Tο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης», εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο για τους μικρούς του φίλους και επισκέπτες, με τίτλο «Κυριακάτικο Παραμύθι στο Μουσείο – Φεγγαρένιες Γραμμές, Μεταξένια Χρώματα»
Η νέα δράση, η οποία θα πραγματοποιείται μία φορά το μήνα, απευθύνεται σε παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε αυτή την πρώτη φάση, μπορούν να λάβουν μέρος αποκλειστικά οι μαθητές της A’, B’ και Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Η συμμετοχή στη δράση προϋποθέτει κράτηση καθώς ο αριθμός είναι περιορισμένος (15 άτομα).
Για το μήνα Φεβρουάριο, το «Κυριακάτικο Παραμύθι στο Μουσείο» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 15-02-2026, στις 11:00 το πρωί, με εμψυχώτρια την Πηνελόπη Καλαμπαλίκα.
Το πρόγραμμα θα είναι διάρκειας 60΄.
Αρχικά, θα περιλαμβάνει αφήγηση του μύθου του Γκίντερ Άντερς «Το μια γλώσσα διαφορετική», με σκοπό τη σύνδεσή του με την προσωπική γλώσσα του εικαστικού Κωνσταντίνου Ξενάκη.
Στη συνέχεια, τα παιδιά, κατά ομάδες, θα κληθούν να αναζητήσουν σημεία, κώδικες και σύμβολα σε επιλεγμένα έργα του καλλιτέχνη, μέσα στον εκθεσιακό χώρο και τέλος, θα μεταβούν στην αίθουσα δεξιοτήτων της Πινακοθήκης όπου, ομαδικά ή ατομικά θα αποτυπώσουν την εμπειρία τους στο χαρτί με γραμμές, σχήματα και χρώματα.
Kυριακή 15 Φεβρουαρίου 2026
11:00 π.μ.
Δηλώσεις συμμετοχής: 6978875062 κ. Γρουτίδου Κασσάνδρα
Είσοδος ελεύθερη
