Προκλητική η Έλ. Σώκου από τις Σέρρες- Κρίνει ότι «θεωρητικά» οι αγρότες έφτασαν σε σημείο που «και καλά» έχουν αγανακτήσει (Βίντεο)


Της Ζωής Χειμωνίδου- Infonews24

Μιλώντας, προφανώς, από την ασφάλεια της κυβερνητικής «καρέκλας», η Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα Έλενα Σώκου προκαλεί με τις δηλώσεις της από τις Σέρρες, σχολιάζοντας τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σήμερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιάννη Ανδριανού στη Serexpo, από αγανακτισμένους αγρότες και κτηνοτρόφους.

 

Καταρχάς, η κ. Σώκου άφησε να εννοηθεί ότι αγρότες πέταξαν πέτρες στον Υφυπουργό, με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο να τη διορθώνει, λέγοντας πως δεν πέταξαν πέτρες.

 

Ωστόσο, με τη δήλωσή της πως «δίκιο δεν έχει όποιος σηκώνει μία πέτρα γιατί θεωρητικά έχει φτάσει σε ένα σημείο που και καλά έχει αγανακτήσει», λέει ευθαρσώς πως η αγανάκτηση των αγροτών είναι «θεωρητική» και όχι πραγματική. Κοινώς, δεν έχουν κανένα λόγο να διαμαρτύρονται. Να υποθέσουμε ότι η κ. Σώκου δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα;

 

Η ίδια υπεραμύνθηκε των πολιτικών που ακολουθεί η κυβέρνηση στον πρωτογενή τομέα λέγοντας: «Ο αγροτικός κόσμος χτυπά πόρτες ανοιχτές στη ΝΔ. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές και ξέρουμε πολύ καλύτερα τα αγροτικά ζητήματα. Κι αν έχει κανένας την αίσθηση ότι δεν θέλουμε κι εμείς να τα λύνουμε όλα, αλλά δεν είναι όλα δικά μας. Υπάρχουν και ευρωπαϊκές οδηγίες. Μακάρι να μην χρειαζόταν το ΑΤΑΚ, αλλά υπάρχει και αυτό. Στον κίνδυνο του να χαθούν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις από όλο τον αγροτικό κόσμο, όχι. Είμαστε υπέρ του να εφαρμοσθούν αυστηρά τα μέτρα και να μην χάσει ο αγροτικός κόσμος επιδοτήσεις».

 

Η κ. Σώκου ανέφερε πως ο κ. Ανδριανός είναι ένα εξαιρετικό δείγμα πολιτικού χαρακτήρα και ήθους και πως δεν έχει προκαλέσει και δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα στους αγρότες γι’ αυτό που υπέστη σήμερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη