«Ενεργοί Πολίτες Σερρών- Myseety»: «Οργή και αγανάκτηση για τις εργολαβίες οπτικών ινών»


Ως απαράδεκτη χαρακτηρίζει την κατάσταση που δημιουργείται εξαιτίας των έργων που αναλαβάνουν εργολάβοι στην πόλη των Σερρών, η κίνηση «Ενεργοί Πολίτες Σερρών- Myseety».

 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η κίνηση αναφέρει τα εξής:

«Η υπομονή των πολιτών εξαντλήθηκε και πλέον απαιτούν να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Είναι διαπιστωμένο ότι αρκετά συνεργεία επιτελούν το έργο τους πλημμελώς, αφήνοντας πίσω τους κακοτεχνίες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών.

Οι πεζοί κυρίως τη νύχτα διατρέχουν κίνδυνο τραυματισμών από τις τομές και τις τρύπες οι οποίες δεν φυλάσσονται παρά με κάποιες κορδέλες.

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις εργολαβίες αυτές και αν πράγματι δεν μπορεί να τους ελέγξει η Δημοτική Αρχή, ακόμα όμως και αν ισχύει κάτι τέτοιο πρέπει οι Δήμαρχοι μέσω της ΚΕΔΕ να πιέσουν για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.

Δεν είναι δυνατόν πολίτες και δήμοι να πληρώνουν τις κακοτεχνίες και τις ελλείψεις των εργολάβων.

Επειδή το φαινόμενο αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις πόλεις της χώρας, μήπως ήρθε η ώρα να προχωρήσει και ο Δήμος Σερρών σε αποφάσεις παρόμοιες μα αυτές άλλων δήμων όπως:

 Την παύση της έκδοσης νέων αδειών εκσκαφής έως ότου αποκατασταθούν πλήρως όλα τα σημεία στα οποία εκτελούνται ήδη εργασίες.

 Την εκκίνηση διαδικασίας αναβάθμισης του κανονιστικού πλαισίου έκδοσης αδειών με αυστηρότερους όρους, προϋποθέσεις και ελέγχους.

 Να προβεί σε όσες ενέργειες απαιτούνται για την προστασία της δημοτικής περιουσίας και της ασφάλειας των δημοτών.

 Θα πρέπει επίσης η Επιθεώρηση Εργασίας να ερευνήσει για τα μέτρα προστασίας εργαζομένων και πολιτών, όπως έχει υποχρέωση και καθήκον.

 Σκοπός: Η διασφάλιση της ποιότητας των έργων και η αποφυγή κινδύνων για πεζούς και οδηγούς».

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη