Ρωσία / Στα 2,4 εκατομμύρια άτομα αυξάνει τον στρατό ο Πούτιν


Την αύξηση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας σε 2.389.130 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 1,5 εκατομμυρίου στρατιωτών υπέγραψε σε μορφή διατάγματος ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Το διάταγμα τίθεται σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου 2024. Η ρωσική κυβέρνηση καλείται να προβλέψει πιστώσεις από τον προϋπολογισμό για το Υπουργείο Άμυνας.

 

Η προηγούμενη αύξηση του αριθμού των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν τον Δεκέμβριο του 2023, σε 2.209.130 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 1.320.000 στρατιωτών.

 

Τότε, το υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η αύξηση της δύναμης του στρατού θα αφορούσε πολίτες που επιθυμούσαν να υπηρετήσουν με σύμβαση.

 

Το υπουργείο Άμυνας εξήγησε επίσης ότι η απόφαση ελήφθη σε σχέση με τις αυξανόμενες απειλές από το ΝΑΤΟ, το οποίο αυξάνει τη στρατιωτική παρουσία του στα ρωσικά σύνορα, αναπτύσσει επιθετικά όπλα και πρόσθετο εξοπλισμό αεράμυνας.

 

Το εν λόγω προεδρικό διάταγμα έρχεται μετά από την πρόσφατη ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου, για την έναρξη των πιο μεγάλης κλίμακας ασκήσεων του πολεμικού ναυτικού τα τελευταία 30 χρόνια.

 

Ο ίδιος σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των ασκήσεων θα εκπονηθούν «τα πιο δύσκολα καθήκοντα, τα πιο πολύπλοκα καθήκοντα, τα οποία θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις πολεμικές αποστολές».

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη