Κ. Μπούμπας: «Χωρίς εκπροσώπηση το πανεπιστημιακό Ίδρυμα Σερρών στη Διοίκηση του “Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας”»


Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, για το γεγονός πως το πανεπιστημιακό Ίδρυμα Σερρών έμεινε χωρίς εκπροσώπηση στην Διοίκηση του “Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας”, κατέθεσε ο Βουλευτής Σερρών της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Μπούμπας.

 

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κυρία Υπουργέ,

Η μη άμεση αντιπροσώπευση της Πανεπιστημιούπολης Σερρών στο νέο σχήμα Διοίκησης του “Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας” (ΔΙΠΑΕ), επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στην καθημερινή ακαδημαϊκή και διοικητική λειτουργία του, αλλά και στην μελλοντική προοπτική των Τμημάτων του, που θα λειτουργούν στις Σέρρες, αποκλείοντας τους περίπου 12.000 φοιτητές και τα 150 μέλη του ακαδημαϊκού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού των εν λόγω τμημάτων από τον διοικητικό πυρήνα του νέου Πανεπιστημίου. Δεν είναι δυνατόν, ο κόμβος της Πανεπιστημιούπολης των Σερρών, που αντιπροσωπεύει, περίπου, το ένα πέμπτο του ΔΙΠΑΕ, να μην εκπροσωπείται.

Η παραπάνω ενέργεια, διαταράσσει την ισορροπία μεταξύ των συστατικών μερών του ΔΙΠΑΕ, μια ισορροπία που επιδιώχθηκε και διαφυλάχθηκε από την αρχή, ώστε το μεγάλο εγχείρημα της εν λόγω συνένωσης να είναι εφικτό και βιώσιμο, ενώ δημιουργούνται εύλογα σοβαρά ερωτηματικά για το μέλλον του νέου Ιδρύματος. Για αυτόν, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους, είναι άκρως απαραίτητη η άμεση τροποποίηση της σύνθεσής της Διοικούσας Επιτροπής, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, ώστε, εφόσον αυτή παραμείνει δεκαπενταμελής, να συμπεριληφθεί ένας τουλάχιστον αντιπρόεδρος και δύο μέλη της από την Πανεπιστημιούπολη των Σερρών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω

Ερωτάται η κ. Υπουργός :

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε για την επαρκή εκπροσώπηση του Νομού Σερρών στη Διοίκηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, όπως προτείνεται άνω, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η κατάφωρη αδικία, που προκαλεί η σχετική παράλειψη;».

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη