Γ. Τάτσιος: «Αστείο να πιστεύει κάποιος ότι ο καθαρισμός του Κρουσοβίτη έγινε λόγω της επιστολής του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου»


(Η φωτογραφία που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Σιντικής)

 

Άνω- κάτω έχει κάνει τις τοπικές αρχές ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο οποίος με μία επιστολή του και μόνο διασάλευσε την τάξιν και προκάλεσε αντιδράσεις με… φόντο τον Κρουσοβίτη.

 

Αφορμή στάθηκε η επιστολή του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, για τον καθαρισμό του Κρουσοβίτη, η οποία δημοσιεύθηκε στις 23 Αυγούστου και στην οποία εξέφραζε την ανησυχία του για τον χείμαρρο- ποτάμι του Κρουσοβίτη και ακολούθησε η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου (διαβάστε ΕΔΩ την ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου και του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών), για να λάβει την ίδια μέρα νέα απάντηση, με νέα επιστολή ο κ. Σπυρόπουλος, από τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου (διαβάστε ΕΔΩ τη δεύτερη επιστολή του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου).

 

Τις τελευταίες ώρες, στο… παιχνίδι μπήκε και ο Δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος, έστω και στις… καθυστερήσεις, αναρτώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες «πριν και μετά», πρακτική που είθισται να την ακολουθούν κάποια ινστιτούτα αδυνατίσματος για να δείξουν τα εκπληκτικά αποτελέσματα (!) και κάνοντας ευθείες αναφορές στην επιστολή του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου, χαρακτηρίζοντας ως «αστείο» τον ισχυρισμό πως ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε λόγω της γνωστής επιστολής του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του, ο Δήμαρχος Σιντικής ανέφερε τα εξής:

«Η ΣΙΝΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ…

…ο καθαρισμός του Κρουσοβίτη ήταν ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ!

Η ανυπαρξία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής σε θέματα οργάνωσης και προγραμματισμού μας στοιχειώνει… Οι πολίτες είναι δύσπιστοι και επιφυλακτικοί σε ότι αφορά την λειτουργία του Δήμου. Στους 8 πρώτους μήνες της δικής μας θητείας κάνουμε αγώνα για να ανατρέψουμε αυτήν την αίσθηση.

Ο καθαρισμός του Κρουσοβίτη ξεκίνησε τον Ιούνιο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία σύμφωνα με το από 2/8/2024 έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος έχει την ευθύνη για τον καθαρισμό των υδατορεμάτων. Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι δίνεται η δυνατότητα ΚΑΙ στους οικείους Δήμους να αναλάβουν δράση.

Η Δημοτική Αρχή αντιλαμβανόμενη τους κινδύνους που υπήρχαν από την πυκνή βλάστηση που είχε αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια εντός της κοίτης του Κρουσοβίτη κατόπιν συνεννόησης με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δασαρχείο ΑΝΈΛΑΒΕ τον εν λόγω καθαρισμό με ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ.

Είναι αστείο να πιστεύει κάποιος ότι ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε λόγω της γνωστής επιστολής του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την επικινδυνότητα της κατάστασης. Ο Μητροπολίτης εξέφρασε την δικαιολογημένη του ανησυχία χωρίς όμως να γνωρίζει ότι ο καθαρισμός ΗΤΑΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟΣ. Την ημέρα που κοινοποιήθηκε η επιστολή τα μηχανήματα του Δήμου ΗΔΗ καθάριζαν την πυκνή βλάστηση εντός του Κρουσοβίτη.

Αυτά τα λίγα προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με παραπλανητικά δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο που έχουν ως στόχο να λασπολογήσουν την νέα Δημοτική Αρχή που καταβάλει τεράστια προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου!

Η ΣΙΝΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ…».

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη