Ο μπαγαπόντης Μητσοτάκης με το τυρί


Ο κ. Μητσοτάκηςδιαφήμισε χθες τις ιδιωτικοποιήσεις, με αφορμή τη μείωση του κομίστρου κατά 30 λεπτά, στο πλαίσιο της πρόσφατης κύρωσης από τη Βουλή της νέας σύμβαση για την Αττική Οδό.

 

«Οι στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις λειτουργούν όχι μόνο προς όφελος των δημόσιων οικονομικών, αλλά κάνουν και τη ζωή καλύτερη για όλους τους πολίτες!», έγραψε -και με θαυμαστικό στο τέλος- ο πρωθυπουργός.

 

«Και αυτό γιατί σημαίνουν χαμηλότερες χρεώσεις: Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν την Αττική Οδό καταλαβαίνουν ήδη τη διαφορά. Από την Κυριακή καταβάλλουν διόδια 2,5 ευρώ από 2,8 ευρώ».

 

Σε μία εξαιρετική πρόσφατη ανάλυση του, ο αρθρογράφος μας Γιάννης Μαγκριότης αποδόμησε σημείο προς σημείο την κυβερνητική προπαγάνδα:

 

«Η μείωση κατά 0,30 λεπτά στα ΙΧ είναι ασήμαντη, θα την καλύψει άμεσα ο πληθωρισμός, έγινε καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους, γι αυτό και την επικοινώνησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και μάλιστα πολλές φορές, σαν να επρόκειτο για εθνικό θρίαμβο. Άλλωστε σε πέντε χρόνια, όπως ορίζει η σύμβαση, θα μπορεί μονομερώς ο Παραχωρησιούχος, να τα αυξήσει, έως 30%.

 

(…) Η κυβέρνηση ουσιαστικά επέβαλε έναν βαρύ έμμεσο φόρο, όχι μόνο σε αυτούς που χρησιμοποιούν την Αττική οδό, αλλά και σε όλους σχεδόν τους πολίτες-καταναλωτές της χώρας, αφού όλα τα φορτηγά που μεταφέρουν προϊόντα από την Δυτική Αττική, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά, πρέπει να τη διασχίζουν.

 

Στην χώρα μας με την υψηλότερη έμμεση φορολογία στην ΕΕ και τη μεγάλη και διαρκή ακρίβεια, η κυβέρνηση επιβάλλει ακόμη ένα έμμεσο φόρο. Με ακρίβεια δεν μπορούμε να υπολογίσουμε το σύνολο των πρόσθετων φόρων που θα πληρώσουμε, γιατί η κυβέρνηση αρνείται να δώσει τα παραρτήματα της σύμβασης που έχουν τις χρηματοοικονομικές λεπτομέρειες, όπως κάνει και σε όλες τις συμβάσεις ΣΔΙΤ, που υπογράφει».

 

O μπαγαπόντης Μητσοτάκης όχι μόνο αποκρύπτει την πραγματικότητα, αλλά χρησιμοποιεί μία βλαβερή για την οικονομία σύμβαση για να προωθήσει τις νεοφιλελεύθερες συνταγές του.

 

O Γιάννης Μαγκριότης εξήγησε γιατί «η κυβέρνηση διαφημίζει το τυράκι, τα 0,30 λεπτά, μας κρύβει όμως την φάκα, τα 24 περίπου δις ευρώ που θα πληρώσουμε». Αξίζει να το (ξανά) διαβάσουμε.

Tvxs  

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη