Αλέξ. Τζιάγκαλος: Διάλυση Φιλαρμονικών Βισαλτίας! Ήρθε η ώρα να λογοδοτήσετε κ. Δήμαρχε!


του Αλέξανδρου Τζιάγκαλου-Επικεφαλής «Δήμος Βισαλτίας-Πρωταγωνιστή»

Παρέλαση της 25ης Μαρτίου χωρίς Φιλαρμονική μπάντα στη Νιγρίτα! Όσοι μεγαλώσαμε στη Νιγρίτα γνωρίζουμε καλά την ιστορία της μπάντας μας! Μιας ιστορίας που ανατρέχει 100 χρόνια πίσω και μέχρι πριν από λίγο καιρό διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας!

 

Δεν υπάρχει άλλωστε σχεδόν ούτε ένα παιδί τις τελευταίες δεκαετίες που να μην πέρασε από το υπόγειο του Δημαρχείου! Δεν υπάρχει παιδί που να μην έκανε παρέλαση υπό τους ήχους της! Αμέτρητα παιδιά μέσω αυτής γνώρισαν και αγάπησαν τη μουσική!

 

Ενώ αξέχαστες ήταν και οι εκδρομές που διοργάνωνε και έδινε την ευκαιρία σε μικρά παιδιά να γνωρίσουν για πρώτη φορά άλλα μέρη!

 

Για να γίνει αντιληπτό το πόσο ιστορική είναι η Φιλαρμονική της Νιγρίτας σας μεταφέρω αυτούσιο ένα απόσπασμα από τη Βικιπαίδεια: «Η Φιλαρμονική μπάντα έκανε τα πρώτα βήματά της στις αρχές του 20ού αιώνα, πριν από την απελευθέρωση, ενώ μετά την απελευθέρωση, επί των ημερών του Αθανασίου Αργυρού, πρόσφερε στον στρατό ένα μέρος από τα μουσικά της όργανα για τον εξοπλισμό της Φιλαρμονικής Μπάντας της στρατιωτικής μουσικής της Μεραρχίας Σερρών».

 

Δεν ήταν όμως μόνο η Φιλαρμονική της Νιγρίτας. Υπήρχε και η Φιλαρμονική της Τερπνής (η οποία ενώθηκε με της Νιγρίτας) και της Μαυροθάλασσας.

 

Πληροφορούμαι με λύπη μάλιστα ότι στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 15 περίπου παιδιά από την περιοχή της Μαυροθάλασσας συμμετείχαν στη Φιλαρμονική των Σερρών. Αυτό καταφέρατε κ. Μασλαρινέ! Αυτό είναι το έργο σας!

 

Καταφέρατε να διώξατε τα παιδιά μας στις Σέρρες αντί να φροντίσετε να τους δώσετε τη δυνατότητα να μείνουν στον τόπο τους! Ήρθε όμως η ώρα της λογοδοσίας!

 

Αναρωτιέμαι, αν αποτύχατε να διαφυλάξετε την ιστορία του τόπου μας, πώς μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα καταφέρετε να δημιουργήσετε κάτι από την αρχή!

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη