετά από χρόνια ξεκαθάρισε όλα τα υδρόμετρα των δημοτικών εγκαταστάσεων, σε πόλη και χωριά, “ξεθάβοντας” κυριολεκτικά πάνω από 150 υδρόμετρα που αγνοούνταν τα τελευταία 20 χρόνια. Προσδιόρισε τις οφειλές και φρόντισε να πληρωθεί η ΔΕΥΑΣ από το Δήμο περίπου 2.000.000 ευρώ, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια!

Όλα αυτά υπό την αναμονή μιας αυθεντικής δικαστικής κρίσης, πέραν πάσης αμφισβήτησης, από την οποία η κ. Μητλιάγκα ανεξήγητα παραιτήθηκε, ανακοινώνοντας μια δήθεν συμβιβαστική επίλυση για την οποία ουδεμία απόφαση οργάνου λήφθηκε ΚΑΙ ουδέν σχέδιο παρουσιάστηκε!

Η δήθεν επίλυση της, όπως το παρουσίασε η ίδια, ουσιαστικά αποτελεί την υλοποίηση του δρόμου που χαράχτηκε από την Δημοτική μας Αρχή για το θέμα αυτό.

ΨΕΥΔΟΜΕΝΗ δε για δήθεν απώλεια φορολογικής και ασφαλιστικής(;;) ενημερότητας του Δήμου, παρουσιάζει ως επιτυχία δήθεν διοικητικές της ενέργειες, τις οποίες θα δούμε στο μέλλον πόσο νόμιμες είναι.

Και σε συνέχεια όλων αυτών, αντί να απολογηθεί για την τραγική ΑΠΩΛΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ των 10.000.000 ευρώ που αφορούσαν την Ηλιακή Ξήρανση στον Βιολογικό μας, ακόμη περιμένουμε να μας εξηγήσει πως θα την ανακτήσει, όπως η ίδια δήθεν δεσμεύτηκε!

Να μας εξηγήσει επίσης, την δραματική αύξηση διακοπών νερού και διάρκειας αποκατάστασης βλαβών σε θητεία μόλις 9 μηνών και να λογοδοτήσει για την διακοπή εξέλιξης στα έργα των 40.000.000 ευρώ που παρέλαβε σε πόλη και χωριά για ύδρευση και αποχέτευση!

Φυσικά για νέα έργα στη ΔΕΥΑΣ ούτε λόγος, παρά τις έτοιμες μελέτες για έργα 50.000.000 ευρώ που της παραδόθηκαν από την δική μας Δημοτική Αρχή!

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 2ο

«Ανοίξαμε το Δημοτικό Γήπεδο…»

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Η κα. Μητλιάγκα και η Δημοτική Αρχή ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ για το άνοιγμα του Δημοτικού Γηπέδου.

Το Δημοτικό γήπεδο άνοιξε μετά από εργασίες που έγιναν από την ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ για τις οποίες ο Δήμος Σερρών και οι υπηρεσίες του δεν έχουν υπογράψει ΚΑΜΙΑ μελέτη.

Οι όποιες μελέτες και εργασίες στο Δημοτικό γήπεδο βεβαιώθηκαν από 2 ΙΔΙΩΤΕΣ!!!

Εμείς ήμασταν η μόνη Δημοτική Αρχή, που για πρώτη φορά έκανε συνολική μελέτη στατικότητας για το Δημοτικό γήπεδο ώστε να αντιμετωπίσουμε τα χρόνια προβλήματα του.

Αλήθεια ποιό είναι το σχέδιό σας για το Δημοτικό Γήπεδο κ. Μητλιάγκα;

Υπάρχει άραγε;;

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 3ο

«Αντιμετωπίσαμε για πρώτη φορά σοβαρά το χρόνιο πρόβλημα του Κολυμβητηρίου της Κοιλάδας, αρνούμενοι να μπούμε στη λογική της «προχειροδουλειάς»…»

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Όταν αναλάβαμε την Διοίκηση του Δήμου τον Σεπτέμβριο του 2019 παραλάβαμε ένα ΚΛΕΙΣΤΟ κολυμβητήριο με πάμπολλα προβλήματα.

Δεν διστάσαμε, να μεταφέρουμε πόρους από αλλού και να επενδύσουμε πάνω από 600.000 ευρώ για να μπορεί το κολυμβητήριο να λειτουργεί απρόσκοπτα και με ασφάλεια για όλο αυτό το διάστημα.

Δεν διστάσαμε, να καλέσουμε εξειδικευμένη εταιρεία (την ίδια εταιρεία που και εσείς χρησιμοποιήσατε) για να γνωματεύσει για την ασφάλεια του κολυμβητηρίου, υλοποιώντας αυτά που μας υποδείχτηκαν και ακλουθώντας τις οδηγίες της, ότι το κολυμβητήριο μπορεί να λειτουργεί με ασφάλεια.

Δεν διστάσαμε, να κλείσουμε και μάλιστα προεκλογικά το κολυμβητήριο όταν παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα στην πισίνα για επισκευές που αφορούσαν προβλήματα πολλών προηγουμένων ετών.

Ήμασταν η Δημοτική αρχή που δρομολόγησε για πρώτη φορά την συνολική μελέτη στατικής επάρκειας του κολυμβητηρίου γιατί για μας το θέμα της ασφάλειας είναι πρωταρχικό.

Σας παραδώσαμε το κολυμβητήριο και ΑΝΟΙΧΤΟ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ.

Εσείς κ. Μητλιάγκα το κλείσατε, επικαλούμενη θέματα ασφαλείας, αλλά υποσχεθήκατε ότι θα το ανοίγατε και μάλιστα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αντ’αυτού δεν έχετε ενημερώσει ΚΑΝΕΝΑΝ για το ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ…

Αλήθεια ποιό είναι το σχέδιο σας για το κολυμβητήριο της Κοιλάδας κ. Μητλιάγκα;

Υπάρχει άραγε;;;

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 4ο

«Τρέξαμε για να κατασκευάσουμε Προκάτ Προπονητήριο…»

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Η μελέτη για το προκάτ προπονητήριο, έγινε όπως η ίδια είπατε, δωρεά από ιδιώτες.

Εδώ αναδεικνύονται θέματα για τα οποία, ως παράταξη έχουμε ζητήσει διευκρινήσεις αλλά απαξιείτε να μας δώσετε απαντήσεις:

Α. Πως και πότε έγινε η διαδικασία αποδοχής δωρεάς;

Β. Παραλήφθηκε η μελέτη από την τεχνική υπηρεσία;

Γ. Πως υποβλήθηκε η συγκεκριμένη μελέτη στο υπουργείο όταν από το αρμόδιο όργανο, που είναι η δημοτική επιτροπή, δεν παραλήφθηκε και δεν εγκρίθηκε ποτέ η παραλαβή της;

Όλα αυτά λοιπόν περιγράφουν μια διαδικασία μέσα στην προχειρότητα και στην αδιαφάνεια που σας χαρακτηρίζουν.

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 5ο

«Προχωρήσαμε τη μελέτη του νέου Κολυμβητηρίου…»

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Όχι μόνο δεν προχώρησε η μελέτη αλλά δώσατε άλλες δύο παρατάσεις, καθυστερώντας το έργο της μελέτης για επιπλέον ένα χρόνο.

Αλήθεια… τα ερωτήματα μας για την σχέση στελεχών της δημοτικής αρχής με την εταιρεία που ανέλαβε την μελέτη γιατί δεν έχουν απαντηθεί ακόμη;;;

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 6ο

«Απελευθερώσαμε επιπλέον χώρο στο Κεντρικό Πάρκο…»

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Η Δημοτική Αρχή της Συμμαχίας Σερραίων, αποζημίωσε με 500.000 ευρώ και απελευθέρωσε 2 οικόπεδα ενός στρέμματος. Καθώς επίσης, ήρθε σε συμφωνία μετά από πολύχρονες διαπραγματεύσεις με ιδιοκτήτες ακόμη 5 στρεμμάτων για να αποζημιωθούν , με την νόμιμη αποζημίωση, ούτως ώστε να απελευθερωθούν και αυτά τα στρέμματα.

Εσείς τι ακριβώς κάνατε για το Κεντρικό Πάρκο κ. Μητλιάγκα;

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 7ο

«Έγιναν για πρώτη φορά τόσο εκτεταμένες μικρο-παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια…»

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Ένα ακόμη μεγάλο ψέμα, καθόσον κάθε καλοκαίρι γινόταν πλήθος παρεμβάσεων, τόσο από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου όσο και από εργολαβίες. Μόνο την διετία 2022-2023 δόθηκαν πάνω από 500.000 ευρώ για παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες, με πρόσθετες ίδιες δαπάνες.

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 8ο

«Έχει ξεκινήσει να ψηφιοποιούνται οι οικοδομικές άδειες που σχετίζονται με την Υπηρεσία Δόμησης των Σερρών…»

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Καταρχάς ο Δήμος δεν έκανε τίποτε για την ψηφιοποίηση.

Αυτό είναι ένα έργο που το υλοποιεί το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, χωρίς την παραμικρή χρηματοδότηση από τον Δήμο.

Η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών, ξεκίνησε από την δική μας Δημοτική Αρχή με χρηματοδότηση από πόρους του Δήμου Σερρών.

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 9ο

«Σταματήσαμε την σπατάλη στο πράσινο που πήγαιναν τα τελευταία χρόνια σε 10 παρτέρια και 3 κόμβους στο κέντρο της πόλης…»

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Εδώ η κ. Μητλιάγκα μας αποδεικνύει πως ζει σε άλλο πλανήτη.

Μετέτρεψε μια Πανέμορφη πόλη στην οποία κυριαρχούσε το χρώμα και η καλαισθησία σε μια χωματούπολη στην οποία κυριαρχεί το γκρίζο η βρωμιά και τα κατεστραμμένα συστήματα ποτισμού.

Αν έχετε την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα κα. Μητλιάγκα κάντε μια βόλτα στην πόλη και εισπράξτε τι λένε οι συμπολίτες σας, αλλά και οι επισκέπτες του Δήμου για αυτό το χάλι.

Και όλα αυτά φυσικά με το πρόσχημα του κόστους, που σε σχέση με τις δεκάδες απευθείας αναθέσεων εκατομμυρίων που έγιναν στους πρώτους κιόλας μήνες της θητείας της, είναι σταγόνα στον ωκεανό.

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 10ο

«Σώσαμε τις χρηματοδοτήσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων…»

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Η κα. Μητλιάγκα δεν έκανε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για αυτές τις χρηματοδοτήσεις .

Ο λόγος είναι απλός , οι εκταμιεύσεις που γίνονται από το υπουργείο και οι όποιες καθυστερήσεις, που σημειωτέον υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, οφείλονται στην ροή των χρημάτων από το Κράτος.

Ο Δήμος το μόνο που μπορούσε να κάνει, είναι να αιτηθεί την εκταμίευση του δεσμευμένου ποσού από το υπουργείο , κάτι που η δική μας Δημοτική Αρχή ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.

Άρα τι ακριβώς κάνατε κα. Μητλιάγκα;;;

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 11ο

«Κλείσαμε το πιλοτικό πρόγραμμα zefiros…»

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Το πρόγραμμα «Zefiros» προχωρούσε κανονικά και μάλιστα με ειδικό σύμβουλο, λόγω της πολυπλοκότητας του έργου, υπήρχαν πολλαπλά προβλήματα αλλαγής χωροθετήσεων κλπ..

Εσείς κα. Μητλιάγκα απλά ακλουθήσατε τα βήματα και το σχέδιο μας, για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 12ο

«Ξεκολλήσαμε και προχωράει πλέον το έργο της «Πλατείας Ειρήνης», ένα έργο που είχε αναιτιολόγητα κολλήσει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή»

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Τα έργο αυτό για το οποίο είμαστε υπερήφανοι για την ένταξη και χρηματοδότηση του, και που με την ολοκλήρωση του θα μετατρέψει την Πλατεία Ειρήνης σε έναν πραγματικά πανέμορφο και λειτουργικό χώρο για όλους τους κατοίκους της περιοχής, ενώ είχε ξεκινήσει, σταμάτησε προσωρινά για να γίνει επανασχεδιασμός της μελέτης, καθόσον βρέθηκαν αχαρτογράφητοι αγωγοί της ΔΕΥΑΣ και πλέον συνεχίζεται κανονικά…

Τι ακριβώς κάνατε κα. Μητλιάγκα και το ξεκολλήσατε;;;

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 13ο

«Ξεκολλήσαμε και ξεκινήσαμε την επιβεβλημένη βελτίωση παιδικών σταθμών, που είχε αγνοηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή»

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Η Δημοτική μας Αρχή όχι μόνο δεν αγνόησε, αλλά έτρεξε όλη την απαραίτητη χρονοβόρα διαδικασία της μελέτης και της δημοπράτησης του έργου, για να είναι έτοιμο προς συμβασιοποίηση.

Εσείς κα. Μητλιάγκα τι ακριβώς κάνατε εκτός από το να βάλετε μια υπογραφή;

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 14ο

«Τρέξαμε άμεσα τις ασφαλτοστρώσεις ειδικά στην πολύπαθη περιοχή της Σιγής»

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Στην περιοχή της Σιγής, τα προηγούμενα 4 χρόνια έγιναν και χρηματοδοτήθηκαν και με ίδιους πόρους( βάλαμε τα διπλάσια χρήματα από αυτά που βρήκαμε για την περιοχή) πρόσθετα έργα που μετατρέπουν την περιοχή σε μια από τις ομορφότερες συνοικίες των Σερρών.

Ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, γήπεδα, παιδικές χαρές, φωτισμός , όμβρια, ύδρευση είναι μερικά από αυτά που καταφέραμε για αυτήν την περιοχή στα προηγούμενα χρόνια.

Η κα. Μητλιάγκα όχι μόνο δεν έτρεξε τα έργα που παρέλαβε έτοιμα από την δική μας Δημοτική Αρχή αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά, με παράδειγμα αυτό των ασφαλτοστρώσεων που έδωσε άδεια στον εργολάβο, αντί να συνεχίσει το έργο, να διακόψει τον Μάιο και να συνεχίσει μετά το καλοκαίρι.

Ό,τι έργο έγινε και ό,τι θα γίνει είναι μελετημένα έργα μας.

Πείτε μας κ. Μητλιάγκα τι άλλο σχεδιάζετε εσείς για την περιοχή;

Η απάντηση είναι γνωστή: Τίποτα!

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 15ο

«Διεκδικήσαμε και πετύχαμε χρηματοδότηση για τη λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων»

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) αφορά όλους τους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας που δεν είχαν σε λειτουργία αντίστοιχες δομές, καθώς μέχρι 31/12/2023 οι χρηματοδοτήσεις δίνονταν μόνο για Δήμους που είχαν υφιστάμενες δομές (ΚΗΦΗ) και συνέχιζαν τη λειτουργία τους.

Ήταν γνωστό από το 2020 ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ξεκινήσει ταυτόχρονα για όλους στις αρχές του 2024 (όπερ και εγένετο στις 22-01-2024 με την υπ αριθ. 6955 Πρόσκληση της Π.Κ.Μ.), γι αυτό στις 15/09/2020 πήραμε την πρωτοβουλία να αναθέσουμε στην Υπηρεσία τη σύνταξη μελέτης (υπ αριθ.14/2020) για «Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για τη διερεύνηση δημιουργίας ΚΗΦΗ στον Δήμο Σερρών», συμπεριλαμβανομένης τεχνικής έκθεσης, τεχνικών προδιαγραφών, ενδεικτικού προϋπολογισμού και συγγραφής υποχρεώσεων.

Εν συνεχεία, εξασφαλίστηκε η δωρεάν παραχώρηση της χρήσης στον Δήμο Σερρών συνολικού εμβαδού 395,85 τ.μ. στο κτήριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού για κοινωφελή σκοπό , με την πολιτική πρόθεση να στεγαστεί το ΚΗΦΗ στον συγκεκριμένο χώρο.

Δυστυχώς η παρούσα δημοτική αρχή της κ. Μητλιάγκα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Μείζονος Αντιπολίτευσης χωροθέτησε το ΚΗΦΗ στο Α΄ ΚΑΠΗ, δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία του ΚΑΠΗ αλλά και του υπό ίδρυση ΚΗΦΗ.

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 16ο

«Ξεκινήσαμε και πάλι τη συζήτηση/διεκδίκηση του θέματος των ανενεργών στρατοπέδων, ώστε να λήξει οριστικά»

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Η κα. Μητλιάγκα μας είπε ότι ξεκίνησε συζητήσεις με υπηρεσιακούς και όχι με την πολίτικη ηγεσία για τα στρατόπεδα και όχι μόνο αυτό, αλλά και ότι συζητάει με το ΤΕΘΑ για έναν συμβιβασμό.

Δηλαδή υπαναχωρεί από την βασική θέση του Δήμου ότι το Στρατόπεδο Παπαλουκά και ένα μεγάλο μέρος του Στρατοπέδου Εμμανουήλ Παπά είναι ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ.

Αλήθεια κα. Μητλιάγκα, από πού πήρατε αυτήν την εξουσιοδότηση για να απεμπολήσετε βασικά κυριαρχικά ιδιοκτησιακά δικαιώματα του Δήμου μας;;;

Σας καλούμε να συνεχίσετε την στρατηγική της δικής μας δημοτικής αρχής για διακατοχικές πράξεις που εξασφαλίζουν πλήρως τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των Σερραίων Δημοτών.

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 17ο

«Επαναδιαπραγματευόμαστε τη σύμβαση οδοφωτισμού LED»

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Η σύμβαση για τον φωτισμό του δήμου καθυστερεί χαρακτηριστικά με αποκλειστική υπαιτιότητα της κας. Μητλιάγκα , η οποία ψευδόμενη δηλώνει ότι επαναδιαπραγματεύεται την σύμβαση.

Κα. Μητλιάγκα τι ακριβώς επαναδιαπραγματεύεστε;

Ποιά σημεία της σύμβασης δεν είναι προς ωφέλεια των Σερραίων και αφού με δηλώσεις σας έχετε πει ότι δεν μπορείτε να ακυρώσετε την σύμβαση, γιατί δεν λέτε την αλήθεια ότι το μόνο που καθυστερείτε είναι ο διαγωνισμός που αφορά τον ανεξάρτητο ελεγκτή;

Ο Δήμος μας θα μπορούσε εδώ και μήνες να έχει καθαρό , δυνατό και φθηνό φωτισμό παντού, σε πόλη και χωριά , η εμμονή σας (γιατί άραγε) να επιλεγεί άλλος ελεγκτής του έργου δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Δυστυχώς βιώνουμε μια πλήρη εγκατάλειψη στον δήμο μας .

Τομείς όπως η καθαριότητα , η ομορφιά, η διαχείριση αδέσποτων και τόσα άλλα είναι απλώς παρατημένα στο φιλότιμο των λιγοστών υπαλλήλων του Δήμου που και γι αυτό φρόντισε η κ. Μητλιάγκα:

Ήταν από τους ελάχιστους δημάρχους που αντιδίκησε με τους εργαζόμενους Covid δικαστικά με αποτέλεσμα αυτοί να απομακρυνθούν με δικαστική απόφαση.

Επίσης, όσον αφορά τους συμβασιούχους Covid, τις συμβάσεις τους, τις ανανέωναν οι δικαστικές αποφάσεις και όχι ο Δήμαρχος Χρυσάφης.

Μπορεί βέβαια να μας πει κάποια στιγμή η κα. Μητλιάγκα ότι οι δικαστές παρανομούσαν και αυτοί, όταν αποφάσιζαν για το καλό του Δήμου και των εργαζομένων, με τις ανανεώσεις των συμβάσεων, προσπαθώντας να εξηγήσει πώς απογυμνώθηκε ο Δήμος από προσωπικό, ώστε να προσλαμβάνει τα 2μηνα της επιλογής της ενώ υπολειτουργούν τα πάντα.

 

Όλα αυτά και πολλά άλλα αποδεικνύουν ένα πράγμα: ότι η Κ. Μητλιάγκα σε όλους τους τομείς είναι απλώς ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.

Για το καλό του τόπου κα. Μητλιάγκα αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας.

Όλος ο κόσμος έχει καταλάβει ότι εκλεχτήκατε χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα, παρά μόνο κατηγορώντας τους άλλους.

Αφήστε λοιπόν τα ψέματα και την λάσπη προς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και επικεντρωθείτε στο να κάνετε επιτέλους κάτι για τις Σέρρες!».

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη