Γυναικοκτονία στη Δράμα / «Όταν άνδρας σφάζει τη γυναίκα του…» – Ο χωρισμός, η τελευταία ανάρτηση και η έκκληση της ΠΟΕΔΗΝ


Σοκ και οργή έχει προκαλέσει η νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στη Δράμα, όπου ένας αστυνομικός μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την εν διαστάσει σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

 

Τους τελευταίους 6 μήνες οι δυο τους βρίσκονταν σε διάσταση και ο 50χρονος έμενε στο σπίτι της μητέρας του, αλλά επισκεπτόταν κανονικά το σπίτι που έμενε η πρώην σύντροφός του.

 

Η μεγαλύτερη κόρη σπουδάζει και έλειπε από το σπίτι, ενώ ο 16χρονος αδερφός της ήταν εκείνος που ανακάλυψε αιμόφυρτη την μητέρα του και όντας σε κατάσταση σοκ κάλεσε τις Αρχές.

 

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως λίγο μετά υπέκυψε στα τραύματά της,

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος χαρακτηρίζεται ως ένας απότομος χαρακτήρας, αλλά στις Αρχές δεν υπήρχε καταγεγραμμένο ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και η δολοφονημένη γυναίκα ήταν αστυνομικός.

 

Επίσης, συγγενείς και φίλοι που εξετάστηκαν σχετικά, υποστήριξαν πως δεν είχαν διαπιστώσει να υπήρχε κακοποιητικό περιβάλλον, ωστόσο προστριβές φαίνεται πως υπήρχαν και η 45χρονη είχε αποφασίσει να χωρίσει, κάτι που δεν επιθυμούσε ο δράστης.

Γυναικοκτονία στη Δράμα: Τι υποστηρίζει η αστυνομία

 

H εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στο MEGA, το πρωί της Τρίτης (16/06) ανέφερε τα εξής:

 

«Αυτό το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει ποτέ την αστυνομία και το θέμα είναι ότι δεν έχει απασχολήσει ποτέ και την υπηρεσία. Δύο άνθρωποι οι οποίοι όπως μας περιγράφονται από τις υπηρεσίες τους, δεν είχαν δώσει ποτέ δικαίωμα, απόλυτα λειτουργικοί στις υπηρεσίες τους, χωρίς να έχουν δημιουργήσει ποτέ ζήτημα.

 

Δεν μας προκύπτει από την εξέταση μαρτύρων μέχρι χθες αργά, βραδινές ώρες- οικείων προσώπων της οικογένειας, δεν προκύπτει ότι υπήρχε ένταση, κακοποίηση συστηματική. Ίσως το ζευγάρι είχε μπει σε διαδικασία να διακοπεί αυτή η σχέση, ο γάμος. Όμως, ένας από τους δυο ίσως δεν μπορούσε να δεχτεί, δεν μπορούσε να ξεπεράσει τον χωρισμό.

 

Γι’ αυτό και φαίνεται ότι ο ίδιος ιδιωτικά έχει ζητήσει βοήθεια από ειδικό. Δυστυχώς όμως χθες φτάσαμε σε αυτό το περιστατικό και μάλιστα ενημερωθήκαμε με αυτόν τον τραγικό τρόπο, από το ανήλικο παιδί της οικογένειας.

 

Έφτασαν οι συνάδελφοι και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για την συγκεκριμένη συνάδελφο. Κάλεσαν πολύ γρήγορα το ΕΚΑΒ. Εκεί οι γιατροί έδωσαν έκαναν ότι μπορούσαν για να κρατήσουν αυτή την γυναίκα στη ζωή. Δυστυχώς μετά από λίγη ώρα ενημερωθήκαμε ότι κατέληξε».

Δράμα: Η ανάρτηση της 40χρονης για τις γυναικοκτονίες λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί

 

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει η πρόσφατη ανάρτηση της 40χρονης, η οποία είχε αναδημοσιεύσει μια δημοσίευση που αφορούσε τις γυναικοκτονίες, περίπου δώδεκα ημέρες πριν το έγκλημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

 

«Η ελληνική οικογένεια βάλλεται απ’ τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και το Pride, αλλά όταν ένας άντρας σφάζει τη γυναίκα του μια ανάσα απ’ τα παιδιά του, η ελληνική οικογένεια ζει μονάχα μια μεμονωμένη τραγική στιγμή».

 

Γυναικοκτονία στη Δράμα: Η έκκληση της ΠΟΕΔΗΝ

 

Στην υπόθεση αναφέρθηκε και η ΠΟΕΔΗΝ, με τον πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλη Γιαννάκο να δίνει ορισμένες λεπτομέρειες, ενώ κάλεσε οι γυναίκες να καταγγέλλουν τους δράστες και να μην φοβούνται.

 

«Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί μου στο νοσοκομείο Δράμας με τη νέα γυναικοκτονία από άτομο που προφανώς είχε την αντίληψη ότι η γυναίκα είναι κτήμα του. Χθες λοιπόν το απόγευμα στις 5:20 με το ΕΚΑΒ διεκομίσθη η γυναίκα αστυνομικός άσφυγμη, χωρίς αναπνοή, μαχαιρωμένη σε ζωτικά σημεία του σώματος», επισημαίνει στην ανακοίνωση.

 

«Έγινε στα επείγοντα τιτάνια προσπάθεια ανάνηψης χωρίς, δυστυχώς, επιτυχία. Λίγο μετά διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ ο σύζυγος νεκρός και αυτός με σφαίρα στο κεφάλι. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας, αλλά αυτές οι εικόνες σοκάρουν. Φανταστείτε τώρα την περιπέτεια των δύο παιδιών, ειδικά του ανήλικου που έζησε αυτή την τραγωδία από κοντά. Και τώρα, πέραν της τραγωδίας, πρέπει να τρέξει από τις εισαγγελικές αρχές και η διαδικασία της επιμέλειας του ανήλικου παιδιού. Να σταματήσει εδώ αυτή η σύγχρονη μάστιγα της κοινωνίας μας με την ενδοοικογενειακή βία, την κακοποίηση, τις γυναικοκτονίες» αναφέρει.

 

«Οι γυναίκες να βρίσκουν το θάρρος έγκαιρα να καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Έρχονται τραυματισμένες γυναίκες στα νοσοκομεία και αρνούνται να πουν την αλήθεια στο προσωπικό. Δικαιολογούν τους συζύγους λέγοντας ότι οι τραυματισμοί προήλθαν από ατύχημα και όχι από τον σύζυγο.

 

Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε γυναίκες να αποκαλύψουν την αλήθεια. Καλούμε την αστυνομία και αρνούνται και στους αστυνομικούς να αποκαλύψουν την αλήθεια. Αυτή όμως η συγκάλυψη ενθαρρύνει τα τέρατα συζύγους να φθάνουν στη δολοφονία. Εδώ πρέπει να στραφεί το κράτος κοινωνικής προστασίας. Άμεσα να καταγγέλλεται η ενδοοικογενειακή βία» σημειώνει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη