Μ. Χρυσοχοΐδης για το περιστατικό στις φυλακές Νιγρίτας: «Τα ελληνικά σωφρονιστικά καταστήματα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υπερπληθυσμού»


Για το τραγικό περιστατικό στην Κρήτη, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της οπλοκατοχής στο νησί, τα σωφρονιστικά καταστήματα, την παραβατικότητα στους οικισμούς ΡΟΜΑ, το νέο επιχειρησιακό σχέδιο «ΚΟΜΒΟΣ» για το κυκλοφοριακό, την χρήση ηλεκτρικών πατινιών και για ζητήματα οδικής ασφάλειας, μίλησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1, στην εκπομπή «Απέναντι Μικρόφωνα», στους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

 

Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ρωτήθηκε και για το πρόσφατο περιστατικό στο σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας Σερρών, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 2 κρατουμένων, μετά από συμπλοκή κρατουμένων.

 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε πως τα ελληνικά σωφρονιστικά καταστήματα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υπερπληθυσμού, λόγω της αυστηροποίησης των ποινών και της αύξησης των κρατουμένων και παραδέχθηκε πως οι υφιστάμενες υποδομές παραμένουν παλιές και ανεπαρκείς.

 

Ο ίδιος ανέφερε πως έχει ήδη ξεκινήσει πρόγραμμα κατασκευής πέντε νέων σωφρονιστικών καταστημάτων, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα δύο, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας τόσο για τους κρατούμενους όσο και για τους εργαζόμενους.

 

«Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, οι αρμόδιοι Εισαγγελείς, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι εξωτερικοί φρουροί, εργάζονται, καθημερινά, υπεύθυνα και πάνω από τις δυνάμεις τους για τη διατήρηση της ασφάλειας στα Σωφρονιστικά Καταστήματα. Έχουν πλέον ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη μεταφορά του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου, ώστε η νέα φυλακή να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

 

Παράλληλα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε νέες σωφρονιστικές υποδομές σε Φιλιάτες, Ιωάννινα, Κοζάνη, Μεγαλόπολη, Χαλκίδα και Χαλκιδική.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη