Χαβιέ Μπαρδέμ για Γάζα / Γινόμαστε μάρτυρες εγκλημάτων κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων


«Γινόμαστε μάρτυρες εγκλημάτων κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ σχετικά με τις ισραηλινές επιθέσεις στην Γάζα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν.

 

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός τόνισε πως «γινόμαστε μάρτυρες εγκλημάτων κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εγκλημάτων βάσει του διεθνούς δικαίου, όπως, για παράδειγμα, η απαγόρευση τροφίμων, νερού, φαρμάκων, ηλεκτρικής ενέργειας, χρησιμοποιώντας, όπως λέει η UNICEF, τον πόλεμο κατά των παιδιών και το τραύμα που δημιουργείται από αυτόν για γενιές».

 

«Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι» επισήμανε.

 

Επιπλέον, ανέφερε πως «Η κοινωνία έχει αρχίσει και καταλαβαίνει ότι το δικαίωμα να ασκείς κριτική σε μία κυβέρνηση ή μία πολιτεία δεν έχει να κάνει, σε αυτή την περίπτωση, με την λανθασμένη κατηγορία του αντισιμιτισμού ή ότι το να κατηγορείς την Χαμάς για εγκληματικές πράξεις δε σε κάνει ισλαμοφοβικό».

 

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «η ασφάλεια και η ευημερία του Ισραήλ και η υγεία και το μέλλον μιας ελεύθερης Παλαιστίνης θα είναι δυνατά μόνο μέσα από την ειρήνη και από μια κουλτούρα συνύπαρξης και σεβασμού».

 

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ, είναι μια από τις πιο ριζοσπαστικές στην ιστορία της χώρας, υπερεθνικιστική, ακροδεξιά, δεν εκπροσωπεί την εβραϊκή κοινότητα και κοινωνία», υπογράμμισε ο Μπαρδέμ.

 

«Τα ΜΜΕ, εγώ ως πολίτης, έχουμε τη δύναμη να καταγγέλλουμε τις καταστάσεις που θεωρούμε απαράδεκτες και να καλούμε τη δικαιοσύνη, το Διεθνές ποινικό δικαστήριο και τη Διεθνή δικαιοσύνη μέσω των Ηνωμένων Εθνών να καταδικάσουν και να δικάσουν τους υπεύθυνους» δήλωσε ο ηθοποιός.

 

Τέλος, τόνισε ότι «Οδηγούμαστε σε τραγικές καταστάσεις που μας φοβίζουν βαθιά, και χρειαζόμαστε μία κοινωνική φωνή να βάλει τέλος στην κακοποίηση των διεθνών νόμων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη