Κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε στο Δήμο Σιντικής


Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Δελή Γιάννη, πραγματοποίησε περιοδεία την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη στο Δήμο Σιντικής, στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με αναπηρία «ΙΑΑ», στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, στο Δασαρχείο και στο Δημαρχείο Σιντικής.

 

Το κλιμάκιο συνομίλησε με εργαζομένους και άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο χώρο τους, τόσο με την υποστελέχωση σε προσωπικό, όσο και με την υποχρηματοδότησή τους.

 

«Ειδικά στο «ΙΑΑ», τα παιδιά που διαμένουν, έχουν ανάγκη από 24ωρη φροντίδα, από υπηρεσίες υγείας και αποκατάστασης ώστε να αντιμετωπίζονται με όρους αξιοπρέπειας και ασφάλειας και με ότι η επιστήμη και η τεχνολογία έχει κατακτήσει. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι, κάνουν ότι μπορούν, με φιλότιμο και διάθεση προσφοράς, για να καλύπτονται όλες οι βάρδιες. Όμως αυτό δε φτάνει. Όταν λείπουν βασικές ειδικότητες, φροντιστές, νοσηλευτές, κλπ, όταν ένας σημαντικός αριθμός των εργαζομένων είναι με συμβάσεις εργασίας που λήγουν τέλη της χρονιάς, επιδεινώνεται και η καθημερινότητα των παιδιών που διαμένουν και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στη δομή.

 

Αντίστοιχα και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, και στο Δασαρχείο, οι εργαζόμενοι ανέδειξαν τα προβλήματα στην υποστελέχωση των υπηρεσιών τους. Δεν επαρκεί η επιχειρησιακή καταστολή. Το καλοκαίρι, οι πυρκαγιές σε ορεινούς όγκους της ΠΕ Σερρών, έφεραν στην επιφάνεια τα ουσιαστικά μέτρα που λείπουν για τη διαχείριση των δασών και την ολοκληρωμένη πρόληψη των πυρκαγιών. Η πολιτική της διάσπασης της ενιαίας διαχείρισης των δασών και ο αντιεπιστημονικός – καταστροφικός διαχωρισμός της πρόληψης από την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, έχει ως αποτέλεσμα να πέφτει το βάρος σχεδόν αποκλειστικά στην κατάσβεση. Που σε πολλές περιπτώσεις το πληρώνουν με τις ζωές τους οι εργαζόμενοι.

 

Το κλιμάκιο, δεσμεύτηκε να αναδείξει στη Βουλή, αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα προβλήματα και τις προτάσεις των εργαζομένων όλων των υπηρεσιών αλλά και την ανάδειξή τους και στην τοπική κοινωνία η οποία αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο την προσπάθεια των εργαζόμενων σε όλες αυτές τις υπηρεσίες του δημοσίου και αναπτύσσει όλο και πιο στενούς δεσμούς αλληλεγγύης μαζί τους» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη