Θρήνος στις Σέρρες: "Έφυγε" ξαφνικά ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σιαμάγκας


Έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σιαμάγκας

Ο Δημήτρης Σιαμάγκας έφυγε από την ζωή αναπάντεχα σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 57 ετών, προδομένος από την καρδιά του.

 

 

 

 

 Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ στην κοινωνία των Σερρών και θλίψη στους εκπαιδευτικούς και στους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Δημήτρης Σιαμάγκας συμμετέχει και ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σερρών και ουσιαστικά, από την αρχή στη δημιουργία της δημοτικής παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ», γιατί ασπάζεται τις αρχές της και αναγνωρίζει την αξία του επικεφαλής της κίνησης, Αλέξανδρου Χρυσάφη. Ως συντονιστής της θεματικής ομάδας εργασίας ανέλαβε την ευθύνη σύνταξης του σχεδίου προγράμματος για την εκπαίδευση.

Ο Δημήτρης Σιαμάγκας γεννήθηκε το 1965 από γονείς αγρότες σε μια πολύτεκνη οικογένεια. Ήταν παντρεμένος με την δασκάλα Τσιγκρά- Ζήκα Αναστασία κι έχουν δύο παιδιά, την Κατερίνα και τον Χρήστο, και δύο εγγόνια.

Σπούδασε Παιδαγωγικά, Οικονομικά και Θεολογία στο ΑΠΘ. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων και μιλά πολύ καλά την Αγγλική γλώσσα. Υπηρέτησε το συνδικαλιστικό κίνημα από όλες τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Εμμ.Παπάς», καθώς επίσης και το γονεϊκό κίνημα μέσα από τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου και του 5ου Λυκείου Σερρών. Ως αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου των εκπαιδευτικών υπερασπίστηκε την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και τη νομιμότητα για το σύνολο των συναδέλφων του επί δύο συνεχόμενες θητείες.

Για επτά έτη (1998-2004) υπήρξε ο διοργανωτής των μαθητικών εκδηλώσεων «ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟΣ», ενώ συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα, που έγραψε το Βιβλίο Τοπικής Ιστορίας για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, έχοντας την επιμέλεια των ενοτήτων που αναφέρονται στην εγκατάσταση των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας στις Σέρρες, την καθημερινή ζωή στις Σέρρες του Μεσοπολέμου και τη δημιουργία της λίμνης Κερκίνης.

Υπηρέτησε ως Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Λευκώνα την περίοδο 2007-2011, ενώ από το 2012 είναι Διευθυντής στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Με την ιδιότητα αυτή συμμετείχε ως μέλος κι αργότερα ως Αντιπρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από όπου παραιτήθηκε το Σεπτέμβριο του 2015 καταγγέλλοντας τη διαδικασία απευθείας αναθέσεων.

Με την ιδιότητα του εκπαιδευτή ενηλίκων εργάστηκε σε επιμορφωτικά προγράμματα εκπαιδευτικών, δημοσίων υπαλλήλων και κοινωνικών ομάδων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (άνεργοι, κρατούμενοι, κτλ) και σήμερα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του προγράμματος «Εκπαίδευση Ενηλίκων» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και εργασίες σε πανελλήνια συνέδρια, ενώ αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο για θέματα με αυτοδιοικητικό και γενικότερα πολιτικό ενδιαφέρον.

 

Ο Δήμαρχος Σερραίων 


Συγκλονισμένος και σοκαρισμένος από την είδηση του θανάτου του Αντιδημάρχου Παιδείας Σερρών Δημήτρη Σιαμάγκα, εμφανίσθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Σερρών ανέφερε:
«Δεν το πιστεύω… δεν μπορεί να είναι αλήθεια…
Ο Δημήτρης, ο δικός μας ο Δημήτρης, ο Φίλος, ο συνεργάτης, ο συναγωνιστής, ο Σύμμαχος, δεν είναι πια μαζί μας…
Ειναι μεγάλος ο πόνος και η θλίψη Δημήτρη μου…
Ακόμη δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι δεν θα βρεθούμε ποτέ ξανά, δεν θα δουλέψουμε μαζί γι αυτό που τόσο πολύ αγαπούσες: τα σχολεία μας… τους μαθητές… τους εκπαιδευτικούς…
Γίναμε φίλοι μέσα από αυτό το ταξίδι της Συμμαχίας που ήσουν από τα ιδρυτικά μέλη… και από το πρωί όλη η οικογένεια της Συμμαχίας θρηνεί Δημήτρη…
Και μαζί με μας θρηνούν όλες οι Σέρρες γιατί πραγματικά η πόλη μας γίνεται φτωχότερη από σήμερα…
Στην σύζυγο του Αναστασία, στα παιδιά του Κατερίνα και Χρήστο και στα αγαπημένα του εγγονάκια εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια…
Σε αποχαιρετώ με πόνο καρδιάς Αντιδήμαρχέ μου…
Καλό Παράδεισο…».

 

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου 

 

Σε έκταση συνεδρίαση του το  Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής στον εκλιπόντα.

ΨΗΦΙΣΜΑ:

 

Να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Αντιδημάρχου, καλού οικογενειάρχη και εξαιρετικού ανθρώπου Δημήτρη Σιαμάγκα.

Να παραστεί ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην κηδεία του.

Να γίνει η κηδεία με δαπάνη του Δήμου Σερρών και τιμές εν ενεργεία Δημάρχου ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του.

Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα.

Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να κατατεθεί στεφάνι από το Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο

Να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να αναγνωστεί η παρούσα απόφαση στην Εξόδιο Ακολουθία.

Ο Δήμαρχος να εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο.

 

 

 

Ανάρτηση  Πασχάλη Στεφάνου 

Έφυγε σήμερα από κοντά μας εντελώς αναπάντεχα ο φίλος,συνάδελφος,συνοδοιπόρος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Σιαμάγκας Δημήτρης.Ότι και να γράψω για τον άνθρωπο Δημήτρη είναι λίγο. Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο του Τασούλα και σε όλη την οικογένεια του!Δημήτρη δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη