Κίνα / Οι ΗΠΑ προκάλεσαν τον πόλεμο στην Ουκρανία και είναι οι μόνες κερδισμένες από αυτόν


Η Κίνα βιώνει εξαιρετικά σημαντικές αρνητικές παρενέργειες από την ουκρανική κρίση, η οποία προκλήθηκε από τις ΗΠΑ, τονίζεται σε άρθρο της αγγλόφωνης  ηλεκτρονικής εφημερίδας China Daily, που απηχεί τις απόψεις του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο ηγείται της χώρας.

 

«Η Κίνα δεν είναι ένα από τα μέρη που εμπλέκονται στην (σσ: ουκρανική) κρίση και δεν κερδίζει τίποτα από αυτήν. Αντιθέτως, ως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η Κίνα υφίσταται τεράστιες παρενέργειες», αναφέρει η εφημερίδα σε κύριο άρθρο της αφιερωμένο στην πρόσφατη επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ στην Κίνα.

 

Όπως διευκρινίζεται στο δημοσίευμα, ειδικότερα, η Κίνα βρίσκεται «υπό συνεχή πίεση» εξαιτίας των μονομερών κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους κατά της Ρωσίας.

 

Επιπλέον, το Πεκίνο αισθάνεται τις «φιλότιμες προσπάθειες της Ουάσινγκτον» που προσπαθεί να συκοφαντήσει την κινεζική πλευρά, καθώς και να την παρουσιάσει ως «συνεργό της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» (σσ: Η επίσημη ονομασία του πολέμου στην Ουκρανία από το Κρεμλίνο).

 

«Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ είναι αυτές που επωφελούνται από την κρίση που οι ίδιες δημιούργησαν», τονίζεται στο άρθρο.

 

Οι συντάκτες του άρθρου σημειώνουν ότι επιδεικνύοντας «πολύτιμη ανεξαρτησία στο θέμα των δασμών της ΕΕ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κινεζικής κατασκευής», η Γερμανία θα μπορέσει να επιδείξει «παρόμοια στρατηγική ανεξαρτησία» στην αντιμετώπιση τέτοιων πιεστικών ζητημάτων όπως η ουκρανική κρίση.

 

«Το Πεκίνο σε καμία περίπτωση δεν παροτρύνει το Βερολίνο να επιλέξει μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά το ενθαρρύνει να αξιολογήσει αντικειμενικά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται η Γερμανία και η Ευρώπη στο σύνολό της, να δει την άλλη πλευρά του νομίσματος σε σχέση με τη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας», γράφουν.

 

Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι η ουκρανική κρίση δεν θα είχε προκύψει εάν οι ηγετικές δυνάμεις, ιδίως οι Ηνωμένες Πολιτείες, «παραμέριζαν τα άμεσα ιδιοτελή συμφέροντα και συνεργάζονταν για το κοινό καλό του κόσμου».

 

«Η Γερμανία θα πρέπει να συνεργαστεί με την Κίνα και άλλες χώρες που αγαπούν την ειρήνη για να βοηθήσουν στην προετοιμασία του τραπεζιού για συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, εγκαταλείποντας το κήρυγμα “είτε είσαι στο τραπέζι είτε στο μενού”», αναφέρουν οι συντάκτες του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη