Ρόδος / Κάθειρξη 73 ετών σε γυναικολόγο για βιασμό και ασέλγεια σε βάρος ασθενών του


Ένοχος κρίθηκε την Πέμπτη (20/2) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου γυναικολόγος του νοσοκομείου του νησιού που κατηγορείτο για βιασμό και ασέλγεια ασθενών του.

 

Το Δικαστήριο, μη αναγνωρίζοντας στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, του επέβαλε ποινή κάθειρξης 73 ετών και 9 μηνών. Η ποινή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

 

Με πρόταση της εισαγγελέως, επιβλήθηκε επίσης παρεπόμενη ποινή με βάση την οποία απαγορεύεται στον 69χρονο να ασκήσει το επάγγελμά του για δύο χρόνια.

 

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης τον Αύγουστο του 2020, έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει μία 55χρονη.

 

Η δικογραφία σε βάρος του 69χρονου περιελάμβανε συνολικά 21 μηνύσεις από ασθενείς του. Τα αδικήματα φέρεται να τελέστηκαν μεταξύ 2014 και 2020.

 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα περιστατικά έλαβαν χώρα στο νοσοκομείο της Ρόδου, κατά τη διάρκεια εξέτασης των γυναικών.

 

Ο γυναικολόγος αρνείται πλήρως όσα του καταλογίζονται.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη