Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σερρών / «Πάμε και όπου βγει……»


Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και ώρα 19:00΄, πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, με τεράστια επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, η συναυλία για τα Τέμπη, που διοργάνωσε ο σύλλογος συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Στη μεγάλη συναυλία συμμετείχαν αφιλοκερδώς ο Φοίβος Δεληβοριάς, οι Κοινοί Θνητοί, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Μάρθα Φριτζήλα και η Τάνια Τσανακλίδου. Γκεστ ο Δημήτρης Μυστακίδης που βγήκε μαζί με τους Κοινούς Θνητούς, ενώ τη συναυλία άνοιξε ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.

Γεμάτοι κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα οι στίχοι των τραγουδιών που ακούστηκαν, ενώ οι ίδιοι οι καλλιτέχνες, σε σύντομες αναφορές τους μεταξύ των τραγουδιών, μιλούν για «έγκλημα» και για «κρατική δολοφονία», που δεν πρέπει να ξεχαστεί αλλά να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Όλη η Ελλάδα τραγούδα τόσο δυνατά που σίγουρα ακουγόμαστε στους ουρανούς», είπε η Μαρία Καρυστιανού, τονίζοντας επίσης πως «δεν ξεχνάμε, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Εξήντα τέσσερις (64) Δήμοι ανά την Ελλάδα αναμετέδιδαν σε livestreaming τη μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, σε ένδειξη σεβασμού στους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023 που συγκλόνισε τη χώρα.

Μια βραδιά, μία συναυλία για να μην ξεχάσουμε. Μια συναυλία, που είχε σαν στόχο να μην ξεχάσουμε και να μην επιτρέψουμε νέες εγκληματικές ελλείψεις της Πολιτείας να στερήσουν και άλλες ανθρώπινες ζωές. Οι περισσότεροι Δήμοι στην Ελλάδα διοργάνωσαν προβολές σε δημόσιους χώρους, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες τους να γίνουν κοινωνοί της εκδήλωσης και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους τόσο για την κατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο (αφού τίποτα δεν έχει αλλάξει μετά το δυστύχημα) όσο και απέναντι στη συγκάλυψη που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Οι Δήμοι του νομού Σερρών για μια ακόμη φορά ήταν προκλητικά απόντες. Θεωρούμε ότι η πόλη μας έπρεπε να είναι παρούσα, αλλά και πρωτοπόρα σ’ αυτή τη συναυλία μνήμης και δικαίωσης των αδικοχαμένων θυμάτων των Τεμπών, για να μην στοχοποιούνται συλλήβδην οι Σερραίοι ως συμμέτοχοι στη συγκάλυψη του «εγκλήματος». Η σιωπή, η αδράνεια αλλά και η μη καταδίκη του εγκλήματος των Τεμπών, δεν αποτελεί ούτε στάση ουδετερότητας, ούτε ασυνείδητη ή συνειδητή αδιαφορία απέναντι σε ένα τραγικό γεγονός, αλλά αρωγή στην συγκάλυψη ενός εγκλήματος και άλλοθι στους πραγματικούς ενόχους.

Σημειώνουμε, για όσους δεν το έχουν πληροφορηθεί, ότι, λίγες ημέρες πριν τη συναυλία, οι μηχανοδηγοί της Hellenic Train, ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 και όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, θα πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο της προσπάθειας τους, να προστατέψουμε την ασφάλεια όλων όσων χρησιμοποιούν καθημερινά το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η Διοίκηση της Hellenic Train όμως είχε άλλη γνώμη, για αυτό και προσέφυγε στην δικαιοσύνη καταφέρνοντας να κηρύξει την απεργία παράνομη και άκυρη. Να θυμίσουμε για την ιστορία, ότι την τελευταία φορά που οι μηχανοδηγοί είχαν αποστείλει επιστολή (και όχι μόνο μία) προς το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών-Υποδομών, με Υπουργό τότε, τον Κώστα Αχιλ. Καραμανλή, επισημαίνοντας τις τρομερές ελλείψεις στα ζητήματα τηλεδιοίκησης, φωτοσήμανσης και γενικότερα της κατάστασης του δικτύου, κανείς δεν τους άκουσε, με αποτέλεσμα να θρηνούμε σήμερα 57 συνανθρώπους μας, κυρίως νέα παιδιά και ακόμη να μην έχουμε μάθει τι έφταιξε τελικά εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι οι ένοχοι κάποια στιγμή θα τιμωρηθούν! Στην ιστορία αλλά και στα μάτια της κοινωνίας, έχουν καταχωρηθεί στις μαύρα κατάστιχα επειδή «ασφάλισαν την ασφάλεια».

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη